Üsküdar İletişim akademik kurulunda yapılan çalışmalar aktarıldı
18.11.2022 16:41

Üsküdar İletişim akademik kurulunda yapılan çalışmalar aktarıldı


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi, 2022-2023 eğitim öğretim yılının başlamasının ardından ilk Akademik Kurul toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka ve fakülte akademik kadrosu katılım sağladı.

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka ve fakülte akademik kadrosunun katılımıyla gerçekleşen İletişim Fakültesi Akademik Kurul toplantısı, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör’ün açılış konuşmasıyla başladı. Kurucu Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka’nın genel değerlendirmeleriyle süren toplantı, İletişim Fakültesi akademisyenlerinden gelen katkılar ile devam etti.

Fakülteye ilişkin sayısal veriler paylaşıldı

Toplantının açılış konuşmasını yapan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, “Hepiniz hoş geldiniz. Son kapsamlı toplantımızı Haziran ayında yapmıştık. Güz dönemi başlangıcında da ikinci toplantımızı yaptık. Bugün ise son toplantımızdan bugüne kadarki güncel verileri paylaşacağımız bir sunum yaparak sizleri bilgilendireceğim” diyerek sunumuna başladı. İletişim Fakültesi’ne ilişkin sayısal verilerin yer aldığı bir sunum yaparak güncel veriler hakkında bilgilendirmelerde bulunan Prof. Dr. Güngör, fakülte akademik kadrosuna yeni katılan ve akademik yükseltme alan öğretim üyelerine, bölüm bazlı güncel akademisyen sayılarına, bölüm ve sınıflara göre öğrenci sayılarına, bölümlere ve yıllara göre öğrenci sayılarına, öğretim elemanı başına düşen öğrenci sayısına, bölümlere göre çift anadal ve yandal sayılarına, ders yükünden sayılan tez danışmanlık sayılarına, çözüm merkezine yapılan başvuru sayılarına, bölümlere göre akademik yayınlar toplamına, bölümlere göre etkinlik sayılarına, tamamlanan projelere ve başvurusu gerçekleşen proje çalışmalarına, öğrenci ders memnuniyeti ortalamalarına, web sayfası tıklama oranlarına, yarışmada ödül alan öğrenci sayılarına, 10. Uluslararası İletişim Günleri Sempozyumu’na, 5 yıllık stratejik plan çalışmalarına, geleceğe dair hedeflere ve bölümlere göre personel ihtiyacına değindi.

Kurucu Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “İletişim Fakültesi giderek gelişen bir fakülte olarak çalışmalarına devam ediyor”

Prof. Dr. Nazife Güngör’ün bilgilendirmelerinin ardından Fakülteye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kurucu Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “İletişim Fakültesi giderek gelişen bir fakülte olarak çalışmalarına devam ediyor. Özellikle Fakülte bünyesinde yapılan İletişim Günleri Sempozyumu çok ilgi çekiyor. Benzer şekilde öğrencilerimizin performanslarını da sektörde görüyoruz. Her gittiğimiz yerde ya kamera arkasında ya da sunucu olarak bir öğrencimiz ile karşılaşıyoruz. Bunda sizlerin çok büyük emeği var. Öğrenciyi iyi yetiştirebilmek çok kolay değil. Bunun yanı sıra Etkileşim dergisi de çok iyi gidiyor. Titiz süreçlerin ardından üç dizine birden girmesi önemli. Bu bir takım çalışmasıdır. Bunu da çok güzel şekilde yapıyorsunuz. Tüm emekleriniz için çok teşekkür ederim” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Zelka İletişim Fakültesi’nde verilen eğitimin kalitesini vurguladı

Kurucu Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın konuşmalarının ardından sözü alan Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka, İletişim Fakültesi’nin başarılarına devam ettiğine değinerek şunları söyledi: “Fakültemizin ve öğrencilerimizin girdikleri yarışlarda güzel sonuçlar alması buradaki eğitimin kalitesini kanıtlamaktadır. Bunun için başta Dekanımız olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum.”

İletişim Fakültesi akademisyenleri düşüncelerini paylaştı

İletişim Fakültesi akademisyenlerinin deneyimlerini paylaşarak düşüncelerini dile getirmesinin ardından ise toplantı son buldu.