Üsküdar İletişim’de akreditasyon eğitim toplantısı yapıldı
18.11.2022 12:01

Üsküdar İletişim’de akreditasyon eğitim toplantısı yapıldı


Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin İLEDAK akreditasyon sürecindeki bölümleri için eğitim ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin İLEDAK akreditasyon sürecine yönelik çalışmaları kapsamında, akreditasyon sürecinde bulunan Görsel İletişim Tasarımı ile Reklamcılık bölümlerine yönelik eğitim ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör’ün başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Üsküdar İletişim’in İLEDAK akreditasyonu almaya hak kazanmış ilk bölümü olan Gazetecilik Bölümü’nden Prof. Dr. Süleyman İrvan, fakülte akademisyenleri ile deneyimlerini paylaştı.

Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. And Algül ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özgül Dağlı başta olmak üzere ilgili bölümlerin akademisyenlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda İLEDAK akreditasyon sürecinde dikkat edilmesi gerekenler ile bölümlerin zayıf ve güçlü yönlerine dair farkındalık geliştirilmesi üzerinde duruldu. Akademisyenlerin eğitimin kalitesi kadar eğitim sürecinin tüm aşamalarını kayıt altına alıp belgelendirmeye de önem vermesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Süleyman İrvan, ‘Ders çıktılarının ve kazanımlarının belgelenmemiş olması akreditasyon sürecinde karşılaşılabilecek en ciddi sorundur’ ifadesini kullandı. Gazetecilik Bölümünün başarı ile tamamladığı akreditasyon sürecinden örnekler ile deneyimlerini paylaşan Prof. Dr. İrvan, bölümlerin kendi müfredatlarına uygun düşen öğretim, uygulama ve çıktıları belgelendirme konusunda bir strateji takip etmeleri gerektiğinin altını çizdi. Toplantıya katılan akademisyenlerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. İrvan’ın ardından konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, akreditasyon süreçleri başarı ile tamamlanana kadar eğitim ve bilgilendirme toplantılarına devam edeceklerini belirtti.