Artan yemekler çöpe değil cana gitsin
14.05.2019 14:09

Artan yemekler çöpe değil cana gitsin


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencileri artan yemeklerin çöpe değil sokak hayvanlarına ulaştırılmasını hedefleyen ‘Çöpe Değil, Cana’ isimli bir sosyal sorumluluk projesi başlattı.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencileri tabaklarda kalan ve genellikle çöpe atılan artan yemeklerin sokak hayvanlarına ulaştırılmasını hedefleyen bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiler. Projenin şehir hayatının bir parçası olan sokak hayvanlarına dair farkındalık geliştirmeyi ve hayvanlara yönelik olumsuz tutum ve davranışları değiştirmeyi amaçladığını belirten genç iletişimciler gıda israfına da dikkat çektiler.

Projenin ilk adımını Üsküdar Üniversitesi kampüsünde atan Halkla İlişkiler öğrencileri, üniversite yemekhanesinde kullanılan yemek tepsilerinin üzerine projeye destek veren İletişim Fakültesi akademisyenlerinin eğlenceli görsellerinin de bulunduğu afişler yerleştirdiler. Üsküdar Üniversitesi öğrencilerinden büyük destek alan projeye Üsküdar Belediyesi de kayıtsız kalmadı. Öğrencilerin yemekhane salonuna yerleştirdikleri emPati adını taşıyan kutularda toplanan artan yemekler Üsküdar Belediyesi’nin desteği ile hayvan barınaklarına ulaştırıldı.

'Çöpe Değil, Cana' projesini yürüten Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencileri projenin sokak hayvanlarına olduğu kadar yılda 1.3 milyon tona ulaşan gıda israfı sorununa da dikkat çekmeyi hedeflediğini belirttiler.

copedegilcana       copedegilcana