"İstanbul önyargılarımı değiştirdi"
07.11.2019 15:40

"İstanbul önyargılarımı değiştirdi"


Haber Üsküdar

Fotoğraflar: Andra Gabriela Bichigean

24 Eylül tarihinden itibaren Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünde Erasmus programı kapsamında değişim öğrenci olan Andra Gabriela Bichigean, İstanbul gözlemlerini ve Üsküdar Üniversitesi’nde olmaya dair deneyimlerini paylaştı.

Romanya’nın Temeşvar şehrindeki Temeşvar Batı Üniversitesi’nde gazetecilik okuyan Andra Gabriela Bichigean Erasmus değişim programı kapsamında Üsküdar Üniversitesi'ni tercih etti. Kısa sürede İstanbul'a adapte olduğunu ve çok sevdiğini belirten Bichigean, “İstanbul’a gelmeden önce kafamda önyargılar vardı, açıkçası korkuyordum. Avrupa Birliği’nde olmayan bir Müslüman ülkeye ilk defa geliyorum” dedi. Ancak bu algısının İstanbul’a gelir gelmez değiştiğini ifade eden Bichigean, insanların oldukça kibar olduğunu, aynı dili konuşmasalar bile ona yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

Kadıköy’de bir öğrenci evinde kalan Bichigean, İstanbul’a geldikten sonra sadece İstanbul ile yetinmemiş. Facebook’tan bir organizayon şirketi aracılığıyla Pamukkale, Efes ve Şirince’ye gittiğini anlatan Bichigean, İstanbul’dan sonra gittiği yerlere de hayran kaldığını belirtti.

Üsküdar Üniversitesi’nin birçok imkânından faydalandığını ifade eden Bichigean, Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü ile Öğrenci Konseyi ve öğrenci kulüplerinin ortaklaşa düzenlediği 30 Ekim’de gerçekleşen “İstanbul Şehir Kültürü ve Boğaz Turu” etkinliğine katıldı ve Üsküdar Belediyesi’nin Valide Sultan Gemisi'ne bindi. Basın fotoğrafçılığı dersi kapsamında gemiden birçok fotoğraf çeken Bichigean, Üsküdar Üniversitesi’nin oldukça etkileşimli bir yer olduğunu, farklı ülkelerden birçok insanla tanıştığını ve her birini sıcakkanlı bulduğunu belirtti.