Üsküdar İletişim'de  'Yıkılan Hayaller' sergisi açıldı
23.05.2023 12:58

Üsküdar İletişim'de 'Yıkılan Hayaller' sergisi açıldı


Haber Üsküdar – Hazal Göksun

 

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 4. sınıf öğrencileri deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim desteği verdi. Öğrenciler bitirme projeleri kapsamında gerçekleştirdikleri depremzedelere destek projesini depremzedelerin hikayeleriyle birlikte "Yıkılan Hayaller" sergisine dönüştürdüler.

 

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş depreminde evleri ve okulları yıkılan öğrencilere yönelik ‘’Eğitime deprem yaşatmayın’’ temalı bir sosyal sorumluluk projesi geliştiren öğrenciler, sınavlara hazırlanan depremzede öğrencilere kitap, kıstasiye malzemeleri, video eğitim seti desteğiyle beraber çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiler.

‘"Deprem öncesi, deprem esnasında ve sonrasındaki hayaller" fotoğraf ve yazılara döküldü

 

Okulumuzun Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinden Hilal Sarıal, Çağla Işık, Gözde Çalışkan, Oğuz Kerem Maraz, Bengisu Kahya ve Kayra Alan, danışman hocaları Dr. Öğr. Üyesi Nejla Polat’ın başkanlığında yürüttükleri sosyal sorumluluk projesi kapsamında "Yıkılan Hayaller" isimli sergisini açtı. Sergide, 12 Mayıs 2023 tarihinde Eren öğretmen tarafından gönderilen, deprem bölgesindeki öğrencilerin yazmış olduğu, "Deprem öncesi, deprem esnasında ve sonrasındaki hayaller" hakkındaki yazıların fotoğraflarla birlikte tabloya çevirilmiş versiyonları yer alıyor.

 

Her fotoğraf farklı birer hikaye, farklı birer yaşam deneyimi

 

Sergideki her bir fotoğrafın farklı hikayeleri var. Bunlardan biri, C.Y. tarafından yazılmış "Sıkıcı Hayat" başlıklı yazı. "Deprem olduğunda hayat çok sıkıcı gelmişti. Her yer yıkıldı ve evlere giremiyorduk. İnsanlar korkuyordu. Hayat bu kadar güzelken bir anda berbat olmuştu. Depremde korktuğumu düşünmüyorum. Hatta sıkıcı gelmişti. Ama bazı insanlar çok korkuyordu. Ben de bu yüzden büyüyünce doğal afetlerle ilgili bir meslekle uğraşacağım."

 

 

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında yürütülen projede birçok etkinlik hayata geçirildi

 

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında yürütülen projede birçok etkinlik yapan Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü öğrencileri; kırtasiye malzemeleri alarak Dr. Öğr. Üyesi Nejla Polat ve Adnan Yokuş tarafından Ören İlköğretim Okulu’ndaki öğretmenlere teslim etti. Daha sonra Öğretmen Eylem Gümüş'ün önderliğinde Hatay'da bir grup gönüllü öğretmen ve Suparo Yayınları tarafından alınan ve gönderilen Lise sınavlarına hazırlık ve Üniversite Sınavlarına hazırlık kitapları Malatya Akçadağ’daki öğrencilere dağıtıldı. Üsküdar Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğrencilerinden ve aynı zamanda Sınav Dershanesi’nde çalışan Murat Yavan, Sınav Dershanesi Yayınlarından sınava yönelik test kitapları gönderdi. Tolga Sert, Mine Esiner Özen, Dr.Öğr.Üyesi İnci Çağlayan, Dr.Ögr.Üyesi Nejla Polat ve Vedat Karaman tarafından alınan Projeksiyon Cihazı ve Perde gönderildi. Bunlara ek olarak Öğretmen Eylem Gümüş’ün önderliğinde Hatay’da bir grup gönüllü öğretmen tarafından YGS ve LYS Video Hazırlık eğitim seti gönderildi. 

 

Serginin açılışının gerçekleştirildiği 24 Mayıs günü aynı proje kapsamında "Sen de bir mektupla yanımızda ol" sloganıyla Üsküdar Üniversitesi akademisyenleri ve çalışanları tarafından yazılıp gönderilecek renkli mektuplarla deprem bölgesindeki öğrencilere moral ve psikolojik destek olunması amaçlanacak.