Kuaför salonlarındaki Koronavirüs önlemlerini fotoğrafladık
20.05.2020 13:45

Kuaför salonlarındaki Koronavirüs önlemlerini fotoğrafladık


Haber Üsküdar – Ferhat Çınar

11 Mart tarihinde Türkiye’de ilk Koronavirüs vakasının görülmesinin ardından virüsün yayılımını önlemek için çok sayıda iş yeri kapatılmıştı. Alınan son kararlar ile 11 Mayıs’ta yeniden açılan kuaför ve güzellik salonlarında önlemler sıkı bir şekilde uygulanmaya devam ediliyor. Biz de Haber Üsküdar olarak işletmelerde alınan bu tedbirleri fotoğrafladık.

 

Dükkân sahipleri, çalışma saatlerinde müşteri olan kimseyi kabul etmiyorlar. Müşterilerden, telefon ile randevu almaları ve randevularına tam zamanında gelmeleri isteniyor. Dileyen müşteriler gelirken kendi ürünlerini getirebiliyor ve o malzemelerin kullanılmasını talep edebiliyor. Müşterilerin maske takmadan hizmet almasına izin verilmiyor. Aynı şekilde çalışanlar da maske, tüm yüzünü kapatacak bir siperlik ve ellerine de tek kullanımlık eldiven takarak hizmet veriyor. Fön makinesi mümkün olduğunca az kullanılıyor ve makyaj hizmeti verilmiyor.

 

Çalışma alanları iki günde bir dezenfekte ettiriliyor. Makas, törpü gibi sürekli kullanılan aletler, her müşteriden sonra yüksek sıcaklık ve alkolle temizleniyor, bir sonraki müşteriye hazır hale getiriliyor. Dükkânlar sık sık havalandırılıyor.

 

 

İş yerine aynı anda koltuk/birim sayısı kadar müşteri kabul edilebiliyor. Müşterilerden ve çalışanlardan, iş yerine girdikten sonra ellerini yıkamaları ya da el antiseptiği kullanmaları isteniyor.