Sokağa çıkma yasağının kalktığı Mardin'de hayat normale dönmeye başladı
17.05.2020 16:31

Sokağa çıkma yasağının kalktığı Mardin'de hayat normale dönmeye başladı


Haber Üsküdar - Ayşe Ergin

Koronavirüs salgını sebebiyle dünya genelinde alınan tedbirler sonucunda, hayatın olağan akışı tamamen değişti. Türkiye’de de alınan birçok tedbir, hayatı nerdeyse durma noktasına getirdi. Nisan ayının sonlarına doğru vaka ve ölüm sayılarının azalmasıyla birlikte, alınan bazı önlemlerde esnemeye gidildi. Bu olumlu gelişmelerin akabinde, birçok yerde hayat normale dönmeye başladı.

19 Mart itibariyle 30 büyükşehir ve Zonguldak’a getirilen giriş çıkış yasağının ardından, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ek genelgeyle bazı şehirler bu yasaktan muaf tutuldu. Toplam 15 şehirde yasak devam ederken, Mardin yasaklardan muaf olanlar içerisinde.

Mardin de yasağın kalktığı illerden

Bu yeni kararın ardından, Mardin’de sosyal mesafe, maske ve eldiven kullanımı gibi bazı tedbirler uygulanmaya devam ederken günlük hayat da normale dömeye başladı Okulların kapalı olması dışında, hayatın akışını engelleyen bir durum gözükmüyor. Hastaneler, dükkanlar, fırınlar çalışır durumda olmasına rağmen, kafeler ve restoranlar hala kapalı tutulmaya devam ediliyor. Hastaneler, eczaneler ve kamu kuruluşlarına maskesiz giriş yapılmıyor. Şehrin giriş çıkışında bulunan trafik polisleri ise artık araç sürücülerini durdurmuyor. Pazar yerleri kurulmamasına karşın, vatandaşların büyük çoğunluğu alışverişlerini market ve manavlardan yapıyor.

Mardin’in Derik ilçesinde günlük rutin aynen devam ediyor. Sokaklar çok kalabalık olmamakla birlikte, işlerde bir aksaklık görünmüyor.