Sokağa çıkma yasağı öncesinde bankalar önünde kuyruklar oluşuyor
18.05.2020 13:39

Sokağa çıkma yasağı öncesinde bankalar önünde kuyruklar oluşuyor


Haber Üsküdar - Onat İskenderoğlu

Koronavirüs salgınının ekonomi üzerindeki etkisinin günlük hayatta en görünür karşılıklarından biri de bankalar önünde oluşan kuyruklar. Kocaeli’de salgın nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağı öncesinde vatandaşlar bankaların ve bankamatiklerin önünde kuyruklar oluşturuyor.

Kocaeli Gölcük’te salgın sürecinin başından beri zaman zaman görülen banka önündeki kuyruklar, sokağa çıkma yasağının yaklaşmasıyla tekrar artış gösterdi. Bankacılık işlerini halletmek, kredi almak, fatura ödemek gibi gerekçelerle bankaya gelen vatandaşlar bankaların önlerinde kuyruklar oluşturdu. Bankalar koronavirüs tedbirleri nedeniyle müşterileri teker teker içeri alıyor. Kuyruktaki vatandaşların bazıları sosyal mesafe kuralına uymaya dikkat ederken bazı vatandaşların ise sosyal mesafe kurallarına uynadıkları dikkat çekti.

Zor durumda kalınca hesaba dokunmaktan başka çare kalmadı

Salgın nedeniyle gelirlerinde azalma yaşayan vatandaşlar bankadaki birikimlerini çekmek istedikleri için banka şubelerinde yoğunluklar yaşanıyor. Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde ikamet eden ve bir bankanın önündeki kuyrukta uzun zamandır beklediğini söyleyen Emin T. durumu şu sözlerle ifade ediyor: ‘‘Birikim yaptığım bir hesabım var. Hesabımdan para çekmeye geldim. Esnafım, salgından ötürü işler azaldı, haliyle gelir de azaldı. Zor durumda kalınca hesaba dokunmaktan başka çare kalmadı. İnternet bankacılığı kullanmadığım için mecburiyetten şubeye geldim. İçeride insan yoğunluğu olmasın diye kapıda bekletiyorlar, içeriye sırayla alıyorlar, bu yüzden dışarda yoğunluk oluşuyor. Bir kişi vardı, maskesiz gelmiş. Güvenlik görevlisi maskesiz içeri almamız mümkün değil dedi ve geri gönderdi. Bazı insanlar sosyal mesafe kuralına uymuyor, bu da tehlike arz ediyor.’’

Banka kuyruğunun oluştuğu caddede polis ekiplerinin yoğun mesai yapması da dikkat çekiyor. Polisler 65 yaş üstüne uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle sırada bekleyen yaşlılara kimlik sorup yaşlarını kontrol ediyor. Polis ekiplerinin vatandaşları sık sık sosyal mesafe kurallarına uygun davranmaları konusunda ikaz ettikleri görülüyor.