Koronavirüs kapsamında alınan önlemleri fotoğlafladık
10.05.2020 17:49

Koronavirüs kapsamında alınan önlemleri fotoğlafladık


Haber Üsküdar – Hilal Selamet

Çin’de ortaya çıkan ve ardından tüm dünyayı hızla etkisi altına alan COVID-19 virüsü, çok sayıda ülkede çeşitli tedbirler alınmasına neden oldu. Türkiye’de de 11 Mart'ta ilk Koronavirüs vakasının görülmesiyle birlikte, yetkililer virüsün yayılmasını durdurmak için tedbirler alınacağını duyurdu. Bu tedbirler, bireylerin sosyal yaşantısını da önemli ölçüde etkiledi. Günlük hayatın rutinlerinden biri olan alışveriş, daha kontrollü bir şekilde yapılmaya başlandı. Salgın, ev içerisinde de temizlik, el yıkama ve hatta bireyler arası mesafe gibi sayısız alanda hassas davranmayı gerektirdi. Haber Üsküdar olarak biz de Koronavirüsün hayata yansımalarını fotoğrafladık ve sizler için bir araya getirdik. 

‘Sosyal mesafe’ kavramının hayatımıza girmesiyle birlikte, insan yoğunluğunun olduğu alanlarda bu görüntüler ortaya çıktı.

Dükkan camlarına, vatandaşları uyarmak ve sosyal mesafenin öneminin anlatmak için afişler asıldı.

Semt pazarlarının girişlerinde vatandaşları bilgilendirme amacıyla uyarı levhaları asıldı. Belirli noktalara, vatandaşların kullanımı için dezenfektanlar yerleştirildi.

Bankalar, ortak kullanım alanlarından biri olan ve gün içerinde çok sayıda insanın kullandığı ATM’leri dezenfekte etmeye başladı.

Parklarda bulunan ve çoğunlukla yaşlı vatandaşlar tarafından kullanılan banklara oturulmasını engellemek için şeritler çekildi.

Temas ve solunum yoluyla bulaşma riski bulunan virüs nedeniyle eczanelerin, sosyal mesafeyi korumak için şerit çekerek önlemler aldığı görüldü.

Marketler, açıkta satılan ürünlere elle teması engellemek ve hastalığın yayılımını azaltmak için, ürünleri poşetleyerek satmaya başladı.

Marketler, kasalarda çalışanların müşterilerle doğrudan temasını engellemek için kasalara koruyucu paravanlar yerleştirdi.

Alınan tedbirler kapsamında kapanan berber dükkanları için çalışma izni çıktı. Bu karar ile birlikte, dükkanlarda dezenfekte çalışmaları yapılmaya başlandı.