İpek Duben’in sergisi Salt Beyoğlu'nda 3 Nisan’a kadar açık
03.01.2022 19:39

İpek Duben’in sergisi Salt Beyoğlu'nda 3 Nisan’a kadar açık


Haber Üsküdar-İrem Gül 

Çalışmalarında kimlik, toplumsal cinsiyet, önyargı, göç gibi konuları işleyen İpek Duben’in en kapsamlı sergisi ziyaretçilerini bekliyor. Resim, heykel, enstalasyon ve video gibi farklı mecralarda üretimleri olan sanatçının 40 yılı aşan sanat pratiklerinin derlendiği sergi 3 Nisan’a kadar İstiklal Caddesi’nde bulunan Salt Beyoğlu Modern Sanat Müzesi'nde açık kalacak. Haberin video formatı için tıklayınız.

Ten, Beden, Ben isimli sergi, İpek Duben’in göç, toplumsal cinsiyet, erkek şiddeti gibi meselelere yaklaşımını yansıtıyor. Duben’in, birçok işinin yeniden değerlendirildiği serginin ismi ise işlerinde sıkça kullandığı kendi beden imgelerinden esinle adlandırıldı.

Salt Beyoğlu’nun 3 katına yayılan serginin giriş katında bir desen ve 11 resimden oluşan Şerife adlı seri bulunuyor. İpek Duben’in ilk işi olan bu seride Duben, göç, “öteki”ne bakış ve toplumsal cinsiyet konularını işlemekte. Serginin ikinci katında, Melekler ve Soytarılar, Elvada Yurdum ve Türk Nedir? serileri yer almakta. Melekler ve Soytarılar adlı seride Duben, tüketim aşırılıklarını normalleştirmiş yeni dünyanın çelişkilerini konu edinmekte. Serginin üçüncü katında ise Aşk Kitabı ve Aşk Oyunu gibi serilerle erkek şiddetine dikkat çeken sanatçının eserlerine, şiddetten ölen kadınların isimlerinin bulunduğu dijital anıt da eşlik etmekte ve bu sayaçla birlikte sorunun sürekliliği vurgulanmakta.

Serginin detayları için tıklayınız.