Okuyan Üniversite-Okuyan Lise Projesi’nin gençleri doğayı kayda aldı
25.10.2021 15:07

Okuyan Üniversite-Okuyan Lise Projesi’nin gençleri doğayı kayda aldı


Haber Üsküdar

Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında (2020-1), Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Okuyan Üniversite-Okuyan Lise projesinin katılımcısı genç öğrenciler, doğal yaşam etkinliği olarak ziyaret ettikleri Atatürk Arboretumu’nda hem zengin florayı gözlemledirler hem de proje kapsamındaki dijital seçki için görüntü topladılar.

Haydi Tut Elimi Rehabilitasyon Eğitim ve Yardım Derneği’nin yürütücülüğünde, Üsküdar Üniversitesi ile Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklığında gerçekleştirilen Okuyan Üniversite-Okuyan Lise projesinin doğal yaşam etkinliği 23 Ekim’de, canlı bir bitki müzesi olan Atatürk Arboretumu’nda gerçekleştirildi. Arboretumdaki gezi sırasında bitkilerle ilgili bilgilerini artıran proje katılımcısı liseli ve üniversiteli öğrenciler, çektikleri fotoğraflarla farkındalıklarını “an”a kaydettiler ve doğayı kendi bakış açılarıyla yorumladılar. Belgrad Ormanı’nda 296 hektarlık bir alan üzerinde 1949 yılında kurulan ve dünyanın farklı köşelerinden getirilmiş 2000’den fazla bitki çeşidine ev sahipliği yapan Atatürk Arboretumu’ndaki gezi rotalarında farklı ağaç, çalı, çiçek çeşitlerinin yanı sıra burada yaşayan kuğu, kaplumbağa, tavşan gibi farklı canlı türleriyle de karşılaşan gençler proje kapsamındaki dijital seçki için bunları kaydettiler.

“Dünyayı Keşfetmek İçin Oku, Gelişmek İçin Kendini Tanı” düşüncesi çerçevesinde, genç bireylerin farklı etkinliklerle kendi potansiyellerini daha ileriye taşımalarını hedefleyen “Okuyan Üniversite-Okuyan Lise projesinin etkinlikleri arasında “Kişisel Gelişim ve iletişim Dersleri”, “Pozitif Psikoloji Seminerleri”, “Yaratıcı Drama Eğitimleri” ve” Her Ay 1 Kitap Etkinliği” yer alıyor. Ahmet Yüksel Özemre Bilim ve Sanat Merkezi (Üsküdar Bilsem)’nin öncülüğünde çeşitli liselerde eğitim gören 40 genç ve Üsküdar Üniversitesi’nin çeşitli fakülte ve bölümlerinde eğitim gören 40 genç olmak üzere toplam 80 gençle gerçekleştirilen projenin koordinatörlüğünü Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Hale Yaylalı gerçekleştiriyor. Gençlerin okuma alışkanlıklarının artırılmasını, kişisel, kültürel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesini amaçlayan ve öğrencilerin katılımlarının sosyal diploma ya da sosyal sertifika ile belgeleneceği projenin bir yılda tamamlanması bekleniyor.