Camille Boivert: “Montreal, Kanada’nın en çok vaka görülen şehri”
28.05.2020 12:08

Camille Boivert: “Montreal, Kanada’nın en çok vaka görülen şehri”


Haber Üsküdar – Ayşe Ergin

Aralık 2019’dan itibaren dünyayı saran Koronavirüs salgını sebebiyle tüm ülkeler alarma geçti. Salgın öncesinde ve sırasında bütün ülkeler tedbirler alındı. Kanada’da da 22 Ocak günü, Toronto’da ilk Koronavirüs vakası saptandı. İlk vaka tespitinden sonra gerekli tedbirlerin alınması için çalışmalara başlandı. Alınan tedbirleri öğrenmek amacıyla,  Kanada’da yaşayan Camille Boivert’la konuştuk.

Montreal’de öğrenci olan ve Koronavirüs salgını sırasında dezenfekte görevlisi olarak çalışan Camille Boivert, Kanada’da yaşananları şu şekilde ifade ediyor: “13 Mart’tan itibaren evde kalmak zorundayız, Montreal’da sadece sağlık personelleri ve market çalışanları çalışabilir. Kanada’da toplam 66 bin Koronavirüs vakası var, vakaların 18 bini Montreal’de. Montreal, Kanada’nın en çok vaka görülen şehri.”

Hükümet çalışmayan işçilere para veriyor

Salgın sürecinde çalışamayanların mağdur olmamaları için devletin para verdiğini belirten Boivert, durumu şöyle açıklıyor: “Aylık 2000 dolar civarında bir miktar ödeniyor. Şirketlere de ekstra yardım ediliyor.”

Skype ile online eğitim yapılıyor

Kanada’da öğrenci olan Boivert, okulların kapalı olduğunu ve eğitimin online olarak Skype üzerinden yapıldığını dile getiriyor ve sözlerini şöyle sürdürüyor: “Ülkede yaşlı bireylerin olduğu evlere ziyaretlerle hastanede yaşlı bir hastası bulunanların hasta ziyareti yapması da yasaklanmış durumda. Hükümet her gün bilgilendirme yapıyor. Dışarı çıktığımızda bize maske takmayı öneriyorlar. Ellerimizi de sık sık yıkamak zorundayız ve iki metrelik sosyal mesafeye de dikkat etmeliyiz. Vatandaşlar iki metrelik sosyal mesafe kuralına uymazlarsa para cezasına çarptırılıyor.”