Sosyal mesafeli ilk Cuma namazı
31.05.2020 20:37

Sosyal mesafeli ilk Cuma namazı


Haber Üsküdar - Saliha Meşe

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında 16 Mart tarihinden bu yana kapalı olan camiler 74 günün ardından 29 Mayıs'ta cuma namazı için tekrar açıldı.

Türkiye genelinde kısıtlamaların azaltılması ve mesafeli sosyal hayata geçilmesi kararının ardından, uzun süredir kapalı olan camiler 29 Mayıs’ta cuma namazı ile açıldı. Cuma namazı, cami ve cami avlularının yanı sıra ülkenin çeşitli yerlerinde kapalı pazar yerleri, stadyumlar, okul bahçeleri ve meydanlarda kılındı.

Tedbir kapsamında mekânlar namaz öncesinde dikkatle dezenfekte edildi, vatandaşlar önlemlerle ilgili bilgilendirildi. Sosyal mesafe kuralına uyulması için saflar arası mesafe uygulaması getirildi. Cemaatten kendi seccadelerini getirmeleri istenirken, seccadesi olmayanlar için belediyeler tarafından maske ve dezenfektanın yanında seccade de dağıtıldı.

Çeşitli şehirlerden cuma namazıyla ilgili kareler medyaya yansırken Antalya’nın tanınmış ilçeleri Kumluca ile Finike'de pazar yerleri, haller ve güreş müsabakalarının yapıldığı stadyumlar Cuma Namazı için hazırlandı.

Namaza olan yoğun katılım ve gülen yüzler dikkatlerden kaçmazken, vatandaşlar “Er meydanında namaz kılmak da nasip oldu” yorumlarında bulundular.

Topluca edilen duaların ardından cemaat sosyal mesafe kurallarını ihlâl etmeden alandan ayrıldı.