Koronavirüs salgını kapsamında alınan önlemleri fotoğrafladık
16.05.2020 18:36

Koronavirüs salgını kapsamında alınan önlemleri fotoğrafladık


Haber Üsküdar - Buse Sena Kahkeci

Kısa süre içerisinde tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını kapsamında, çok sayıda önlem alınmaya devam ediyor. Parklar, okullar ve sosyalleşme alanları kapatılıyor, insanlar yalnızca zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak için evden çıkıyor. Önlemler sadece bununla da sınırlı kalmayıp ev içerisinde de devam ediyor. Haber Üsküdar olarak salgın kapsamında alınan önlemleri ve virüsün sosyal hayatımızı nasıl etkilediğini sizler için fotoğrafladık.

Salgın öncesinde oldukça işlek olan bu sokakta bulunan kafeler, alınan tedbirler kapsamında kapatıldı. Sokağa insan giriş ve çıkışları gözle görülür ölçüde azaldı.

Virüsün yayılımını azaltmak için alınan önlemlerden bir diğer ise sosyalleşme alanı olan parklar kapatılması oldu. Bu sayede insanların birbirleri ile olan temasları azaltıldı.

Sosyal mesafenin korunması için marketlerde yeni düzenlemelere gidildi. Özellikle kasa sırasının oluştuğu alanlara hatırlatıcı uyarılar konuldu.

İnsanların hijyenlerine dikkat etmelerini sağlamak adına, marketlerin belirli noktalarına dezenfektanlar yerleştirildi.

Marketten alışveriş yapan vatandaşların, marketlere maskesiz girmesi yasaklandı ve eldiven kullanmaları yönünde uyarılarda bulunuldu.

Salgın kapsamında alınan önlemlerden biri diğeri ise sokağa çıkma yasağı oldu. Vatandaşlar, evde kaldıkları günlerde gıda sıkıntısı çekmemek için marketlere akın etti ve reyonlardaki ürünler kısa sürede tükendi.

Önlemler sadece sosyal alanları değil ev yaşamını da etkiledi. Virüs yayılımını önlemek için alışveriş sonrasında eve getirilen gıda paketleri dezenfekte edilmeye başlandı.