Üsküdar halkı yasak biter bitmez sahile akın etti
11.05.2020 14:44

Üsküdar halkı yasak biter bitmez sahile akın etti


Haber Üsküdar – Buğra Çilden

10 Mayıs Pazar gecesi yasağın sona ermesi ile birlikte halk Üsküdar Sahili’ne akın etti. Biz de Haber Üsküdar olarak sahili fotoğrafladık.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan COVID-19 salgını çerçevesinde alınan önlemler kapsamında, Türkiye’deki bazı illerde hafta sonları başta olmak üzere belirli tarihlerde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Her hafta sonu olduğu gibi 9-10 Mayıs tarihlerinde de bazı illerde sokağa çıkma yasağı uygulandı.

İstanbul Üsküdar’da yasağın sona erdiği andan itibaren Üsküdarlı bazı yurttaşların sahile akın etmesi dikkat çekti. 11 Mayıs saat 00:00’da sona eren yasağın tam 10 dakika sonrasında çekilen görüntüler pes dedirtti. Sahilde hem yaya hem de araç yoğunluğu göze çarptı. Bu önemli süreçte Koronavirüs tehlikesine aldırış etmeyen yurttaşlar, sahilde yürümek istedi. Çoğunluğu genç kesimden oluşan yurttaşlar, polislerin anons ikazlarına da aldırış etmedi. Sokağa çıkma yasağının bitmesinin ardından sokağa akın eden yurttaşların yoğunluğu sahur vaktine kadar devam etti. Sahur vaktinin yaklaşmasıyla yoğunluk azalmaya başladı.

Polis ve bekçiler kontrolü sağlamakta zorluk çekti

Yurttaşları evlerine yönlendirme konusunda zorluk çeken polis ve bekçi sayılarının da süre geçtikçe artması dikkat çekti. Üsküdar halkının ısrarla uyarıları dikkate almaması, ekiplere zor anlar yaşattı.