Reklamcılık öğrencileri Deep 360'tan müşteri briefi aldı
Haber-Fotoğraf: Kadir Ayhan
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü, öğrencilerine gerçek bir sektör deneyimi yaşatmak amacıyla bir etkinlik düzenledi. Bölüm dış paydaşı Deep 360’ın kurucusu ve Genel Müdürü Esma Bitirim ile metin yazarı İrem Gürel’in konuk olduğu etkinlikte, öğrenciler gerçek bir müşteri briefi aldı.
Etkinlikte Deep 360'ın gerçek bir müşterisi için brief alınan öğrenciler, reklam atölyesi derslerindeki final projelerini bu sayede geliştirecek. Etkinlik, sektördeki profesyonellerle birebir çalışma fırsatı sunarak öğrencilerin yaratıcı süreçlerini desteklemeyi ve mesleki deneyim kazandırmayı amaçlıyor.
Deep 360 Genel Müdürü Esra Bitirim: “Rekabeti bilmeden sunduğunuz her şey elinizde patlar”
Deep 360 Genel Müdürü Esra Bitirim, “Rekabet sadece sosyal medyaya bakmak değil, biraz yorumları okumak gerekiyor oradaki bilgilere bakmanız gerekiyor. Creative olmak çok iyi satıcı anlamına gelmez ya da o markayı çok iyi hissettirdiği anlamına gelmez. Öncelikle creativein işe yarar olması her şeyden önemlidir. Yaptığınız her işten sonra marka sizden hesap sorar. Bizim vereceğimiz brief de hem kampanyanın stratejisine hem görsel dünyasını yansıtmasını isteyeceğiz. Biz bir sunum yaparken genelde alternatifli sunumlar yapıyoruz. Bir markanın birebir istediğin yaparız, ikincisi bizim istediğimizi yaparız, üçüncüsü pazarda nasıl tutunur onu yaparız yani 3 ayrı sunum ile gideriz. 2000li yılların başında dijital ajans kuran arkadaşlarımız vardı biz dijital ne ya diyorduk" dedi.
Metin yazarı İrem Gürel: “Sektöre müşteri ilişkileri ile başladım"
Metin yazarı İrem Gürel, öğrencilere kendisini tanıtırken şunları söyledi: "Sektörde dördüncü yılımı tamamladım, Gazi Üniversitesi Gazetecilik Bölümü mezunuyum. İletişim Fakültesi'nin neredeyse her alanında deneyim kazandım. Örneğin, bir alanda yazı yazma yarışına girmek gibi endişelerim olsa da sektöre girişim metin yazarlığıyla değil, müşteri ilişkileri pozisyonuyla başladı. Ancak o süreçte metin yazarlığında bir boşluk fark ettim ve kendimi bu alanda geliştirmeye karar verdim. Zamanla, kendimi fazla yıpratmamak gerektiğini fark ettim ve bu konuda daha bilinçli davranarak kendimi eğitmeye başladım. Tekrara düşmemek adına kendime biraz daha esnek davranıyorum."
Atölye, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.