Üsküdar İletişim öğrencileri, 22. Altın Pusula için çalışmaya başladılar
06.03.2024 21:03

Üsküdar İletişim öğrencileri, 22. Altın Pusula için çalışmaya başladılar


Haber Üsküdar: Umut Şimşek

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından düzenlenen 22. Altın Pusula yarışmasına hazırlık amacıyla bir atölye çalışması gerçekleştirdi.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özge Uğurlu, bölüm öğretim üyeleri Doç. Dr. Pınar Aslan, Dr. Öğr. Üyesi Necla Polat, Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Güler ve Dr. Arş. Gör. Zindan Çakıcı, TÜHİD Altın Pusula yarışması hazırlıkları için 3. ve 4. sınıf öğrencileriyle gerçekleştirilen atölye çalışmasında bir araya geldi. Öğrencilere konuyla ilgili detaylı bilgiler aktarılarak strateji ve iletişim hedeflerinin oluşturulması, özgün ve yaratıcı fikirlerin ortaya konulması hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Toplantıda öğrenciler projeler bazında gruplar oluşturdu.

Doç. Dr. Özge Uğurlu: "Keyifli bir süreç olmasını diliyorum"

Öğrencilerin bu yarışmada hem okul hayatı hem de meslek hayatı için iyi bir tecrübe kazanacağını belirten Uğurlu, “Bu çalışma 4. sınıf öğrencilerimizin sektöre hazırlık ve bitirme projelerinde anahtar rolünde olurken, meslek hayatlarında ise iyi bir özgeçmiş sağlayacaktır. 3. sınıf öğrencilerimiz için ise son derece önemli tecrübe ve öğretici bir yarışma olacak. Bugün başlangıç yaptığımız çalışma, dönem boyunca devam edecek ve çeşitli projelerin ortaya çıkmasını sağlayacak. Bölümümüzde yer alan akademisyenler ve çalışmalara katılan öğrencilerimiz için son derece öğretici ve keyifli bir süreç olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 22. Altın Pusula ödüllerinin konusu "Beklenen İstanbul Depremi" olarak belirlendi

Bu konunun seçilmesinin nedeni olarak TÜHİD resmi internet sayfasında şu açıklamaya yer verildi: “Dünyanın en büyük 20 megapolünden biri olan, ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 20’sini bünyesinde barındıran, Türkiye’nin gayrisafi yurtiçi hasılasının yüzde 30’unu üreten İstanbul’a yönelik yapılan bilimsel çalışmalar, bu kentin dünyanın en yüksek deprem riski taşıyan şehirlerinden biri olduğunu göstermektedir. Finans, kültür ve ekonominin merkezi olan İstanbul’u etkileyecek bir depreme hazırlıksız yakalanmanın sadece on binlerce can kaybına değil, aynı zamanda 100 milyar dolara yakın ekonomik zarara sebep olacağı öngörülüyor. Tüm bu veriler dikkate alındığında ise Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödüllerinin Genç İletişimciler Kategorisinin, Beklenen İstanbul Depremi kapsamında Bütünleşik Afet Yönetimi başlığı altında düzenlenmesi uygun görülmüştür. Bu kapsamda Bütünleşik Afet Yönetimi başlığı altında Halkla İlişkilerde Risk Yönetimi; Zarar Azaltma ve Hazırlık çalışmalarının planlanması istenmektedir."

Yarışmanın son başvuru tarihi 11 Mart 2024 olarak belirlenirken; proje dosyalarının son gönderim tarihinin ise 14 Nisan 2024 olduğu duyuruldu.

TÜHİD 21. Altın Pusula Ödülleri’nde başarı gösteren Üsküdar Üniversitesi Halkla İlişkiler Tanıtım Bölümü öğrencileri, 22. Altın Pusula'dan da ödül alacak projeler geliştirmek için kolları sıvadılar.