ARGEYEP Direktörlüğü, İletişim Fakültesi akademisyenlerine eğitim verdi
29.09.2021 16:43

ARGEYEP Direktörlüğü, İletişim Fakültesi akademisyenlerine eğitim verdi


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi AR-GE ve Yenilik Politikaları (ARGEYEP) Direktörlüğü, İletişim Fakültesi akademisyenlerine eğitim verdi. 

Üsküdar Üniversitesi AR-GE ve Yenilik Politikaları (ARGEYEP) Direktörlüğü tarafından düzenlenen eğitimde İletişim Fakültesi akademisyenleri proje başvuru süreçleri ile telif hakları ve sınai mülkiyet hakları konusunda bilgilendirildi. 

Proje süreçlerine değinildi

Eğitimin ilk bölümünde Proje Yöneticisi Meltem Bayraktar, TÜBİTAK projelerine ilişkin genel bir bilgilendirme sunumu yaptı. Ardından Horizon Europe programı hakkında da katılımcıları bilgilendiren Bayraktar, akademisyenler tarafından kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdıktan sonra konuşmasını sonlandırdı.

Telif hakları ve sınai mülkiyet hakları anlatıldı

Eğitimin ikinci bölümünde ise Fikri ve Sınai Mülkiyet Uzmanı Cengiz Akköse, telif hakları ve sınai mülkiyet hakları konusuna değindi. Akköse, patent nedir, buluş nedir, buluş fikri nedir, fikri mülkiyet nedir, fikirlerin korunması hakkında neler yapılabilir gibi çeşitli konular üzerinde durarak akademisyenleri bilgilendirdi. 

İletişim Fakültesi'nden yoğun katılım

AR-GE ve Yenilik Politikaları (ARGEYEP) Direktörü Halime Usta Yoğun ise şunları söyledi: "Bu eğitime İletişim Fakültesi'nden çok yoğun bir katılım olduğunu görüyorum. Bu da verdiğimiz emeklerin boşa gitmediği anlamına geliyor. Projelere yönelik bu kadar yoğun bir ilgiyle karşılaşmak bizler için çok mutluluk verici. Proje yapmak isteyen tüm akademisyenlerimize destek vermeye hazırız ve yardım etmek için her zaman buradayız."

"Fakültemizden daha fazla sayıda proje çıkacağına inanıyorum"

Sunumların ardından söz alan Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör ise "Fakültemiz öğretim elemanları yavaş yavaş projelerde yer almaya başladı. İlerleyen süreçlerde katılımın artacağına ve fakültemizden daha fazla sayıda proje çıkacağına inanıyorum" dedi.