Kalben Derneği Başkanı Pelin Çalışkanoğlu Ekşi yaptıkları çalışmaları anlattı
11.01.2022 09:29

Kalben Derneği Başkanı Pelin Çalışkanoğlu Ekşi yaptıkları çalışmaları anlattı


Haber Üsküdar - Melike Çakır

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji bölümü tarafından düzenlenen Koruyucu Aile ve Toplum konferansında Kalben Derneği Başkanı Pelin Çalışkanoğlu Ekşi konuştu.

Kalben Derneği'nin Kasım 2016’da koruyucu aile hizmet modelinden faydalanan ve koruyucu aile deneyimine sahip olan bireyler öncülüğünde kurulan bir dernek olduğunu söyleyen Pelin Çalışkanoğlu Ekşi sözlerine şöyle devam etti: "Kalben Derneği, Koruyucu Aile Hizmet Modeli'nden yararlanmak isteyen ailelere, süreç öncesi ve sonrası hukuki ve psiko-sosyal destekte bulunan, koruyucu aileler ve koruma altında yetişen gençler arasında dayanışmanın artırılması ve koruma altında yetişen gençler için psiko-sosyal destek sağlanması gibi faaliyetlerde bulunan bir dernektir."

"Zor bir hayatım oldu" 

Kendisinin de koruyucu bir aileden geldiğini anlatan Ekşi, "Zor bir hayatım oldu. Koruyucu ailemin katı bir tarafı vardı ve koruyucu aileme alışmakta zorlandım. Yaşadığım süreç sonrasında bana pek inanmayan koruyucu ailem ile ilişkimi kestim ve şu an onlarla pek görüşmüyorum" dedi. Üniversite hayatında oyuncu olmak üzere çıktığı yolda Haliç Üniversitesi Tiyatro bölümünü tam burslu olarak kazandığını, bu yolculuğun hayatında çok önemli bir yeri olduğunu dile getiren Ekşi, bu yolculukta gönüllü olarak çalıştığı bir dönemin olduğunu, o dönemde çocuklarla ilgilendiğini söyledi. "Kısa bir süre de olsa gönüllü olarak yaptığım çalışmalardan sonra araya başka şeylerin de girmesiyle gönüllük işlerim sona erdi. İlerleyen süreçlerde yaşadığım tecrübe ve gönüllük çalışmalarımın da katkısıyla 2016 yılında bu derneği kurdum. Şu an bu derneğin gönüllü çalışan öğrencileriyle bu süreci ilerletmeye devam ediyorum" diyen Pelin Çalışkanoğlu Ekşi, şu anda kurulmakta olan ve Haziran 2022'de açılışı yapılacak olan Çocuk Köyü'nden de bahsetti. "Bu köy Marmara Adası'nda kurulacak olup çocukları bir araya getirme amacıyla ve gönüllülerin de burada kalabilmesi adına yapılıyor" diyerek konuşmasını sonlandırdı.