İstanbul'u koşa koşa finale ulaştılar
09.12.2019 22:58

İstanbul'u koşa koşa finale ulaştılar


Haber Üsküdar - Merve Şişman

İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına Spor İstanbul tarafından düzenlenen ve atletlere seri yarış olanağı sunan “İstanbul'u Koşuyorum” isimli etkinliğin son etabı 8 Aralık Pazar günü  Bebek'te yapıldı. Boğazın eşsiz manzarası eşliğinde sabah saat 9'da başlayan yarış sonunda tüm yarışlara katılarak dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kadınlarda Özlem Kaya, erkeklerde Mestan Turhan şampiyon oldu

Bu yıl toplamda 7 etap koşuldu ve son etap sonunda en yüksek puanı alanlara hediyeler verildi. Kadınlarlarda toplamda 60 puan alan Özlem Kaya, bu yılın şampiyonu oldu. 56 puan alan Damla Çelik ikinci, 47 puan alan Elif Mert de üçüncü oldu. Erkeklerde ise 75 puanla Mestan Turhan yılın şampiyonu oldu. 45 puan alan Abdullah Tuğluk ikinciliği, 40 puan alan Murat Emektar da üçüncülüğü elde etti.

Bebek yarışına katılan Nida Küçükaslan'la yarışı konuştuk

Nida Küçükaslan 22 yaşında. İstanbul'da yaşıyor. Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nü geçen Haziran'da bitirerek diyetisyen olmuş. "Şu an çeşitli spor kulüplerinde sağlıklı beslenme ve sporcu beslenmesine dair eğitimler veriyorum. Sporcu gençlere ve yetişkinlere bireysel beslenme danışmanlığı veriyorum. Kick boks, kürek, okçuluk, yüzme gibi birçok farklı spor dalıyla uğraştım. Fakat koşmayı hiç denememiştim. 3 ay önce Adidas Runners İstanbul ekibiyle koşmaya başladım. Yarış programlarını takip ediyorum ve elimden geldiğince yarışlara katılmaya çalışıyorum. 'İstanbul’u Koşuyorum' kategorisinde katıldığım üçüncü yarış Bebek etabı oldu. Daha öncesinde Bakırköy ve Kent Orman etaplarında koştum. Bebek koşusu çok keyifli geçti" dedi. 

Zorlu bir etap oldu 

Yarışın Bebek Parkı'ndan başlayıp İstinye ışıklardan dönerek tekrar Bebek Parkında sonlandığını ifade eden Nida Küçükaslan, "Toplamda 10km’lik keyifli bir parkurdu. Tabii ikinci defa 10 kilometre koştuğumdan benim için çok kolay olmadı. Düzenli antrenman yapmaya çalışsam da yetersiz kaldığım zamanlar olabiliyor. Bu yarışla beraber daha sıkı bir program yapmaya karar verdim. Sıkı antrenman programı, güzel bir diyet ve uyku düzeniyle derecelerimin daha iyiye gideceğine eminim‘’ diye konuştu.