Kreatif Direktör Mustafa Berk: Her çalışmanın bir hikayesi olmalı
21.12.2021 13:30

Kreatif Direktör Mustafa Berk: Her çalışmanın bir hikayesi olmalı


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü, yeni dünyada üç boyutlu tasarım konulu etkinlikte Generalist Kreatif Direktör Mustafa Berk’i öğrencilerle buluşturdu.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü’nün öğrencileri sektörün önemli isimleriyle buluşturmayı hedefleyen etkinliklerinde bu hafta üç boyutlu tasarım konuşuldu. TRT 2 bünyesinde çalışmalarını sürdüren Generalist Kreatif Direktör Mustafa Berk’in konul olduğu etkinlik, Çizgi Film ve Animasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. İpek Fatma Çevik ve bölüm öğrencilerinin katılımıyla bölümüm uygulama derslerinin yapıldığı bilgisayar laboratuvarında gerçekleştirildi.

Konuşmasına generalist ve kreatif direktör kavramlarını tanımlayarak başlayan Mustafa Berk, bu unvanlara sahip kişilerin animasyon ve tasarım dünyasına yönelik sahip olmaları gereken bakış açısını değerlendirdi. Türkiye’deki animasyon sektörünün güncel durumundan ve TRT 2 bünyesinde yaptıkları işlerden söz eden Mustafa Berk, kendi çalışmalarından da örnekler gösterdi. Farklı programlar aracılığıyla yaptığı çalışmalardaki detayları öğrencilerle paylaşan Berk, iş süreçlerinde ekip çalışmasının önemine de vurgu yaptı. Öğrencilere kendilerini nasıl geliştirebilecekleriyle ilgili tavsiyelerde bulunan TRT 2 Generalist Kreatif Direktör Mustafa Berk, birçok şeyin merak edip araştırmakla mümkün olabileceğinin altını çizdi. Berk, yapılan her bir çalışmanın ardında mutlaka bir hikâye ve fikir olması gerektiğini dile getirdi.