Üsküdar Üniversitesi’nde altıncı mezuniyet coşkusu
12.07.2019 10:00

Üsküdar Üniversitesi’nde altıncı mezuniyet coşkusu


Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)

Üsküdar Üniversitesi 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda gerçekleştirildi. Düzenlenen törende ön lisans, lisans ve yüksek lisans programlarından mezun olan 5 bin 943 öğrenci görkemli bir törenle diplomalarını aldı. İletişim Fakültesi de 345 mezun verdi.

Üsküdar Üniversitesi’nde aldıkları eğitimi başarıyla tamamlayarak mezun olmaya hak kazanan 5 bin 943 öğrenci, bu yıl altıncısı düzenlenen mezuniyet töreni ile diploma sahibi oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan tören, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın konuşmasıyla devam etti. Nevzat Tarhan, “İlk mezunlarını 2014 yılında veren Üsküdar Üniversitesi, her yıl niceliksel açıdan daha fazla mezun vermeye devam ediyor. 230 öğrenci ile çıktığımız bu yolda bugün yaklaşık 6 bin öğrenciyi mezun etmenin gururunu yaşıyoruz” dedi. Üsküdar Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerin sadece başarılı değil, aynı zamanda iyi birer insan olmaları için de çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Bu amaç doğrultusunda kaliteyi yüksek tutmaya ve öğrenci odaklı olmaya çalışıyoruz. Üsküdar Üniversitesi olarak, öğrenci odaklı olma ve kaliteli işler ortaya koyma noktasını önemsiyoruz çünkü kalitenin olmadığı yerde verimli üretim olmuyor. Bu nedenle üniversite genelinde kalite çıtasını daha da yükseltmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. Yeni mezunlara tavsiyelerde bulunan Nevzat Tarhan, “Dünyayı değiştirmek istiyorsanız önce kendinizden başlamalısınız. Değişim için bir şeyler yapacaksanız ilk başarınızı ve zaferinizi kendinize karşı kazanmalısınız. Dünyayı düzeltmeye kendinizden başlamalısınız” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Dereceye girenler ödüllendirildi

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından, Uluslararası Öğrenci Temsilcisi Firomsa David Osman ile Mezunlar Derneği Başkanı Tayfun Gözler de duygu ve düşüncelerini aktaran birer konuşma yaptılar. Ardından, 2019 yılı mezunları arasından not ortalamaları ile ilk üçe giren başarılı öğrenciler ile üniversiteler arası spor müsabakalarında Üsküdar Üniversitesi'ni başarıya taşıyan futbol, futsal ve basketbol sporcuları ödüllendirildi.

 

Sahneye çıkan mezunlara diplomaları takdim edildi

Başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesinin ardından, sırasıyla yüksek lisans programları mezunları, lisans programları mezunları ve ön lisans programları mezunları diplomalarını enstitü ve yüksek okul müdürleri, fakülte dekanları, bölüm başkanları ve bölüm hocalarının elinden aldılar.

 

İletişim Fakültesi’nden 345 öğrenci mezun oldu

İletişim Fakültesi bu yıl ilk kalabalık mezununu verdi. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünden 43, Görsel İletişim Tasarımı Bölümünden 44, Medya ve İletişim Bölümünden 73, Reklam Tasarımı ve İletişimi Bölümünden 101 ve Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümünden 83 öğrenci mezun olarak diploma aldı.

    

 

    

 

Tören canlı yayımlandı

Baştan sona oldukça coşkulu geçen Üsküdar Üniversitesi mezuniyet töreni, flama teslim töreni ve mezuniyet andının okunmasının ardından yeni mezunların kep atmaları ile son buldu. Mezuniyet töreni ÜÜ TV’den ve Üsküdar Üniversitesi Facebook hesabından canlı olarak yayımlandı.