Üsküdar İletişimli öğrencilerden su içmeyi teşvik eden kampanya
09.05.2019 18:01

Üsküdar İletişimli öğrencilerden su içmeyi teşvik eden kampanya


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencileri gençlerin sıvı ihtiyaçlarını sağlıksız içeceklerle karşılama alışkanlıklarını değiştirmeyi hedefleyen bir iletişim kampanyasına imza attılar. Kampanyanın ilk aşaması bu yıl “Yanımda Su Var” teması ile Üsküdar’da başladı.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencileri, üniversite öğrencilerinin sudan çok çay, kahve veya yüksek miktarda şeker içeren içecekler tükettiklerini gözlemleyerek, bu tür bir tüketimin yol açabileceği sağlık sorunlarına karşı bir kampanya geliştirdiler. Üniversite öğrencilerini daha fazla su içmeye teşvik etmek ve diğer içeceklerin suyun yerine geçmeyeceği konusunda bilgilendirmek için ‘Yanımda Su Var’ isimli kampanyayı Ramazan ayı öncesinde gerçekleştiren öğrenciler, Fakülte bahçesinde açtıkları standlarda katkılarıyla su şişeleri dağıttılar ve hazırladıkları broşürlerle günlük sıvı ihtiyacının su ile giderilmesi gerektiği konusunda arkadaşlarını bilgilendirdiler. Erikli Su’nun sponsor olduğu kampanya kapsamında öğrenciler bol bol su içtiler. Kampanyaya Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan da destek verdi. 

Her gün daha fazla su içmek için farkındalık oluşması gerektiğini ifade eden kampanya yürütücüsü öğrenciler, hayatın kaynağı ve en temel insan ihtiyacı olan su tüketimi konusunda daha fazla çalışma yapılması ve daha çok insanın harekete geçirilmesi gerektiğinin altını çizdiler.