AVM'lerdeki mağazalar hijyen konusunda çok hassas
06.06.2020 20:39

AVM'lerdeki mağazalar hijyen konusunda çok hassas


Haber Üsküdar - Zeynep Işık

Covid-19 süreci boyunca AVM ve cadde mağazalarının açılmasıyla birlikte giyim mağazalarında alınan önlemleri ve bu sürecin nasıl ilerlediğini Mavi mağazası müdürü Mustafa Yılmaz’a sorduk.

Mağazaya personel ve müşteri giriş çıkışları nasıl yapılıyor, bu süreçte nasıl önlemler alıyorsunuz?

Mağazamızda çalışanlarımıza ve mağazamıza giren her müşterimize ateş ölçümü yapmaktayız, çalışanlarımız maske, eldiven ve siperlikle hizmet vermekte. Müşterilerimizin maske kullanım zorunluluğu bulunuyor, maskesi olmayan müşterilere maske veriyoruz ve kapı girişlerinde bulunan el dezenfektanları sunuyoruz.

Kıyafetler nasıl dezenfekte ediliyor?

Mağazalarımız antiviral, antibakteriyal ve doğa dostu olan, özellikle hastanelerde kullanılan yeni nesil "Nano Teknolojik Antimic Sistem" ile periyodik olarak dezenfekte edilmektedir.

Kabinlerde denenen ürünlere nasıl bir yöntem uygulanıyor?

Kabinlerimizi her müşterimizin ardından sterilize ederek, denenen ürünleri ayrı bir bölümde bekletiyor, denenmiş ürünlerin tümünü ütüledikten sonra tekrar alışverişe sunuyoruz.

Kabinlerinizi nasıl sterilize ediyorsunuz?

Kabin hijyen sorumlusu seçiyoruz. Seçtiğimiz hijyen sorumlusu personelimiz belirlenen kabin kapasitesine göre müşteri yoğunluğunu yönetiyor, kabinler doluysa müşteriyi beklemeye yönlendiriyor, kabinler arası birer boşluk bırakıyoruz. Kabinleri her kullanım sonrası dezenfeksiyon spreyi sıkarak, mikro fiber bezle içten ve dıştan kapı kolları ve askıları siliyor, yerleri paspaslıyoruz. Temizlenen kabinlere ‘’Bu kabin sizin için sterilize edilmiştir’’ uyarılarını yerleştiriyoruz.

Kasa bölgesinde aldığınız önlemler neler?

Kasa önleri ve kasalar arasına müşteri ile kasiyerler arasındaki mesafeyi koruyabilmek için şeffaf seperatörler taktırdık, sosyal mesafenin korunması için kasalarımızı birer boşluk bırakarak kullanmaktayız, kasa önlerinde zemine yapıştırdığımız stickerlar’la sosyal mesafeyi korumak için müşterilerin durması gereken noktaları belirledik. Fiş, fatura, evrak ve nakit para alışverişini en düşük seviyeye indirmek için ödemeleri temassız almaya özen gösteriyoruz. POS cihazları her ödemeden sonra dezenfekte edilmektedir.

Her mağazada olduğu gibi sizde de içeriye alınan kişi sayısı sınırlı mı?

Her mağazada olduğu gibi bizim mağazamızda da içeriye alınan kişi sayımız belli ve ona göre içeriye müşteri alımı yapmaktayız. Kişi sayısını, devlet mağaza metrekaresine göre belirlemektedir. Bizim mağazamız 720 metrekare olduğu için çalışan personellerimiz dahil içeriye aldığımız kişi sayısı toplam 68'dir.

Yeniden açıldığınız süreçte müşterilerinizden size gelen soru ve bildirimler oldu mu?

Hepimizin içinde bulunduğumuz bu süreçte tedirgin olduğumuz ve sorguladığımız birçok şey oluyor, müşterilerimizin de oluyor tabii. Bu sorulardan bazıları; Denemeden ürünü alsam değişim yapılabilir mi?; Denenmemiş ürün almak istiyorum, depoda paketli ürün var mı? Mağazalarınız açılmadan önce çalışanlarınız ile ilgili gerekli sağlık testleri yapıldı mı? Merkez ofis ya da mağazalarınızda Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden oldu mu? Deponuzda da önlemler alınıyor mu? gibi sorularla çok karşılaşıyorum. Hepimiz bu süreci aldığımız detaylı önlemler ile geçirmeye çalışmakta ve elimizden geldiğince müşterilerimize yardımcı olmaktayız.

Peki, bize neler söylemek istersiniz?

Birbirimizi koruyarak sağlıklı ve mutlu kalmak dileğiyle…