"Benim yüzümden ailemin zarar göreceğini düşündüm"
25.04.2020 16:17

"Benim yüzümden ailemin zarar göreceğini düşündüm"


Haber Üsküdar - Melisa Duygun

Koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan ve şu anda tedavi süreci devam eden Sedat Güner ile hastalık sürecini konuştuk. 43 yaşında olan Sedat Güner inşaat sektöründe çalışıyor. Biz hastalık sürecini ve virüsün semptomlarını anlattı.

Size ne zaman Kovid-19 teşhisi konuldu?

3 Nisan tarihinde teşhis konuldu. Önce soğuk algınlığı zannetmiştim, üzerinden üç dört gün geçtikten sonra Kovid-19 olduğuma karar verildi. Beş altı gün ilaç tedavisi uygulandı. İlaç tedavisi uygulandıktan sonra rahatladığımı hissettim.

Tedavi sürecininiz nasıl gidiyor?

Tedavi sürecim tamamlandı. Şu anda izolasyon sürecindeyim. Bir hafta boyunca insanlardan uzak, temassız bir şekilde hayatımı devam ettireceğim. Bir hafta bekledikten sonra testler yapılacak. Testin durumuna göre tedavi sürecim bitecek veya tekrardan başlayacak.

Tedaviyi hastanede mi gördünüz, evde mi?

Teşhis konulunca çok ağır semptomlarım olmadığı için beni eve gönderdiler.

Sizde hangi semptomlar görüldü?

Bendeki belirtiler ateş ve vücut kırgınlığıydı.

Psikolojik olarak nasıl hissediyorsunuz, bu durum sizi nasıl etkiledi?

İlk öğrendiğim zaman biraz canımı sıkmıştı. Benim yüzümden ailemin zarar göreceğini düşündüm. Bünyem kuvvetli olduğu için Kovid-19 beni çok fazla etkilemedi, sadece benim yüzümden başka insanlara bulaşıp o insanların zarar görmesi en büyük korkularımdan bir tanesiydi.

Ailenizde kimlerde Kovid-19 görüldü?

Benden bulaştığını düşünmüyorum, çünkü hemen hemen aynı günlerde semptom gösterdi. Ailemde annem, babam, eşim ve çocuklarımda da görüldü.

Sağlık görevlileri size gerekli ilgiyi gösterdiler mi, sizi nasıl takibe aldılar?

İlçe Sağlık Kurulu ve aile hekimi takibe aldı, her gün aradılar. Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde test yaptırmıştım. Göztepe o konuda sıkıntılıydı, pek hoşuma gitmedi. Her hastane kendi tedavi sürecine karar veriyor. Göztepe Hastanesi, hastaları yatırıp tedavi etmektense, daha çok ilacı verip eve gönderme taraftarı. 

Bu süreci evde geçirdiğiniz için kendinizi şanslı hissediyor musunuz?

Evde ilgilenen birileri varsa eğer, bu süreci hastanede değil de evde geçirmek son derece şanslı bir durum. Genel durumunuz kötüyse, nefes darlığınız varsa ve ateşinizi düşüremiyorsanız, bu durumda hastanede kalmanız sizin için daha iyi olacaktır.

Aileniz şu anda ne durumda?

İki çocuğum ve eşim eklem ağrıları çektiler. Şu anda iyi durumdalar. Sekiz yaşında olan çocuğumda ise hiçbir semptom görülmedi.