Yurttaşlar tedbirleri unuttu
10.12.2021 16:45

Yurttaşlar tedbirleri unuttu


Haber Üsküdar – İrem Türkdönmez

Korona vakaları artış gösterirken koronavirüs kapsamında alınması gereken önlemler hiçe sayılıyor. Yurttaşlar maske ve mesafe kurallarını unutulmuş görünüyor. Haber Üsküdar olarak İstanbul Eminönü'nde kalabalıklara karıştık ve koronavirüs önlemlerini gözlemledik.

Yurttaşlar tedbirleri unuttu!

Sağlık Bakanlığı tarafından her güm açıklanan vaka sayılarında herhangi bir ciddi düşüş gözlemlenmezken, yoğun kalabalıklar dikkatimizi çekti. Yurttaşların neredeyse hiçbirinin sosyal mesafe kurallarına uymadığını, hatta bazılarının maske de takmadığını gördük. Normalleşme süreciyle birlikte kısıtlamaların azalması tehlikenin bittiği anlamına gelmezken, yurttaşların kuralları önemsemedikleri görüldü.

“Korona bitmiş gibi davranıyorlar

Maskelerin çenelerin altına indirilmesi ve mesafe gözetilmeden oluşan kalabalıklar hakkında konuşan Kübra (20), "İnsanlar korona bitmiş gibi davranıyorlar ama ortada biten bir hastalık yok. Kovid-19 tablosuna her gün binlerce yeni vaka eklenmesine rağmen insanlar hiç dikkatli davranmıyorlar dedi.

Günlük vaka sayıları 20 binlerde

En son 9 Aralık'ta (2021) açıklanan Kovid-19 verilerine göre 19 bin 696 yeni vaka tespit edilmiş durumda. Pandeminin başladığı günden bu yana Türkiye'de 8 milyon 984 bin 407 kişi Kovid hastası oldu. 9 Aralık'ta vefat eden 191 kişi ile birlikte bugüne kadar Kovid-19 hastalığından ölen sayısı da 78 bin 602 kişiye ulaştı. Uzmanlar, pandeminin aşılanma ve koronavirüs tedbirlerine tam uyulması halinde sona ereceğini ifade ediyorlar.