Sokağa atılan çöpler sağlığı tehdit ediyor
07.07.2022 15:59

Sokağa atılan çöpler sağlığı tehdit ediyor


Haber Üsküdar – Gülsüm Senanur Demir

İstanbul Gaziosmanpaşa’da çoğunlukla tekstil atölyelerinin bulunduğu mahallede çöp krizi bitmek bilmiyor. İş yeri sahipleriyle konut sahiplerinin sürekli karşı karşıya geldiği çöp krizine mahalleli kesin çözüm arıyor. İş yeri sahiplerinin vurdumduymaz tutumları mahallede tansiyonun sürekli yükselmesine neden oluyor.

İstanbul Gaziosmanpaşa’da bulunan Karadeniz Mahallesi, 1071 Sokak’ta mahalleli ve işyeri sahipleri arasında sular bir türlü durulmuyor. Çoğunlukla tekstil atölyelerinin bulunduğu mahallede tekstil ve diğer atıkların ağaç diplerine, kaldırım kenarlarına ve yollara kadar taşması mahalleliyi adeta canından bezdirmiş durumda.

Belediye tarafından toplanan çöplerin yeri anında tekrar yeni çöplerle dolduruluyor. İş yeri sahiplerinin vurdumduymaz tutumları ve çöplerini sorumsuzca atmaya devam etmeleri mahalleliyi adeta çileden çıkardı. Soruna bir çözüm bulmak adına iş yeri sahipleriyle toplantı yapma kararı alan mahallelinin bu talebi de karşılıksız kaldı.

Bunun üzerine mahalleli toplanıp imza toplayarak sokak başına ve sonuna çöp konteynırı konması taleplerini muhtarlığa ilettiler. Muhtar da gerekli yerlere başvuru yaparak konteynırların uygun noktalara yerleştirilmesini sağladı. Mahalleli bu gelişmeye sevinmişti fakat bu sevinç fazla uzun sürmedi. İş yerleri, çöplerini yine aynı şekilde kaldırım kenarlarına ve yola atmayı sürdürdü.

Mahalleli, çöplerin sokakta oynayan çocuklarının sağlığını tehdit etmesinden ve farelerin bu çöp yığınlarını mesken tutmasından dolayı endişeli olduklarını dile getirdi. Çözüm aramaya devam eden mahalleli sorunu CİMER’e taşımaya karar verdi.