Koronavirüs mücadelesinde yitirdiğimiz sağlıkçıları anıyoruz
13.06.2020 13:03

Koronavirüs mücadelesinde yitirdiğimiz sağlıkçıları anıyoruz


Haber Üsküdar: Merve Şişman, Melisa Duygun, Ferhat Ünlükaya

Türkiye’nin Koronavirüsle mücadelesi, ilk vakanın tespit edildiği 11 Mart’tan bu yana hız kesmeden devam ediyor. Kuşkusuz bu mücadelenin en ön safında yani cephede ise sağlık çalışanları yer alıyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan verilere göre, 24 Haziran’a kadar koronavirüse (KOVİD-19) yakalanan hasta sayısı 191 bin 657. Bu mücadelede 5 bin 25 yurttaş da vefat etti. Vefat edenler arasında, en riskli grupta yer alan sağlık çalışanları da bulunuyor.

Amacımız, sağlık çalışanlarının anılarını yaşatmak

Haber Üsküdar olarak Koronavirüs mücadelesinde yitirdiğimiz sağlık çalışanlarının anılarını yaşatmak, bizim için hayatlarını riske attıkları için vefa duygularımızla teşekkür etmek istedik için bu haberi hazırlamaya karar verdik. Öncelikle, Türk Tabipler Birliği sayfasındaki “Kaybettiğimiz Sağlık Çalışanları” sekmesinde yer verilen isimleri araştırdık. Vefat eden sağlık çalışanlarıyla ilgili haberleri inceledik, vefat eden sağlık çalışanlarının yakınlarına ulaşmaya ve bilgi toplamaya çalıştık. Süregiden haber formatındaki bu haberimizi sürekli geliştirmeye ve güncellemeye çalışıyoruz.

Koronavirüs mücadelesinde yitirdiğimiz ilk hekim: Prof.Dr. Cemil Taşçıoğlu

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dahiliye profesörü olan 67 yaşındaki Prof.Dr. Cemil Taşçıoğlu, bir hastasından kaptığı koronavirüs nedeniyle 16 Mart’ta İstanbul Tıp Fakültesi’nde karantinaya alındı. 15 gün yoğun bakımda mücadele veren Prof. Cemil Taşçıoğlu 1 Nisan 2020 tarihinde vefat etti. Cemil Taşçıoğlu’nun vefatının ardından bir açıklama yapan İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Tufan Tükek, “Hocamız asistanından öğrencisine kadar herkesin sevdiği bir ulu çınar. Maalesef bir hastadan kapmış olduğu koronavirüs nedeniyle 15 günlük yoğun bakım mücadelesi sonlandı. Bu süreçte inanılmaz bir çaba gösterildi” diye konuştu.

Koronavirüs mücadelesinde ilk yitirdiğimiz sağlık çalışanı olan Prof.Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun adı 30 Mart’ta açılışı yapılan 600 yataklı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine verildi. Hastane, Prof.Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi adını aldı.

Türk üroloji camiasının duayen ismi Prof.Dr. Sedat Tellaloğlu 85 yaşında koronavirüse yenik düştü

Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu’nun vefat haberini, 1982-2000 yılları arasında başkanlık yaptığı Türk Üroloji Derneği duyurdu. Tellaloğlu, coronavirüs teşhisiyle İstanbul Tıp Fakültesi’nde tedavi görüyordu ve 17 Nisan 2020 tarihinde vefat etti.

Türk ve Avrupa Üroloji camiasında saygın bir yere sahip olan Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu 27 Mart 1935 yılında Kıbrıs'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Kıbrıs'ta alan Tellaloğlu, Türkiye'ye gelerek İstanbul Üniversitesi'nde tıp eğitimini tamamladı. Bir süre İngiltere’de çalıştıktan sonra tekrar Türkiye'ye döndü ve 1966 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Üroloji Bölümü’nde üroloji uzmanlığına başladı. 1982-2000 yılları arasında Türk Üroloji Derneği başkanlığı yaptı. Bir süre İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı başkanlığını da yürüten Prof.Dr. Sedat Tellaloğlu, 1983 yılında ilk böbrek naklini gerçekleştiren ekibe başkanlık yaptı ve Türkiye'de böbrek nakli ameliyatlarında önemli roller oynadı. Milliyet gazetesinde Cihat Aslan imzasıyla yayımlanan haberde görüşlerine yer verilen mesai arkadaşları ve öğrencileri Prof.Dr. Sedat Tellaloğlu'nun tıp alanına katkılarını anlattılar.

Prof.Dr. Sedat Tellaloğlu, 2016 yılında Türk Üroloji Derneği Onursal Başkanı olarak memleketi olan KKTC'de Meclis Başkanı Sibel Siber, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu'nu ziyaret etmişti.

Jinekolog Op. Dr. Ali İhsan Bulut, 6 Nisan'da yaşamını yitirdi    

Kartal Tıp Merkezi'nde ve kendi özel kliniğinde kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olara çalışan Jinekolog Op. Dr. Ali İhsan Bulut, 6 Nisan 2020 tarihinde koronavirüsten yaşamını yitirdi. Dr. Ali İhsan Bulut 1975 İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tip Fakültesi'nden mezun oldu. Uzmanlığını Üsküdar Zeynep Kamil Hastanesi'nden alan Bulut, akademik kariyerini Sağlık Bakanlığı hastanelerinde uzman olarak geçirdi.

Uzun yıllar özel hastanelerde ve kendi kliniğinde kadın hastalıkları ve doğum doktoru olarak çalıştı. Rahatsızlanmasın ardından hastaneye başvurdu. Yapılan tetkik ve tahlillerden sonra Covid- 19 tanısı konulan Dr. Bulut tedavi gördüğü hastanede Covid-19 virüsü sonucu 9 Nisan’dan hayata gözlerini yumdu.

Dr. Sinan Kakı'nın vefatını Sağlık Bakanı duyurdu

Sağlık bakanı Prof.Dr. Fahrettin Koca, 26 Mayıs tarihinde Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Haseki Eğtim ve Araştırma Hastanesi'nde radyoloji uzmanı olarak görev yapan Dr. Sinan Kakı'nın koronavirüs nedeniyle vefat ettiğini duyurdu. Bakan Koca'nın payllaşımında şu ifadeler yer alıyordu: "Dr. Sinan Kakı. 1960, Bitlis doğumlu. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Radyoloji uzmanıydı. Haseki Hastanesi’nde görev yapıyordu. Yaşasaydı, pek çok dostunu ve yakınını bayramda yine ilk arayan kişi olacaktı. COVID-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Mücadelesi için #minnettarız."

1960 doğumlu olan Sinan Kakı ilkokul, ortaokul ve liseyi Bitlis'te tamamladı. Ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni kazanarak İstanbul'a geldi ve radyoloji uzmanı olarak mezun oldu. 6 Nisan 2020 tarihinde vefat ettiğinde İstanbul Haseki Hastanesi'nde görev yapıyordu.  

İstanbul Tabip Odası, 9 Nisan 2020 tarihinde yayımladığı bir mesajla vefatı duyurmuştu: "İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 1985 mezunlarından Radyoloji Uzmanı Dr. Sinan Kakı’nın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Değerli meslektaşımızın başta ailesi olmak üzere yakınlarının derin acısını paylaşıyor, hekim camiasına başsağlığı diliyoruz."

Sağlık memuru Hayri Dobur İstanbul'da yaşamını yitirdi

1960 yılında Osmaniye’de dünyaya gelen Hayri Dobur, uzun yıllar Osmaniye’de Kurtuluş Sağlık Ocağı'nda sağlık memuru olarak çalıştı ve emekli oldu. Emekli olduktan sonra İstanbul’a gelen Hayri Dobur, Emekli olan Hemşire eşi ile yaşamını sürdürüyordu. İstanbul’a gelen Hayri Dobur bir şantiyede işyeri hemşiresi pozisyonunda çalışmaya başladı. Zamanının çoğunu şantiyede geçiren Dobur, ateş ve ağrı şikayetleriyle gittiği FSM hastanesinde yaptırdığı test sonucu koronavirüse yakalandığını öğrendi. 4 Mayıs'ta nefes daralması şikayetiyle Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi için hastaneye yatırılan Hayri Dobur 26 Mayıs'ta yaşamını yitirdi.

Hayri Dobur'un kardeşi İbrahim Dobur Haber Üsküdar'a şunları söyledi: "Kardeşim 60 yaşında hayata gözlerini yumdu. Geride ailesinden emekli hemşire eşi, iki kızı ve bir erkek evladını bıraktı. Hepsi tahsilli, okumuş insanlar oldular. Çocuklarını okutmak için canla başla çalıştı. Emekli olduktan sonra da İstanbul’da bir şantiyede işyeri hemşiresi olarak çalışmaya başladı. Şantiyede çalışırken belirli önlemler alındığını söylüyordu. Kardeşimde belirli hastalıklar vardı. Yakın bir zamanda anjiyo olmuştu, ameliyat geçirmişti. Kardeşim hayatta çok şeyle mücadele etti. 26 Mayıs tarihinde gece 3.30 olduğunda kendisinin acısıyla kalakaldık. Virüsün şantiyede bulaştığı doktorlar tarafından tahmin ediliyordu. Bana göre de şantiyede bulaştı. Virüs bulaştıktan yaklaşık bir ay sonra 26 Mayıs tarihinde kardeşimi kaybettik. İnanamıyorum şu an bile. İlk gün hastaneden ‘sen ağır hasta değilsin’ dediler. Şantiyede bir odada yanında başka bir adamla kalarak uzaktan, evine gitmeden tedavi sürdürüldü. 2. ve 3. gün de nefes almada sorunlar yaşamaya başladığını söylüyordu kardeşim. Ambulansla gelip ilaç tedavisi yapılıyormuş. Ama hangi ilaç? Tedavi nasıl oldu? Hep bir soru işareti vardı kafamızda. 4. günde durumu ağırlaşınca hastaneye kaldırıldı. Hastanede, ‘sol tarafındaki çiğeri tamamen bitmiş’ dedi doktorlar. Madem bu virüs bu kadar tehlikeli, neden hastaneye yatırmadılar? Gerekli önlem alınmadı. ‘Alyuvarları ele geçirmiş’ dediler. 60 yaşındaki bir insana hastanede bakmadılar. Gerekli hukuki işlemleri ailesi olarak takip edeceğiz. Şimdi kardeşim İstinye Mezarlığında yatıyor. Kardeşimin üstüne toprak bile atamadık. Toprağına sarılıp ağlayamadık. 20-25 metre uzaktan bakıldı. Kardeşimi hiç tanımayan insanlar, zabıtalar kardeşimi hızlıca gömdüler. Yaşananlara inanamıyorum."

Prof.Dr. Feriha Öz 2 Nisan'da hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü Türk patolog Prof. Dr. Feriha Öz, 2 Nisan'da Koronavirüs hastalığına yenik düştü. Feriha Öz 87 yaşındaydı. Prof. Feriha Öz'ün vefat haberini İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa Sait Gönen, Twitter hesabından duyurdu: "Bizlerin ve binlerce meslektaşımızın yetişmesinde çok büyük katkıları olan, on binlerce kritik hastanın tanısını koyan sevgili hocamız Prof.Dr. Feriha Öz'ü kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Hocamızın mekânı cennet olsun" ifadelerine yer verdi.

Prof. Dr. Ganime Feriha Öz, 1933 yılında dünyaya geldi. 1951 yılında Çamlıca Kız Lisesinden, 1957 yılında da İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Bir süre Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde hekim olarak çalıştı. Ardında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde akademik hayata başladı ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak çalıştı. 1968 yılında doçent, 1976 yılında profesör unvanını aldı. 2000 yılında emekli oldu.

Sancaktepe'deki Acil Durum Hastanesine adı verildi

Pandemi sürecinde İstanbul Sancaktepe'de inşa edilerek açılan Acil Durum Hastanesi'ne Prof.Dr. Feriha Öz'ün adı verildi. Hastanenin açılışı Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahretttin Koca tarafından yapıldı. Açılış törenine Prof. Feriha Öz'ün Kulak Burun Boğaz Uzmanı olan oğlu Prof.Dr. Ferhan Öz de katıldı. Prof.Dr. Ferhan Öz duygularını şöyle aktardı: "Sevgili annem Prof. Dr. Feriha Öz'ü 2 Nisan günü koronavirüs hastalığından dolayı kaybettik. Annem patoloji profesörüdür, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde uzun yıllar patoloji profesörü olarak uzun yıllar ana bilim dalı başkanlığı yaptı. Kendisini patoloji bilim dalına adamış, öğrencilerine adamış olan bir kişidir. Genç yaştan beri bana her zaman yol gösterici olmuştur. Sevgili annemin kaybının bende açtığı acıyı size tarif edemem. Bu üzüntümü bir nebze azaltan sayın Cumhurbaşkanımız, annemin ismini ilelebet yaşatabilmek için bir acil durum hastanesine onun ismini vermeyi uygun gördü. Kendisine şükranlarımı ve teşekkürlerimi iletiyorum. Çok mutlu olduk ailece. Bu süreçte canla başla çalışan sayın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya özel bir teşekkür iletmek istiyorum" dedi.

Hemşire Tuğba Kuşdemir, 28 Nisan'da yaşamını yitirdi

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi'nde görev yapan hemşire Tuğba Kuşdemir tedavi gördüğü koronavirüs nedeniyle 35 yaşında hayatını kaybetti. Koronavirüse yakalanmasının ardından hastaneye yatırılarak tedavi altına alınan Tuğba Kuşdemir, 1 ay boyunca tedavi görmüş, son üç gün de yoğun bakım ünitesine alınmıştı. Daha önce kanser tedavisi gören hemşire Tuğba Kuşdemir, kanser hastalığını yenerek hastanedeki görevine dönmüştü. Tuğba Kuşdemir için görev yaptığı Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi önünde bir tören düzenlendi. Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz törende, Kuşdemir'in yakınlarına başsağlığı diledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 1 Haziran'da hemşire Tuğba Kuşdemir'i anan bir paylaşım yaptı: "HEMŞİRE TUĞBA KUŞDEMİR. 1985 doğumlu. İki çocuk annesiydi. Manisa ve Bandırma Halk Sağlığı Merkezlerinde, Bandırma Devlet Hastanesinde görev yaptı. 2015’te yakalandığı kanseri yenmişti. Görevi sırasında yakalandığı COVID-19 sebebiyle vefat etti. Mücadelesi için #minnettarız."

Sağlık çalışanı Hasan Ecevit 10 Nisan'da yaşamını yitirdi

İstanbul Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde çalışan sağlıkçı Hasan Ecevit koronavirüs nedeniyle 10 Nisan'da hayatını kaybetti. 44 yaşında yaşamını yitiren Hasan Ecevit evli ve 2 çocuk babasıydı. Hasan Ecevit’in sosyal medya hesaplarından #EvdeKal çağrısı yapmıştı. Koronavirüse yakalanan ailenin diğer fertlerinden bazılarının iyileşerek taburcu olduğu, bir kısmının tedavisine ise devam edildiği öğrenildi. 44 yaşında koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Hasan Ecevit’in 62 yaşındaki babası Mehmet Ecevit de 7 Nisan’da koronavirüsten hayatını kaybetmişti.

Kastamonu gazetesi 11 Nisan'da "İnebolulu baba -oğul virüs kurbanı başlıklı bir haber yayımladı. Haberde, "Koronavirüs nedeniyle 7 Nisan’da İstanbul’da vefat eden İnebolu Çaydüzü Köyünden 62 yaşındaki Mehmet Ecevit’in ardından yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren oğlu Hasan Ecevit de koronavirüsten hayatını kaybetti. 44 yaşında koronavirüsten vefat eden Hasan Ecevit’in kronik bir rahatsızlığı bulunmadığı öğrenildi. Evli ve 2 çocuk babası Hasan Ecevit, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık memuru olarak görev yapıyordu. Hemşehrilerimizin vefatı ailelerini ve sevenlerini yasa boğdu" ifadeleri yer alıyordu.

 

Eczacı İsmail Durmuş 11 Nisan'da koronavirüsten yaşamını yitirdi

Eczacı İsmail Durmuş İstanbul Sancaktepe’de Canan Eczanesi'nin sahibiydi. Türkiye'de Koronavirüs vakalarının görüldüğü İlk günlerden itibaren eczanesini güvenli hale getirmeye çalışmış, İstanbul Sancaktepe Belediyesi’nden eczaneleri sterilize edip ilaçlamalarını istemişti. İsmail Durmuş 38 yaşında, evli ve 7 aylık bir çocuk babasıydı. Üniversite hayatında başarılı bir öğrenci olarak bilinen İsmail Durmuş, arkadaşları ve çevresi tarafından da çok sevilir çok saygı görürdü. Üniversite hayatının ardından mesleğini icra etmeye başladı ve İstanbul Sancaktepe’de bir eczane açtı.

Vefatının ardından sosyal medyada çok sayıda paylaşım yapıldı ve Sancaktepe Belediyesi'nin İsmail Durmuş'un çağrılarına zamanında karşılık vermediği hatırlatıldı. Gazeteci İsmail Saymaz, "Koronavirüse yenik düşen 39 yaşındaki eczacı İsmail Durmuş, yaklaşık 20 gün önce yardım istemiş ve adeta olacakları yazmış" diyerek İsmail Durmuş'un paylaşımlarına yer verdi. Ancak bir sonraki paylaşımda Sancaktepe Belediyesi'nin eczaneyi iki kere ilaçladığını aktardı. Arkadaşı film yönetmeni Kazım Kızıl da vefatının ardından Twitter’dan yaptığı paylaşımlarda kendisinin üniversitede çok sevildiğini ifade etti: "Size biraz #COVID19 nedeniyle hayatını kaybeden, sevgili meslektaşım, eczacı #İsmailDurmuş'tan, fakültedeki lakabıyla İsot'tan bahsetmek istiyorum. Elbette bu, vefat edenin ardından yapılan bir güzelleme değil. Çünkü İsmail yaşarken de çok güzel bir insandı" ifadelerini kullandı.

Sağlık çalışanı Durgut Er, 23 Nisan'da koronavirüsten yaşamını yitirdi

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Bilgi İşlem daire başkanlığında çalışan Durgut Er Koronavirüs nedeniyle vefat etti. Durgut Er 43 yaşında, evli ve üç çocuk babasıydı. Üniversite'ye 1996 yılında özel koruma ve güvenlik bölümünden giren Durgut Er, çeşitli birimlerde çalıştıktan sonra son olarak Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nda çalışmaya başladı. Işini her zaman özenle yapan güler yüzlü bir kişi olarak tanınıyordu.

Görevinin başındayken kaptığı yeni tip koronavirüsü sebebiyle hastanede verdiği yaşam mücadelesini kaybeden Durgut Er'in vefatının ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğü bir açıklama yayımladı: Açıklamada "Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden rektörlüğümüz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nda görevli personelimiz Durgut Er’e Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz” denildi. Ankara Tabip Odası daTwitter hesabından yaptığı açıklamada, Durgut Er’in koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirterek, "Tüm sağlık neferlerini saygı ve minnetle anıyoruz" denildi.

İzmirli doktor kardeşler Muharrem İdiz ve Nuri İdiz koronavirüsten yaşamlarını yitirdiler

Aile hekimi olarak çalışan ancak emekli olduktan sonra 3 yıldır da iş yeri hekimi olarak görev yapan Dr. Muharrem İdiz, kızı Esra İdiz'in Haber Üsküdar'a verdiği bilgiye göre, 1 Nisan'da evde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı ve 2 Nisan'da vefat ettikten sonra koronavirüs pozitif olduğu anlaşıldı. Muharrem İdiz daha önceki yıllarda solunum sorunu, nefes darlığı problemleriyle karşılaşmıştı. Vefatının ardından izmir Tabip Odası bir açıklama yayımladı. Açıklamada, "İzmir'de aktif olarak bir şirkette iş yeri hekimliği yapan Dr. Muharrem İdiz arkadaşımızı Covid-19 nedeniyle bugün kaybettik. Bu üzücü kayıp ülkemizde bildiğimiz ilk iş yeri hekimi kaybıdır" denildi.

İzmirde kendisi gibi iş yeri hekimi olan kardeşi Dr. Nuri İdiz de yüksek ateş ve nefes darlığı şikayetiyle 26 Mart’ta hastaneye kaldırıldı. Koronavirüs testinin pozitif çıktığı gün olan 1 Nisan’da bir süredir koronavirüs tedavisi gören ağabeyi Muharrem İdiz vefat etti. 6 Nisan’da yoğun bakıma alınan Dr. Nuri Deniz de koronaya yenik düştü. Böbrek yetmezliği ve tansiyon hastası olduğu belirtilen Dr. Nuri İdiz’in, solunum yetmezliği sonrasında kurtarılamadığı belirtildi. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin (İSİG) Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Nuri İdiz… İzmir’de iş yeri hekimi…26 Mart’tan beri tedavi gördüğü hastanede koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Ağabeyi Dr. Muharrem İdiz’i de 1 Nisan’da kaybetmiştik. Ailesine ve sağlık emekçilerine başsağlığı diliyoruz" denildi.

Muharrem İdiz’in kızı Esra İdiz, Haber Üsküdar’a bilgi verdi

Twittter üzerinden ulaştığımız Dr. Muharrem İdiz’in kızı Esra İdiz şu bilgileri verdi: “Babam 11 Ocak1965 tarihinde İzmir’in Bergama bölgesinde doğmuş. 55 yaşındayken kendisini kaybettik. Evlendikten sonra iki kız sahibi oldu. Benden büyük bir de ablam var. Bazı haberlerde babamın 59 yaşında öldüğüne dair yazılar okudum. Babamın ismi ve soy ismi dışında kimse bir şey bilmiyor. İnsanlara değer vermiyorlar. İki satır bir şey yazarak konuyu geçiştiriyorlar. Babam genç yaşta hayata gözlerini yumdu. Oysa her canlı değerli ve her birinin bir yaşamı vardı. Babam yıllarca insanlara hizmet etti. Aile hekimliği yaptı. Aile hekimliği yaptığı yerden emekli oldu. Emekli olduktan sonra işini yine bırakmadı. İnsanlara hizmet etmeye devam etti. En sonunda da iş yeri hekimliği yapıyordu. Üç sene iş yeri hekimliği yaptı. Amcamla da hiç görüşmediler bu süreçte."

“İş yerinden bulaştığını tahmin ediyorum”

Esra idiz açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Sabah işe gider akşam hemen eve gelirdi. En çok ailesiyle, bizimle ilgilenmeyi severdi. Annemle vakit geçirmeyi isterdi. Kitap okumayı çok severdi. Sürekli bilgiye aç bir insandı. Yeni bilgiler öğrenmek hoşuna giderdi. Bizimle paylaşırdı her şeyi. Mükkemmel bir eş, mükemmel bir babaydı. Öğrenmek ve öğretmekten çok keyif alırdı. Koronavirüsle ilgili evde tüm önlemleri alıyorduk. İş yerinden bulaştığını tahmin ediyorum. Çünkü Türkiye’de ilk virüs vakası açıklandıktan sonra hiçbir yere gitmedi, gitmedik. İş yerinden eve gidip gelirdi. İş yerinde baktığı hastalardan bulaştığı ihtimallerden biri. Hepimiz yanımızda dezenfektan bulundurur, düzenli olarak maskelerimizi değiştirirdik. Ne yazık ki kaybettik. Hayat babamsız nasıl devam edecek bilmiyorum. Umarım sağlık çalışanları bu dönemde daha fazla kayıp yaşamaz. Çünkü en riskli grupta olanlar onlar. Babam da onlardan biriydi. Babamı kaybettiğimiz için çok üzgünüm. Ne diyeceğimi bilmiyorum."

    

Sağlık çalışanı Dilek Tahtalı, 33 yaşında koronavirüsten yaşamını yitirdi

İstanbul Acıbadem Hastanesi’nde kayıt görevlisi olarak çalışan Dilek Tahtalı, koronavirüs teşhisiyle tedavi gördüğü Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırıma Hastanesi'nde 24 Mart günü hayatını kaybetti. CHP eski Amasya Milletvekili Ramis Topal'ın yeğeni olan Tahtalı, memleketi Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesi Bedel köyünde toprağa verildi.

33 yaşında olan Dilek Tahtalı 7 Mart günü sosyal medya hesabından hasta olduğunu duyurdu. Paylaşımları 9 Mart’a kadar devam etti. 7 Mart tarihinde “Burun tıkanıklığı, aşırı geniz akıntısı, baş ağrısı, halsizlik, gün sonu başlayıp gece uyutmayan kriz halinde gelen öksürük nöbetleri…”; 9 Mart tarihinde “Bir düş artık ateş, bir bırak yakamı yeter! Dakikada bir sirkeli aspirinli su kürü, ılık duş, buz gibi havada balkona çıkmaktan bayılacağım…” paylaşımlarını yaptı. Dilek Tahtalı’ya 10 Mart tarihinde koronavirüs tanısı konuldu. Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tedavi görmeye başladı.  Dilek Tahtalı’nın  ağrılı ve iltihaplı romatizma ve akdeniz ateşi hastalıklarının olduğu, bu yüzden de bağışıklık sisteminin baskılanmasını sağlayan bir tedavi aldığı belirtildi.

Babası, Dilek Tahtalı’nın kalp yetmezliğinden değil koronadan öldüğünü savundu

Dilek Tahtalı’nın babası İsmail Tahtalı Dilek'in öksürük, geniz akıntısı ve yüksek ateş şikayetiyle doktora başvurduğunu söyleyerek şunları aktardı: "Kızımın koronavirüs testi pozitif çıktı. Tedavi görüyordu, doktorlar kalp yetmezliği nedeniyle öldüğünü söyledi. Vefatından bir gün önce kalbi durmuş, doktorlar çalıştırmış. Ama ertesi gün kurtaramamışlar. Zaten bünyesi zayıftı kızımın. Bazı rahatsızlıkları vardı. Eşimle bana da test yapıldı, negatif çıktı. 14 gün karantinada kaldık. Kızımın cenazesini memleketimize getirip defnettik. Tek evladımı kaybettim. Büyük acı yaşıyorum." 

Op. Dr. Nurettin Mutluergil, 3 Nisan’da koronavirüse yenik düştü

Sakarya Adapazarlı olan göz hastalıkları uzmanı Op. Dr. Nurettin Mutluergil, 3 Nisan'da koronovirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Mutluergil ilk, orta ve lise eğitimini Adapazarı'nda tamamladı. Tıp Fakültesi'den göz doktoru olarak mezun olduktan sonra uzun yıllar Kütahya Devlet Hastanesi'nde çalıştı. Kütahya Devlet Hastanesi'nde bulunduğu süre içerisinde pek çok başarıya imza atan Mutluergil, yeni görev yeri olan İstanbul’da görevine devam etti. Yakalandığı koronavirüs sebebiyle 3 Nisan 2020 tarihinde hayata gözlerini yumdu. 

Vefatının ardından. Mutluergil'in eski mesai arkadaşı CHP Kütahya İl Başkanı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz, "Acımız çok büyük. Kütahya Devlet Hastanesinde yıllarca birlikte çalıştığımız çok sevgili meslektaşım, abim, dünyada nadir bulunan dürüst, çalışkan insan Göz Doktoru Op Dr Nurettin Mutluergil Korona virüs Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetmiştir. Çok çok çok üzgünüm.Mekanı cennet, devri daim olsun. Allah ailesine, evlatlarına, sevenlerine güç kuvvet ve sabırlar versin" paylaşımını yaptı.

Spor yazarı Prof.Dr. Fevzi Aksoy 28 Mart tarihinde koronavirüs nedeniyle hayata gözlerini yumdu

Türkiye’de tıp  dünyasının önemli isimlerinden olan Prof.Dr. Fevzi Aksoy, 28 Mart tarihinde koronavirüse yenik düştü. Fevzi Aksoy 1 Mayıs 1930 tarihinde dünyaya geldi. 1947'de Pertevniyal Lisesi'ni tamamladı. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni 1953 yılında bitirdi. 1968'de doçent, 1982'de profesör unvanını aldı. 

İstanbul Üniversitesi Psikoloji kliniğinde görev aldı. İstanbul Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı olarak çalıştı. İstanbul Anadolu Spor Akademisi, Eskişehir Sağlık Akademisi ve İstanbul Üniversitesi Spor Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi olarak çalıştı. 1967 yılında Milliyet'te spor köşe yazarı oldu. "Psikolog Gözüyle" ve "Çizgi Dışı" köşelerinde yazdı. 1997'de üniversiteden emekli oldu. Alman Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanlığı, Haseki Hastanesi'nde Asabiye Bölümü Sorumlusu ve İstanbul Üniversitesi Mediko Sosyal Merkezi Başkanlığı görevlerinde de bulundu. Spor yazarı, tıp profesörü, nörolog ve akademisyen, olarak bilinmektedir. Sağlık alanındaki hizmetlerinden dolayı 16 Şubat 1990'da Federal Almanya tarafından Liyakat Nişanı takdim edildi. Nişan, Federal Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu’nda Başkonsolos Müller Chorus tarafından verildi. Aynı zamanda Avusturya tarafından da Liyakat Nişanı verildi. Goethe Enstitüsü kurucularından olan Fevzi Aksoy 90 yaşındaydı. Profesör Fevzi Aksoy, koronavirüs şüphesi ile özel bir hastaneye başvurdu ve yapılan testlerde Kovid-19 tanısı konuldu. Buradan devlet hastanesine sevk edildi, 28 Mart 2020 tarihinde de hayata gözlerini yumdu

Vefatının ardından sabah yazarı Gürcan Bilgiç,  kaleme aldığı yazıda şu ifadeleri kullandı: "İstanbul Tıp Fakültesi'nin önemli nöroloji uzmanlarındandı. Her şeyin ötesinde müthiş bir insandı. Milliyet Gazetesi'nde "Spor psikolojisi" köşesi vardı, perşembe günleri yayınlanır, Fevzi abi, çarşambaları yazısını servise getirirdi. Gelirdi ama yukarıya çıkması bir saat sürerdi. Bugünkü Aile Hekimi kavramı, o zamanlarda Fevzi Aksoy'un hükmündeydi. Herkesin doktoruydu."

Dr. Mehmet Ulusoy, 7 Nisan'da koronavirüse yenik düştü

İstanbul Özel Meltem Hastanesi'nde mikrobiyoloji uzmanı olarak görev yapan Dr. Mehmet Ulusoy, 7 Nisan 2020 tarihinde yakalandığı koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirdi. Vefatının ardından İstanbul Tabip Odası'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, İstanbul Tabip Odası üyesi Dr. Mehmet Ulusoy’un koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti duyuruldu. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi: "İstanbul Özel Meltem Hastanesi mikrobiyoloji uzmanı, İstanbul Tabip Odası üyesi Dr. Mehmet Ulusoy'u Covid-19 nedeniyle kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Ailesine, yakınlarına ve tüm sağlık camiamıza başsağlığı diliyoruz."

Aslen Malatya Akçadağlı olan Dr Mehmet Ulusoy, lise eğitimini Turan Emeksiz Lisesi'nde tamamladı. Lisans eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde aldı. Mikrobiyoloji uzmanıydı. Bakırköy Devlet Hastanesi'nden emekli oldu, ardından İstanbul Özel Meltem Hastanesi'nde çalışmaya devam etti. Ulusoy'un tedavi sürecinde de daha önce baktığı hastaların durumunu takip ettiği, onlarla ilgili aldığı bilgileri meslektaşları ile paylaştığı öğrenildi. 

Dr. Yavuz Kalaycı 19 Nisan’da koronavirüse yenik düştü

Aslen Karamanlı olan Dr. Yavuz Kalaycı, 1977 yılında İzmir Davutpaşa Lisesi'nde eğitim aldı. 1981 yılında mezun oldu. 1982 -1988 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamladı. Son iş yeri olan İstanbul Eyüpsultan Nişanca Aile Sağlığı Merkezi'nde aile hekimi olarak çalışan Doktor Yavuz Kalaycı, evli ve iki çocuk babasıydı. 

Yakalandığı koronavirüs sebebiyle 19 Nisan 2020 tarihinde vefat eti. Vefatının ardından, görev yaptığı Nişanca Aile Sağlığı Merkezinde düzenlenen törenle meslektaşları tarafından anıldı. Kalaycı’nın ölmeden önce arkadaşlarına çocuklarını emanet ettiğini söyleyen Aile Hekimleri Derneği Başkanı Kutbettin Demir, “Çocuklarına sahip çıkacağız. Nişanca Aile Sağlığı Merkezinin Dr. Yavuz Kalaycı Aile Sağlığı Merkezi olarak isminin değişeceğini ifade ettiler" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi, “Dr. Yavuz Kalaycı. 1964, İstanbul doğumlu. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 1989 mezunu. İlk hizmet yeri Mardin'di. Hastalığa, sonradan kendi adı verilen Nişanca Aile Sağlığı Merkezi'nde yakalandı. Hayatta en çok hastalarına ve iki küçük kızına yakındı. Mücadelesi için minnettarız." 

Dr Yavuz Kalaycı vefat etmeden önce kızları için şunları söylemişti. “Kızlarım küçük, sahip çıkarsınız değil mi?” Sanatçı Haluk Levent de kendi sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak Kalaycı'nın eşi ve çocuklarıyla birlikte olduğunu belirtti. Haluk Levent: "Yavuz Kalaycı'nın eşi ve çocuklarıyla birlikteyim. Hepinizin adına başsağlığında bulundum. Eşi 'Yavuz'un sınıf arkadaşları hep yanımızda sağ olsunlar' dedi. Bizler de bu iki kızımızın öğrenim hayatları boyunca bursunu sağlayacağız. Ve artık bizim de kızlarımız onlar. Merak etmeyin." 

Diş hekimi Mustafa Oral, 31 Mart tarihinde koronavirüs nedeniyle vefat etti 

Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) Yüksek Kurulu Başkanı Mustafa Oral, yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle Muğla’nın Milas ilçesindeki 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'ne başvurdu, Oral’a yapılan testin pozitif çıkmasıyla tedavi süreci başladı. Mustafa Oral, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Oral’ın İzmir’de özel muayenehanesinin bulunduğu ve eşinin de karantina altında olduğu öğrenildi. Mustafa Oral'ın virüsü bir hastasından kaptığı ileri sürüldü

Diş hekimi Mustafa Oral 1952 yılında Bodrum Çömlekci Köyü’nde doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokul ve liseyi Milas’ta okudu. Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden 1976 yılında mezun oldu. Oral, 43 yıl boyunca kendi muayenesinde diş hekimliği yaptı. 1988-1994 yılları arasında İzmir Diş Hekimleri Odası Başkanlığı yaptı. Yönetim Kurulu üyeliği ve yazı işlerinden sorumlu üye olarak İzmir Odası Dergisi’nin yayınını başlattı.  

Türk Diş Hekimleri Birliği, Mustafa Oral için şu paylaşımı yaptı: "TDB Yüksek Disiplin Kurulu Başkanımız Mustafa Oral’ı kaybetmiş olduğumuzu derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Tüm diş hekimliği camiası adına üzüntümüz çok büyük…  Mesleğimize ve Birliğimize yapmış olduğu katkılardan ötürü Sayın Mustafa Oral’ı daima saygı ve sevgiyle anacağız. Kendisine Allahtan rahmet, ailesine, sevenlerine ve camiamıza baş sağlığı ve sabır diliyoruz."

Hemşire Dilek Akçabelen, doğum yaptıktan bir buçuk ay sonra hayatını kaybetti

İstanbul’da yaşayan 30 yaşındaki Dilek Akçabelen, 34 haftalık hamileyken Kovid-19’a yakalandı. Durumu her geçen gün ağırlaştı. Doğum iznindeyken hastalık belirtileri gösteren Akçabelen, 11 Nisan’da hastaneye kaldırıldı. 14 Nisan’da oğlu dünyaya geldi. Sezaryenle dünyaya getirilen oğlunu birkaç saniye görebildi. Eşi Tansu Akçabelen, eşi yoğun bakımdayken, hastalığın çok ilerlediğini, akciğer nakli gerektiğini açıkladı. “Oğluma umut, eşime can olun” diye çağrıda bulundu. Ancak Tunç bebek bir buçuk aylıkken annesini kaybetti. 

Hemşire Dilek Akçabelen'in vefat haberini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından 1 Haziran'da duyurdu: “Dilek hemşire aramızdan ayrıldı. Hastalığa izinli olduğu günlerde yakalanmış, 11 Nisan’da hastaneye kaldırılmıştı. Uzun bir mücadele verdi. Maalesef Kovid-19’a yenildi. Keşke yeni doğan oğlunu daha çok zamanlar görebilseydi. Allah rahmet etsin. Sevenlerine başsağlığı diliyorum.” 

Akçabelen için en son çalıştığı yerde, İstanbul’daki Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tören düzenlendi. 10 yıllık mesai arkadaşları onu hastane avlusundan gözyaşlarıyla uğurladı. Başhekim Doç.Dr. Mehmet Ertürk hepsinin adına veda etti: “Beş yılını yoğun bakımda beş yılını da ameliyathanede çalışarak geçirdi. Buraların ne kadar yoğun olduğunu hepiniz bilirsiniz. Bu süreçte çalışkanlığı, dürüstlüğü, yardımseverliği, görevine olan aşkıyla ve öğrendiklerini arkadaşlarına öğretme isteğiyle bizim için çok değerli biriydi. Onun gösterdiği özveriyi çok iyi biliyoruz. İnşallah hastaların dualarıyla mekanı cennet olacak” ifadelerini kullandı. Hemşire Dilek Akçabelen’in cenazesi, annesi Ünzile, babası Kemal ve kardeşi Mertcan Çetin ile eşinin güçlükle ayakta durduğu törenden sonra Sefaköy Gültepe Mahallesi Fatih Camisi’nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Kayabaşı Mezarlığı’na defnedildi.

Dr. Salih Cenap Çevli, koronavirüs nedeniyle 26 Mayıs'ta yaşamını yitirdi

1987 yılı Gülhane Askeri Tıp Akademisi mezunlarından Genel Cerrahi Uzmanı Doktor Salih Cenap Çevli, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Vefat haberini İstanbul Tabip Odası verdi: "1987 yılı Gülhane Askeri Tıp Akademisi mezunlarından, Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Salih Cenap Çevli'yi Covid-19 nedeniyle kaybetmenin büyük üzüntüsü içindeyiz. Değerli meslektaşımızın ailesi başta olmak üzere yakınlarının derin acısını paylaşıyor, tüm hekim camiasına başsağlığı diliyoruz."

Dr. Salih Cenap Çevli'nin eşi Pınar Çevli doktorun vefatının hemen öncesinde yaptıkları video görüşmeyi paylaştı. Dr. cenap Çevli'nin son bakışının ardındaki hikâyeyi anlatan Pınar Çevli, "Yoğun bakımda yaşam mücadelesi verirken bile herkesi uyardı. 'Bu virüse kendinizi öldürtmeyin, maskenizi takın, evde kalın' diye haykırdı. Maskesi çenesi altında gezenlere müthiş öfkeleniyorum. Bu işin şakası yok, sevdiğiniz birini nefes almak için çırpınırken görmek çok çok acı" dedi.

Pınar Çevli eşi hakkında şu bilgileri verdi: "Kuleli Askeri Lisesi çıkışlıydı. 33 yıl 7 ay devlette çalıştı. 2009 yılında kıdemli Tabip Albay olarak emekli oldu. Sonrasında da özel hastanelerde çalışmaya başladı. Hastalık Wuhan’da ilk çıktığında eve stok yaptırdı. Aç kalacağız, market bulamayacağız falan diye değil. Salgın Türkiye'ye ulaştığında dışarı çıkma, alışverişe gitme sayımız düşsün diye. O kadar öngörülüydü. Daha o dönem maske kullanmaya başladı. İşe gidip gelirken aracında bile maske kullanırdı. Hep derdi ki, ‘Bu bana gelirse, beni götürür.’ Çünkü kronik rahatsızlıkları vardı. Kalbinde stent, akciğerlerinde alerjik hastalığı vardı. Kızımız Sude (16) engelli olduğu için salgın daha ülkemize gelmeden onu Bursa’ya annemin yanına yolladık. İnsanlar normal hayatına devam ederken biz evimizde kalmaya başlamıştık bile. İşten gelince yemeğini ayrı yerde yer, Sude’nin odasında kalırdı bizi korumak için. Oğlumuz Arda (14) ve Yiğit (7) ile çok fazla bir araya gelmemeye özen gösterirdi. 3 ay biz eşimle aynı masada yemek yiyemedik, sohbet edemedik. Çocuklarına sarılamadan gitti. Bu ne kadar acı bir şey ancak yaşayan biliyor.”

Op. Dr. Uğur Ertuğrul, koronavirüs nedeniyle 22 Mayıs'ta yaşamını yitirdi

İstanbul Avcılar'daki Murat Kölük Devlet Hastanesi'nde görev yapan genel cerrahi uzmanı Opr. Dr. Uğur Ertuğrul Mart ayında koronavirüse yakalandı. 59 yaşındaki Uğur Ertuğrul, 22 Mayıs'ta vefat etti. Vefat haberini İstanbul Tabip Odası duyurdu: "Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yapan meslektaşımız Dr. Uğur ERTUĞRUL’u Covid-19 nedeniyle kaybetmenin büyük üzüntüsü içindeyiz. Değerli meslektaşımızın ailesi başta olmak üzere yakınlarının derin acısını paylaşıyor, tüm hekim camiasına başsağlığı diliyoruz."

Tedavi gördüğü hastanede vefat eden Opr. Dr. Uğur Ertuğrul'un Edirnekapı Mezarlığı'ndaki cenaze törenine eşi ile iki çocuğu, mesai arkadaşları ve sevenleri katıldı. Opr. Dr. Ertuğrul, koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uygun olarak kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığına defnedildi.

 Op. Dr. Uğur Ertuğrul İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunudur.

Suriyeli doktor Muhammed Şamaa, İstanbul'da koronavirüse yenik düştü

Suriyeli doktor Muhammed Şamaa, 2011 ylında başlayan Suriye iç savaşında yurt dışına çıkan milyonlarca Suriyeliden biriydi. Doktorun annesi İstanbul'a gelirken o da çalışmak için Katar'a gitti. Muhammed Şamaa, ailesinin İstanbul’u tercih etmesi üzerine iki yıl önce İstanbul'a geldi. İstanbul’da bir Göçmen Sağlığı Merkezi'nde çalışmaya başlayan Şamaa, koronavirüs şüphesiyle merkeze gelen sığınmacıların ilk tetkiklerini yapıyor, durumu kritik olanları hastanelere yönlendiriyordu. En sonunda kendisi de Kovid-19’a yakalandı. 14 gün boyunca hastanede yatan Şamaa hastalığa yenilerek hayatını kaybetti. Dahiliye Doktoru Şamaa’nın 1 yaşında bir kız çocuğu var.

Suriye Dernekler Platformu Başkanı Dr. Mehdi Davut, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine yaptığı açıklamada, Şamaa'nın vefatı nedeniyle duydukları üzüntüyü aktardı: "Doktor bey çok yardımseverdi ve biz koronavirüs ile alakalı bilgilendirici videolar yapmaya çalışırken de çok fazla katkı sağladı. İnsanların bilinçlenmesinde büyük bir çaba gösterdi. Zaten Suriyeli hekimler arasından yaptığımız gönüllüler listesinde kendisi de var. Türkiye'nin koronavirüs ile mücadelesinde verilecek her görevi yapmaya hazır olduğunu bildirmişti. Başımız sağolsun. Allah rahmet eylesin."

Prof. Dr Murat Dilmener, 78 yaşında koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde uzun yıllar hekim ve akademisyen olarak çalışan Prof.Dr. Murat Dilmener, koronavirüs tedavisi gördüğü Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 3 Mayıs 2020 tarihinde 78 yaşında vefat etti  Murat Dilmener 1942 yılında İstanbul'da doğdu. Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı'nın (MAREV) kurucuları arasındaydı. Evli olan iki kız çocuğu babası olan Prof.Dr. Murat Dilmener kurtarılamadı. Dilmener'in vefatını İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek twitter hesabından duyurarak, "Bir değerli hocamızı daha korona virüs infeksiyonu nedeni ile kaybettik. Prof.Dr. Murat Dilmener hocamıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve camiamıza baş sağlığı diliyorum" dedi

Murat Dilmener adı yeni açılan salgın hastanesine verildi

Kovid-19 önlemleri kapsamında Atatürk Havalimanı'nda yapılan salgın hastanesine Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi adı verildi. Atatürk Havalimanı'nda 8 Nisan'da yapımına başlanılan salgın hastanesinin açılışı 31 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı fahrettin Koca'nın katılımıyla yapıldı. Açılış törenine Prof. Murat Dilmener'in kızı Funda Gençoğlu, damadı ve torunları da katıldı. Açılışta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Prof. Dr. Murat Dilmener için şunları söyledi: “Prof. Dr. Murat Dilmener, binlerce öğrenci yetiştiren bir akademisyen, yoksulların doktoru, hocaların hocası. Her talebesi benim sözlerime çok şey ekleyebilir. Benim ondan aldığım duygu hep şu olmuştur: 'İnsanlık, merhamet üzerine kuruludur.' Tıp eğitimimizde iz bırakan, bize yön veren efsane hocalarımızdan biriydi. Hekimliği bir teknik meslek olarak değil, bir sanat olarak içselleştirmemizde önder olmuştu. Hekimliğin sadece akademik bilgi ile olmadığını, diğergam olmayı, hastanın derdine ortak olmayı, hastayla hemhal olmayı davranışlarıyla gösterirdi. Ödev ahlakına sahip bir insandı. İnsan sağlığı onun ahlaki ödev alanıydı.  Öğrenciliğimizden başlayarak asistanlığımızda ve meslek hayatımızın her aşamasında üzerimize emeği olan bir hocamızdı. 70'li, 80'li yılların klinik pratiğinde yetişmiş, bugünkü teknolojiyle değil, detaylı muayene ve anamnez ile teşhis koyacak bilgi ve beceriye sahip doktorların son temsilcilerindendi. Kaderin bir pandemi esnasında, böyle bir dahiliye hocasını, bir enfeksiyon hocasını tedavi ettiği hastalar arasına koyması ve bir enfeksiyonla, Covid-19 nedeniyle yitirmemiz, bizim için unutulmayacak bir derstir. Bugün açılışını yaptığımız acil durum hastanesine onun adını vererek bu dersi ölümsüzleştirmek istiyoruz. Buralarda görev alacak doktor arkadaşlarımın, tüm sağlık çalışanlarımın, onun adına layık bir anlayışla hizmet bayrağını taşıyacağından şüphe duymuyorum. Genç meslektaşlarıma sadece modern binalar, son teknoloji cihazlar değil, hocalarımızdan aldığımız kültür, ilim ve irfanı; insan sevgisini, insana hizmet şuurunu da bıraktığımıza inanıyorum."

Hastane güvenlik görevlisi Murat Çidam, 19 Nisan'da koronavirüsten yaşamını yitirdi

İstanbul’daki Şişli Etfal Hastanesinde güvenlik görevlisi olarak çalışan 45 yaşındaki Murat Çidam, Kovid-19 nedeniyle 19 Nisan'da yaşamını yitirdi. 20 gün önce koronavirüse yakalanan Çidam, yaklaşık 2 haftadır yoğun bakım servisinde tedavi görüyordu. Son günlerde durumu ağırlaşan Çidam, dün akşam saatlerinde tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Tuzla İlçe Sağlık Müdürlüğü Murat Çidam anısına bir paylamış yaptı. Paylaşımda, "GÜVENLİK GÖREVLİSİ MURAT ÇİDAM. 1974, İstanbul doğumlu. Bayrampaşa Ticaret Lisesi'ni bitirdi. Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hizmet veriyordu. 1 çocuk babasıydı. COVID-19 tanısı konduktan sonra 17 gün yaşadı. Sükûnetiyle tanınırdı. Mücadelesi için #minnettarız" ifadeleri kullanıldı. 

Op. Dr. Nihat Dayanıklı, 13 Nisan 2020 tarihinde koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi

İzmir'de bir tıp merkezinde görev yapan Op. Dr. Nihat Dayanıklı, 13 Nisan'da yakalandığı koronavirüs hastalığı nedeniyle vefat etti. 1949 Akhisar doğumlu olan Nihat Dayanıklı, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Bir süre Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Üroloji Kliniği Başasistanı olarak çalıştı. Ardından, Ödemiş Devlet Hastanesi'nde 28 yıl görev yaptı. 

Koronavirüs testinin pozitif çıkmasıyla birlikte Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görmeye başladı. Dayanıklı'nın eczacı olan eşi Sibel Gültekin Dayanıklı’nın da aynı hastanede koronavirüs tedavisi gördüğü ifade edildi. 2 çocuk babası olan Dayanıklı’nın vefatı sağlık camiasında üzüntüye neden oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs nedeniyle yaşamını kaybeden Op. Dr. Nihat Dayanıklı anısına bir paylaşım yaptı. Paylaşımda, “DR. NİHAT DAYANIKLI. 1949 Akhisar doğumlu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Uzmanlık eğitimini burada aldı. Ödemiş Devlet Hastanesinde 28 yıl görev yaptı. Mesleğini hayatı boyunca sürdürdü. Son olarak bir tıp merkezinde hasta bakıyordu. Mücadelesi için #minnettarız" ifadelerini kullandı.

Eczacı Süreyya Zıpkınkurt koronavirüs nedeniyle 72 yaşında hayatını kaybetti

Edirne’de hizmet veren Doruk Eczanesi’nin sahibi 72 yaşındaki Eczacı Süreyya Zıpkınkurt koronavirüs nedeniyle 14 Nisan 2020 tarihinde yaşamını yitirdi. Vvefat haberini Edirne Eczacılar Odası Başkanı Ecz. Fahri Uygar Güler, odanın resmi internet sitesi üzerinden duyurdu. 1948 yılında Edirne’de  dünyaya gelen Süreyya Zıpkınkurt, eczacılık eğitiminin ardından Edirne’de eczacı olarak çalışmaya başladı ve uzun yıllar kendi eczanesinde çalıştı.

14 Mayıs Eczacılık Günü kapsamında Türkiye genelinde koronavirüsten hayatını kaybeden eczacılar ve eczane çalışanları adına 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Nisan ayında Edirne'de Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitiren Eczacı Süreyya Zıpkınkurt da eczanesinin önünde düzenlenen törenle anıldı. Törene Edirne Eczacı Odası Başkanı Uygar Güler, Sayman Emine Çebe, Denetim Kurulu Başkanı Şükrü Ciravoğlu ve Zıpkınkurt'un ailesi katıldı.

Edirne Eczacılar Odası Başkanı Uygar Güler; "Bunu her meslektaşımız kendi eczanesinde yapacaktı ama biz çok yakın bir süreçte kaybettiğimiz meslektaşımız Süreyya Zıpkınkurt'un eczanesinin önünde bunu yaparak anısını yad etmeyi uygun gördük. Kaybettiğimiz tüm meslektaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor kederli ailesine de sabırlar diliyorum" dedi. 

Diş hekimi Seyfi Gür koronavirüs nedeniyle 10 Nisan'da hayatını kaybetti 

Ankara Tabip Odası'ndan yapılan açıklamada, diş hekimi Seyfi Gür'ün koronavirüs tedavisi gördüğü Ankara Bayındır Hastanesi'nde hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamada, “Ankara’ Bayındır Hastanesi'nde Covid-19 tanısıyla yatan diş hekimi Seyfi Gür vefat etmiştir. Yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz. Ankara'da Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden ilk sağlık çalışanı arkadaşımızı unutmayacağız” denildi

Diş hekimi Seyfi Gür, 2016 yılında emekbahceli.blogspot.com isimi blog sitesine yazdığı yazıda kendisini şöyle anlatıyordu:

"Ilkokulu Sivas'ta bitirdikten sonra geldiğimiz Ankara'da Emek 60. Sokak'ta başlayan Emek Mah. yaşamım halen Emek Yeşiltepe Bloklarında devam ediyor. Bahçelievler Deneme Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun oldum. 1972- 2015 yılları arasında Emek 8. Caddedeki muayenehanemde hizmet verdim. Halen emekliliğimin tadını çıkarmaya çalışıyorum..."

İstinye Devlet Hastanesi çalışanı Seyfettin Karakaya koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi

İstinye Devlet Hastanesi teknik servisinde tekniker olarak görev yapan Seyfettin Karakaya, tedavi gördüğü Sarıyer Hamidiye Etfal Hastanesi’nde 26 Nisan tarihinde koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Koah hastalığı olduğu bilinen Karakaya hastanenin boya işlerini yapıyordu.

İstanbul Tabip Odası, twitter üzerinden şu paylaşımı yaptı: "İstinye Devlet Hastanesi çalışanlarından Seyfettin Karakaya Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Ailesine, çalışma arkadaşlarına, bütün sağlık emekçilerine başsağlığı diliyoruz." 

Sendika.org sayfasında Seyfettin Karakaya'nın ölümüyle ilgili şu iddia yer aldı: "Aynı zamanda kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) olan Karakaya için mesai arkadaşları, Karakaya’nın KOAH olmasında yaptığı işin de etkili olduğunun altını çizdi. Sağlık Bakanlığı’nın risk grubundaki sağlık çalışanları için çıkardığı genelgeye göre pandemi süresince Karakaya gibi kronik rahatsızlığı olanların hastane yönetimlerince idari izinli sayılması gerekiyordu. Ancak Sağlık Bakanlığı, iş yoğunluğu ve eleman eksikliğini sebep göstererek kronik rahatsızlığı olanların çalıştırılmasına izin veriyor." 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası da bir basın açıklaması yaparak, risk grubundaki sağlık çalışanlarının idari izinli sayılmasını istedi: “Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak ilk günden dediğimiz gibi; kronik hastalığı olan ve 60 yaş üstü tüm sağlık emekçileri idari izne tabi tutulmalıdır. Bir arkadaşımızı daha kaybetmeye tahammülümüz yok artık. Yetersiz olan sağlık emekçilerinin sayısını tamamlamak için kronik hastalığı olan ve engelli raporu bulunanları zorla çalıştırma acziyetinden vazgeçilmelidir."

Dr. Erdinç Şahin, 23 Nisan tarihinde yaşamını yitirdi 

Mersin'in Silifke ilçesi Mukaddem mahallesindeki Aile Sağlık Merkezi'nde aile hekimi olarak görev yapan Dr. Erdinç Şahin, 23 Nisan'da vefat etti

1993 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun olan Dr. Erdinç Şahin, Muş Korkut Sağlık Ocağı'nda hekimliğe başladı. Ardından Mersin'de Gökbelen Uzuncaburç Kırobası ve Uzuncaburç Sağlık Ocağı'nda görev yaptıktan sonra 13 yıl aralıksız Silifke Devlet Hastanesi Acil Servisinde görev yaptı. Son olarak aile hekimliği sistemine dahil olan Dr. Erdinç Şahin, Silifke Mukaddem Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yapıyordu.

Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi, ölüm raporunda Viral Pnömoni yazan Erdinç Şahin’in ölümünün araştırılmasını istedi: "PCR testi 2 kez negatif çıkan ancak BT’si ve bütün kliniği COVID-19 ile uyumlu olduğu için COVID-19 algoritmasına göre tedavisi ve ilaç temini Bakanlığınız tarafından yapılan Dr. Erdinç Şahin’in ölüm raporunda ölüm şekli:  “Bulaşıcı Hastalık – Doğal ölüm” olarak işaretlenmiş, Ölüm nedeni kısmında ise:  “Viral Pnömoni” yazılmıştır. Hem Sağlık Bakanı hem de bir hekim olarak size soruyoruz? Risk grubunda olmayan, herhangi bir kalp ya da solunum sistemi hastalığı taşımayan, BT’si ve kliniği COVID-19 tanısıyla uyumlu 50 yaşındaki Dr. Erdinç Şahin’in ölüm nedeni sizce nedir? Tanıda ve ölüm nedeni belirlenmesinde COVID-19 ya da şüpheli COVID-19 yazılmamasının, “iş kazası-meslek hastalığının“ belirlenmesinde meslektaşımızda yaratacağı hak kaybını önemsiyor musunuz? Bütün bu verilere bakınca bu akşam açıklanacak COVID-19 nedeniyle vefat edenler arasında hayatını kaybeden meslektaşımızı da sayacak mısınız? Yoksa meslektaşımız COVID-19 salgın süreci ile hiçbir ilgi ve irtibat kurulmadan birçok hasta gibi “viral pnömoniden” vefat etmiş mi sayılacak? PCR testi negatif olup bütün kliniği COVID-19 ile uyumlu olan ve Dr. Erdinç Şahin’de de somut örneğini gördüğümüz bu tabloları görmezden gelmeye ve bu hasta ve vefatları COVID-19 salgın sürecinin bir parçası olarak göstermemeye devam edecek misiniz?"

Op. Dr. Cemal Özkan, 74 yaşında koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi

Denizli'nin sevilen doktorlarından üroloji uzmanı Op. Dr. Cemal Özkan, 19 Nisan 2020 tarihinde koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede vefat etti. 74 yaşında olan Cemal Özkan evli ve 2 çocuk babasıydı.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Ürolog Opr. Dr. Cemal Özkan1985 yılından itibaren Denizli Acıpayam Devlet Hastanesi'nde görev yapmaya başladı. Uzun yıllar çalıştıktan sonra bir süre önce emekli olmuştu. Vefatından 20 gün önce rahatsızlanınca Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan Cemal Özkan'a Covid-19 teşhisi konuldu. Koronavirüs tedavisine başlanan Özkan, meslektaşlarının tüm çabalarına rağmen tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Dr. Cemal Özkan, her gün aksatmadan 15 kilometre koşan, katıldığı master’lar atletizm yarışlarında birçok madalya kazanan, en son katıldığı koşularda 5 bin ve 10 bin metre kategorisinde Türkiye şampiyonluğu bulunan bir atletizm sporcuydu.  

Hastane çalışanı İbrahim Arslan koronavirüse yenik düştü 

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki poliklinik başhekimliğinde hizmetli personel olarak çalışan İbrahim Arslan 24 Nisan'da koronavirüsten vefat etti. İbrahim Arslan’a engelli olduğu halde bu süreçte idari izin verilmediği ifade edildi. Poliklinik girişinde bulunan röntgen ve kan alma birimlerinin bir kat üstünde çalışan İbrahim Arslan’ın virüse nasıl yakalandığı bilinmiyor. 

Dokuz8 haber sitesine açıklamada bulunan Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Şişli Şube Başkanı Abuzer Aslan, “Sağlık Emekçileri Sendikası olarak biz dilekçemizi yazmıştık. Malesef yöneticiler dikkate almadılar, dilekçemize olumsuz yanıt verdiler ve engelli arkadaşlarımızı çalıştırmaya devam ettiler. Yüz yüze görüşmelerimizde ise yeniden olumsuz yanıt verdiler. Başhekimliğin insiyatifi ile engelli kişilerin çalıştırılmaya devam ettirileceğini söylediler” dedi. Yüzde 40’ın üzerinde engeli olan sağlık çalışanlarının Sağlık Bakanlığı’nın genelgesine göre çalıştırılmamasının gerektiğini ifade eden Aslan, “Hatta 60 yaş üstü olup aynı zamanda kronik hastalığı olan kişilerin de buna dahil edilmesi gerekir. Hastane bizi dikkate almadı. İbrahim Arslan hayatını kaybetti peki bunun sorumlusu kim?” diye konuştu.

Çocuk hastalıkları uzmanı Dr. Yıldırım Can 84 yaşından koronavirüsten yaşamını yitirdi

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Emekli Deniz kıdemli Albay Dr. Yıldırım Can Kovid-19 hastalığı nedeniyle vefat etti. İzmir Tabip Odası vefatı bir açıklamayla duyurdu: "İzmir Tabip Odası üyesi, Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Yıldırım Can’ı Kovid-19 nedeniyle kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Ailesine, yakınlarına ve tüm sağlık çalışanlarına başsağlığı dileriz.”

84 yaşındaki emekli doktor Yıldırım Can'ın Narlıdere Huzurevi'nde kaldığı ve son 1.5 aydır da Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde koronavirüs tedavisi gördüğü ifade edildi

Dr. Yıldırım Can adına açılmış Facebook sayfasındaki bilgilere göre, Erzurum doğumlu olan Yıldırım Can Rize Lisesi'nde okudu, ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. İzmir'de yaşıyordu. 

Sağlık personeli Nurhan Uzun koronavirüse yenik düştü

İstanbul Bahçelievler Devlet Hastanesi'nde sağlık personeli olarak çalışan Nurhan Uzun, koronavirüs şüphesi ile tedavi gördüğü Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesi'nde 4 Nisan'da vefat etti.

Tokat'ın Erbaa ilçesi Akça köyünden olan Nurhan Uzun için İstanbul Erbaa Akça Köyü Derneği bir açıklama yayımladı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Her hemşerimize yardımcı olmaya çalışan, iyilik meleğimiz Erbaa Akça Köylümüz, bu zor günlerde sağlık çalışanlarımızın karşı karşıya olduğu riskle yüzleşmiş, ne yazık ki kendisi de bu amansız hastalık şüphesi ile tedavi gördüğü Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesi'nde Rahmeti Rahmana kavuşmuştur. Allah rahmet eylesin."

Dr. İbrahim Örnek, 18 Temmuz'da koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi

İstanbul Florence Nightingale Hastanesinde nöroloji uzmanı olan Dr. İbrahim Örnek, koronavirüs nedeniyle 18 Temmuz'da yaşamını yitirdi. Örnek'in vefat haberini İstanbul Tabip Odası duyurdu. Nisan ayında koronavirüse yakalanan ve iki aydan fazla yoğun bakımda kalan İbrahim Örnek, iki hafta önce durumu iyiye gitmeye başlayınca normal servise çıkarıldı. Serviste bir hafta kalabilen Örnek'in durumu yeniden ağırlaştı ve yeniden yoğun bakıma alındı. Dr. İbrahim Örnek tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

İbrahim Örnek 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde nöroloji uzmanı oldu. 1998-2007 yılları arasında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde nöroloji uzmanı olarak çalıştı. 2007 yılında Florence Nightingale Hastanesi'nde çalışmaya başladı.

Dr. Ali Uçur, koronaya yakalanan babasının başında refakatçi olarak beklerken virüse yakalandı ve kurtarılamadı

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Tıbbı Genetik Bölümü'nde biyolog olarak çalışan Dr. Ali Uçur, hastanede tedavi gören babası Ali Uçur'un (80) yanında refakatçi olmak için Kahramanmaraş'a geldi. İki hafta kadar babasının yanında refakatçi olarak kaldığı sırada yüksek ateş, nefes darlığı ve öksürük şikayetiyle Pazarcık Devlet Hastanesi'ne gitti. Dr. Uçur'a yapılan Kovid-19 testi pozitif çıktı. Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'ne sevk edilen Dr. Ali Uçur, 11 Temmuz Cumartesi günü vefat etti

İki çocuk babası olan Ali Uçur'un yakınları cenazeyi Pazarcık'ın Nefsidoğanlı mahallesinde defnettikleri sırada babası Ali Uçur'un da vefat haberi geldi. Baba Ali Uçur da oğlunun yanında toprağa verildi. Dr. Ali Uçur'un vefatının ardından 13 Temmuz Pazartesi günü İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı binası önünde bir anma töreni düzenlendi. Törende Çapa Tıp Fakültesi Dekanı ile meslektaşları Dr. Ali Uçur'u anlatan konuşmalar yaptılar. 

 

Korona tedavisi gören sağlık memuru Cemal Orçan, kurtarılamadı

Kahramanmaraş'ta Necip Fazıl Şehir Hastanesi Yörük Selim Ek Hizmet Binası'nda acil tıp teknisyeni olarak görev yapan Cemal Orçan, 24 Haziran'da rahatsızlandı. Yapılan koronavirüs testi pozitif çıkınca hastaneye yatırılarak tedavisine başlandı. Ancak Cemal Orçan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Cemal Orçan için görev yaptığı Necip Fazıl Şehir Hastanesi önünde bir anma töreni düzenlendi. Törene İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Nuri ÖKSÜZ , Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Kaya, Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Vehbi ŞİRİKÇİ ile hastane personeli katıldı. Törenin ardından Cemal Orçan Kahramanmaraş Şeyh Adil Mezarlığı'nda toprağa verildi.

1972 doğumlu olan Cemal Orçan 3 çocuk babasıydı.  

Dr. Mustafa Özlü, 35 yaşında koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi

Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde Psikiyatri Uzmanı olarak görev yapan 35 yaşındaki doktor Mustafa Özlü, Kovid-19 nedeniyle 3 Ağustos'ta vefat etti.

Vefatın ardından Türkiye Psikiyatri Derneği tarafından yapılan açıklamada, “Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde görev yapan meslektaşımız ve derneğimiz üyesi Uzm. Dr. Mustafa Özlü’nün Covid-19 sebebiyle hayatını kaybettiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Hasta olana kadar psikiyatrist olarak atandığı hastanede Covid poliklinik ve acil servislerinde görev yaptığını, hekim olan eşi ile birlikte pandemide fedakârlıkla çalıştığını öğrendiğimiz meslektaşımız bir süredir yoğun bakımda hayat mücadelesi veriyordu. Geride kalan başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine ve psikiyatri camiasına başsağlığı diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Dr. Mustafa Özlü, kendisi gibi Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde çalışan doktor Derya Kılınç Özlü ile evliydi. 

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Dr. Halil Yücel Kutun koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi

Diyarbakır Özel Bağ Hastanesi’nde kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak görev yapan Dr. Halil Yücel Kutun koronavirüs nedeniyle vefat etti. 

Halil Yücel Kutun, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1976 yılında mezun oldu. Dr. Kutun 2012 yılından günümüze Diyarbakır Özel Bağ Hastanesi’nde çalışıyordu. 

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Dr. Halil Yücel Kutun’un koronaviürs nedeniyle vefat ettiğini Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla duyurdu: "Bir meslektaşımızı daha Covid-19 nedeniyle kaybettik. Diyarbakır’da Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak çalışan Dr. Halil Yücel Kutun’u Covid-19 nedeniyle kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesine, yakınlarına ve sağlık çalışanlarına başsağlığı diliyoruz."

Aile hekimi Engin Ünaldı, koronavirüs nedeniyle vefat etti

Sinop Yakamoz Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan aile hekimi Dr. Engin Ünaldı koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Engin Ünaldı'nın vefat haberini Türk Tabipleri Birliği (TTB) twitter hesabından duyurdu. Ünaldı, Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nde koronavirüs tedavisi görüyordu

66 yaşında vefat eden Dr. Engin Ünaldı, 1954 yılında Sinop’ta doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini Sinop'ta tamamladıktan sonra 1974 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı. 1982 yılında mezun olduktan sonra Sinop Merkez 1 No’lu Sağlık Ocağı’nda hekimlik hayatına başladı. Ardından sırasıyla Sinop SSK Hastanesi, Sinop Türkeli Merkez Sağlık Ocağı, Sinop Erfelek Toplum Sağlığı Merkezi’nde çalıştı. Daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kadrosuna geçerek Samsun Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde ve Ayancık Dispanseri’nde çalıştı. 2010 yılında Sağlık Bakanlığı’nın yeni uygulamaya geçirdiği aile hekimliği programı sonrasında Sinop’un Saraydüzü ilçesini seçerek aile hekimi olarak göreve başladı. En son Sinop Yakamoz Aile Sağlığı Merkezi’nde çalışıyordu.  

Uzman doktor Ahmet Aydın Şener, koronavirüse yenik düştü

Ağrı’da Özel Ağrı Yaşam Hastanesi'nde genel cerrah olarak görev yapan Ahmet Aydın Şener, 72 yaşında koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Doktor Ahmet Aydın Şener, bir süre önce yakalandığı coronavirüs nedeniyle Ankara'da tedavi görüyordu. Tunceli doğumlu olan ve Ankara’da defnedilen Şener’in vefatını Ağrı Tabip Odası twitter hesabından duyurdu: "Yıllarını hekimlik ahlakına adayan, yaşamın her alanında emekten ve sorumluktan kaçmayan ve tüm genç hekimlere örnek olan çok değerli hocamız Sayın Dr. Ahmet Aydın Şener’i, COVID19dan kaybetmenin acısını yaşıyoruz! Kederli ailesine ve sağlık dünyasına baş sağlığı diliyoruz!" 

Uzman doktor Ahmet Aydın Şener, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunuydu.