Türkiye estetik alanında Avrupa'nın üssü konumunda
03.11.2023 22:18

Türkiye estetik alanında Avrupa'nın üssü konumunda


Haber Üsküdar - Ahmet Can Aras

Kendi alanında 25 yılı aşkın tecrübesiyle Türkiye’nin ilk ve tek plastik, estetik cerrahi odaklı hizmet sunucusu olan ünlü estetik kurumu Esteworld, sağlık turizminin öncülerinden birisi konumunda. Kurumun Klinikler Direktörü Alaaddin Şahin ile  estetik sektörünün geçmişi, bugünü ve Türkiye'nin estetik turizmine dair bir röportaj gerçekleştirdik. 

Kendizini tanıtabilir misiniz?

1967 Tokat Niksar doğumluyum, ilk ve orta öğrenimimi Tokat Niksar'da, lise öğrenimimi İstanbul Eyüp Anadolu Lisesi'nde, üniversite eğitimimi ise Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümünden mezun olarak tamamladım. Evliyim ve 2 çocuk babasıyım.

Müşterilerinizin şirketinizi tanıması için bugüne kadar neler yaptığınızı kısaca anlatır mısınız?

Müşterilerimizin bizi tanıması için marka yatırımlarımıza ciddi şekilde önem vermekteyiz. Bu kurum 25 yılı aşkın süredir 4 farklı şubesiyle klinik hizmeti vermekte. Sağlıklı Güzellik! mottosuyla yaptığımız işin en iyisini yaparak nerede yenilik ve kaliteli hizmet varsa müşterilerimizle buluşturmakta. Kurumumuz kaliteli ve profesyonel kadrolarla çalıştığı için müşterilerimizin tanımasına yeterli olmaktadır.

Size göre Türkiye'de saç ekimi neden yaygın hale gelmiştir?

Türkiye saç ekiminde Avrupa'nın üssü haline geldi. Konuya özellikle saç ekimi üzerinden bakacak olursak, Türkiye'de maliyetler açısından daha uygun ve daha kaliteli bir sağlık hizmeti veriliyor. Avrupa'dan daha uygun fiyatlara saç ekimi işlemleri burada rahatlıkla yapıldığından Türkiye'de saç ekimi daha çok tercih edilmektedir.

Sosyal medya yaptığınız işte ne kadar etkili?

Sosyal medya yeni jenerasyon dediğimiz bir yer. Kurum olarak tamamen profesyonel olarak yaptığımız işin en iyisini yaparak  giriş, gelişme, sonuç olarak müşterilerimize sunmaktayız. Buradan firmamız adına olumlu dönüşler aldığımızı ve sosyal medyanın yaptığımız işte etkisinin yüksek olduğunu söyleyebilirim.

Yaptığınız iş dünden bugüne nasıl değişti?

Sosyal medyanın gelişmesiyle birlikte yaptığımız işte dünden bugüne hizmet alan misafirlerimizin beklentilerini de değiştirdi. Örnek veriyorum, bir kişi eline ünlü bir sanatçının fotoğrafını alıp yanımıza gelerek, "Beni bu fotoğraftaki sanatçı gibi yapabilir misiniz?" diyor  Kişinin ailesinde huzursuzluk yaşanmasın, yuvasında sorun olmasın diye biz onun bakımını en iyi şekilde yapmaktayız. Çünkü firma olarak sloganımız Gülen Yüzler Mutlu Yuvalar. Bizim nihai amacımız  kadın olsun, erkek olsun hiç fark etmeksizin yüzlerini güldürmek ve yuvaları mutlu etmek.

Mesleğinizde eğitimin, ilişkilerin ve tecrübenin payı size göre yüzde kaçtır? 

Bizim mesleğimizde şüphesiz tecrübe ve eğitim çok önemli. Başarmak için öncelikle inanmak lazım. Nasıl ki kalite sonsuz bir vida gibiyse, insanın gelişimi de sonsuz bir vida gibidir. Oldum dememek lazım. Her daim çalışanlarımız ve misafirlerimize hitap eden bir yönetici olarak devamlı kendimizi geliştirmemiz, hayatın her anında gelişmeye açık olmamız lazım. Kalite de devamlılığı, sürekliliği olan uzun bir yolculuktur. Ben böyle tanımlıyorum. Oldum demeyeceğiz eksiğimiz ne var diye bakıp göreceğiz.

Çalıştığınız kurumu tanımlarsanız nasıl tanımlardınız?

Kurumumuz çalışanlarına ve müşterilerine değer veren, uluslararası bir vizyona sahip, Türkiye'de sağlık turizmine öncülük eden bir kuruluştur.