Hastane girişlerinde kontroller gevşemeden devam ediyor
14.05.2020 15:23

Hastane girişlerinde kontroller gevşemeden devam ediyor


Haber Üsküdar - Doğa Kaçmaz

Son günlerde COVID-19 salgına ilişkin vaka sayısındaki olumlu gelişmeler, hastanelere ve çalışan personele de olumlu şekilde yansıyor.

COVID-19 salgınına ilişkin olarak alınan çok sayıda tedbir etkisini gösteriyor ve hasta sayılarında önemli düşüşler yaşanıyor. Hastanelere gelen hasta sayısında gözle görülür bir biçimde yoğunluk azalması gözlemlenirken, çalışan personelin üzerindeki stres de giderek azalıyor. Tüm bu olumlu gelişmelere rağmen hastanelerde alınan önlemlerde herhangi bir gevşemenin söz konusu olmadığı dikkatlerden kaçmıyor.

Hastane girişlerinde kontroller yapılıyor

Hastane girişlerinde gelen hastalara maske takmaları yönünde uyarılar yapılırken, ateşleri de ölçülüyor. Bu önlemler, personelin ve hastaların, diğer vatandaşlara hastalık bulaştırma korkusunu asgari seviyeye indiriyor. Hastane personeli, hastaneye giriş esnasında yapılan ateş ölçümü ve diğer tetkiklerin vatandaşlar üzerinde herhangi olumsuz bir sorun yaratmadığını aksine vatandaşların da uygulanan prosedürden memnun olduklarını ifade ediyor. Hastane çalışanları, bu önlemlerin hastaların kendilerini daha güvende hissetmelerini sağladığını da belirtiyor.

Hastane otoparklarında da kontroller devam ediyor

Kontroller sadece hastane girişlerinde değil, aynı zamanda hastanenin otopark girişinde de yapılmaya devam ediliyor. Hastane otoparkına giriş yapan araç sürücülerinin ateşi, bileklerine tutulan ateş ölçme cihazıyla ölçülüyor. Bir hastahanenin otopark görevlisi olan Selim Saydan yapılan işlemleri şu şekilde özetliyor: “Kesinlikle taviz vermeden, tüm tedbirleri uyguluyoruz. Ateşi 37 derecenin üzerinde olan herhangi bir sürücüyü sadece otoparka almamakla kalmayıp, aynı zamanda gerekli birimleri arayarak hemen yönlendirmesini yapıyoruz. Bize verilen direktif bu yönde.”