Üsküdar Üniversitesi Ergoterapi öğrencileri önlüklerini giyindi
19.04.2019 10:32

Üsküdar Üniversitesi Ergoterapi öğrencileri önlüklerini giyindi


Haber Üsküdar - Hilal Şeyma YILMAZ

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 1. Sınıf Ergoterapi Bölümü öğrencileri düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giyindi.

Mesleklerine ilk adımlarını da atmış olan öğrenciler ve aileleri törende duygu dolu anlar yaşadı. Bu yıl altıncısı düzenlenen önlük giyme töreni Ergoterapi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevda Asgarova öncülüğünde Nermin Tarhan Konferans gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Üsküdar Üniversitesi lansman filmi ile Ergoterapi bölüm tanıtım çalışmaları seyredildi.
Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını Ergoterapi Bölüm temsilcileri yaptı. Öğrenciler, neden ergoterapi bölümünü seçtiklerini, bugüne kadar edindikleri bilgileri anlatarak akademik kadroya teşekkür etti.

Ardından kürsüye Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Dursun geldi. Dursun, öğrencilere iyi temenniler ve tavsiyelerde bulunarak ergoterapi bölümünün genç bir bölüm olduğuna, öğrencilerin öğrendikleri bilgileri en iyi şekilde aktarmaları gerektiğine değindi ve ekledi, ‘’Gittiğiniz yerlerde bu bilgiler sizlere geri dönecek, nereden mezun olduğunuz sorulduğunda Üsküdar Üniversitesi dediğinizde hem sizler hem de bizler için birer yatırım olacak, çalışın arkadaşlar’’ dedi.
Öğrencilere beyaz önlükleri kendi bölümlerinin öğretim üyeleri ve diğer bölüm akademik kadrolarından olan Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zelka, Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, Dil ve Konuşma Terapisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kontrot’un yanı sıra akademik kadrodan Prof. Dr. Halis Köylü, Prof. Dr. Ahmet Usta, Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan, Doç. Dr. Abdülhalim Beki, Dr. Orhan Karaciğan Doç. Dr. Tuğba Altıntaş, Öğr.Gör. Shahram Mohseni, Ergoterapist Aslı Koçak, Dr. Öğr. Üyesi Zehra Akgül, Dr. Öğr. Üyesi Yeşim Ünveren Dr. Öğr. Üyesi Hamiyet Sayan, Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Bahadır Ağce tarafından giydirildi.

Zaman zaman duygu dolu anların yaşandığı program Ergoterapi marşının okunmasıyla birlikte yapılan toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.