Doç. Dr. Özge Uğurlu: Üsküdar Halkla İlişkiler olarak dijitalleşmeye ayak uyduruyoruz
21.07.2023 11:20

Doç. Dr. Özge Uğurlu: Üsküdar Halkla İlişkiler olarak dijitalleşmeye ayak uyduruyoruz


Haber Üsküdar – Hakan Koluman

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özge Uğurlu, akademi-sektör iş birliği içerisinde gerçekleştirdikleri uygulamalı eğitimle öğrencilerinin profesyonel iş yaşamına hazır hale geldiğini söyledi.

“Sektörel trendlere uygun eğitim veriyoruz”

Teknoloji ve iş yaşamında yaşanan değişime ayak uydurabilmek için alandaki uzmanlarla bir araya geldiklerini, etkinlik ve müfredatlarını buna uygun olarak düzenlediklerini belirten Doç. Dr. Özge Uğurlu, “Yıllardır üzerinde durduğumuz en önemli iletişim süreci öngörülü olabilmek, proaktif düşünebilmek ve buna yönelik uygulamalara ağırlık vermek. Günümüz teknolojisi hantal yapılar için çok büyük risk taşımaktadır, bugün artık yapay zekâ konuşuyoruz. Bu nedenle değişime ayak uydurmak ve bugünün kurallarına uygun olarak kurumların itibar yönetimi, kriz yönetimi gibi süreçlerini güncellemeleri gerekmektedir. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunlarımız da tüm bu gelişmeleri teorik ve uygulamalı derslerle, atölyelerle, zorunlu ve gönüllü staj uygulamalarıyla deneyimlemektedir. Özellikle sektör profesyonelleriyle kurduğumuz temas, öğrencilerimizin sektörle çok daha yakın olmasını beraberinde getirmektedir. Dönem içerisinde gerçekleştirilen birçok etkinlik de buna hizmet etmektedir. Akademi-sektör iş birliği kapsamında alan deneyimlerinin program öğrencilerine aktarılması amacıyla bu yıl altıncısını düzenleyeceğimiz “Halkla İlişkiler Sempozyumu” ve dönemin güncel konularının değerlendirildiği “Reklamcılık ve Halka İlişkiler Seminerleri”, “Halkla İlişkiler ve Tanıtım Seminerleri” süregelen başlıca bölüm etkinlikleridir. Böylece ders dışı faaliyet olarak öğrencilerin alanla ilgili deneyim ve bilgi edinmesi sağlanmaktadır. Öğrenciler bu sayede sektörden ilgili profesyonellerin katılımlarıyla güncel gelişmeleri ve bilgileri ders dışı bölüm etkinlikleriyle kazanabilmektedir” dedi.

“Dijitalleşmeye ayak uyduruyoruz”

Sektörün artık dijitalleştiğini ve mezunların buna yönelik gelişim göstermeleri gerektiğini belirten Özge Uğurlu, “Bu süreçte dijital alt yapılarını geliştirebilen, hedef kitleleriyle sürdürülebilir ilişkiler kuran, onların yanında olduğunu hissettirebilen kurumların yapmış olduğu çalışmalarla tercih edilme olasılığı ve sadakat yaratma becerisi ön plana çıkmaktadır. Sektörel trendlere bakıldığında birçok iletişim çalışmasının dijital platformlar (YouTube, Instagram, Twitter vb.) üzerinden ilerlediğini söylemek mümkündür. Artık halkla ilişkiler çalışmaları da dijital içerik üreticiliğini, sosyal medyayı yönetebilmeyi, 360 derece kampanyalarla seslenebilme becerisini ön plana almaktadır. Turizm, eğitim, sağlık, halkla ilişkiler ajansları, dijital ajanslar, özel ya da kamu kurumları kısacası iletişimin öncelik olduğu tüm sektörler bu alanda yetişmiş iş gücüne ihtiyaç duymaktadır” şeklinde konuştu.

“Atölye çalışmaları ile ödüllü öğrenciler yetişiyor”

Müfredattaki teorik ve uygulamalı eğitimin yanında, HİT LAB (Halkla İlişkiler ve Tanıtım Laboratuvarı) olanaklarının da kullanıldığını söyleyen Doç. Dr. Özge Uğurlu, alanın prestijli yarışmalarına yönelik hazırlıkların burada gerçekleştiğini söyledi. Uğurlu, “Öğrenciler iletişim alanındaki yarışmalara hazırlanmak ve yeteneklerini geliştirmek için bölüm bünyesinde yer alan HİT LAB’ı kullanmaktadır. HİT LAB, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği'nin prestijli Altın Pusula Genç İletişimciler Yarışmasına hazırlanmak ve sosyal sorumluluk projelerini odağa alan mezuniyet projeleri çalışmalarında öğrencilere fiziki destek vermek için kurulmuştur. Atölye, öğrencilere teorik bilginin yanı sıra pratik deneyimler sunarak, rekabetçi iletişim ortamında başarılı olmaları için gerekli araçları sağlamaktadır. Öğrencilerimiz burada gerçekleştirdikleri projelerle alandaki prestijli yarışmalarda ödüller kazanmaktadırlar. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen Genç İletişimciler Yarışması ile Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) tarafından düzenlenen Geleceğin İletişimcileri Yarışması, Türkiye'deki tüm iletişim fakültelerinin katıldığı prestijli yarışmalardır. Fakültemizdeki hocalarımızın verdiği destek ve rehberlik sayesinde bölüm öğrencileri, iletişim alanındaki yarışmalarda fark yaratarak önemli ödüllerin sahibi oldular. Bu yarışmalar, öğrencilere sektöre giriş yapma fırsatı sunarken aynı zamanda sektörün önde gelen isimleriyle tanışma ve ağ kurma imkânı da sağlamaktadır. Ayrıca, ödüllü projeleriyle öğrencilerimiz, iletişim sektöründe potansiyellerini kanıtlamış ve işverenlerin dikkatini çekmiştir” dedi.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri, "Etkinlik Yönetimi" dersi kapsamında 10. Uluslararası İletişim Günleri'nin organizasyonunu üstlendiler. 

Halkla İlişkiler ve Tanıtım mezunlarını törenle uğurladık.