Gazete Kayseri genel yayın yönetmeni Dursun Açıkyürek: "Gazetemizin 12 sayfasının en az 3 sayfası özel haberlerden oluşmaktadır"
08.01.2022 17:10

Gazete Kayseri genel yayın yönetmeni Dursun Açıkyürek: "Gazetemizin 12 sayfasının en az 3 sayfası özel haberlerden oluşmaktadır"


Haber Üsküdar – Aslı Çınaroğlu

Üsküdar İletişim’de verilen Yerel Gazetecilik dersi kapsamında konuştuğumuz Gazete Kayseri genel yayın yönetmeni Dursun Açıkyürek, yönettiği gazete hakkında bilgiler verdi.  

Kendinizi tanıtır mısınız, gazeteciliğe ne zaman ve nasıl başladınız?

Dursun Açıkyürek. Gazete Kayseri yazı işleri müdürü olarak görev yapıyorum. 1991 yılında gazetecilik mesleğine başladım. Gazeteciliğe spor muhabiri olarak başladım. Kayseri Anadolu Haber gazetesi, Yeni Kayseri gazetesi (spor müdürü), Kayseri Güneş gazetesi (spor müdürü), E Haber gazetesi (haber müdürü), Kayseri Sun Haber gazetesi (genel yayın yönetmeni) Gazete Kayseri (yazı işleri müdürü) olarak görev yaptım. Sürekli Basın Kartı sahibiyim.

Gazetenizin tarihçesi hakkında bilgi verebilir misiniz?

Gazete Kayseri, Kayseri’de günlük olarak yayın yapan gazetelerin birleşme kararı almasından sonra Çağan Medya Grubu bünyesinde yayın hayatını sürdüren Haber 38 gazetesinin sahiplik yapısında değişiklik oldu. Çağan Medya Grubu, Ömer Faruk Hamurcu, Kayseri Orta Anadolu A.Ş., Yılmaz Büyüknalbant ve Latif Ersoy’un eşit bir biçimde ortak olduğu yeni bir şirkete devredildi ve adını değiştirerek Gazete Kayseri olarak yayın hayatını sürdürdü.  Kayseri Kent Haber, Kayseri Haber ve Büyük Kayseri gazeteleri 1 Eylül 2020 tarihinden itibaren yayın hayatlarını sonlandırarak Gazete Kayseri çatısı altında birleşen gazetelerdir. Kayseri’de resmi ilan alan 3 gazeteden birisi Gazete Kayseri’dir.

Gazetenizin yayın içeriği nelerden oluşuyor? Ne tür haberleri yayımlıyorsunuz?

Yerel haberlerin ağırlıkta olduğu gazete siyaset, spor haberleri ve yorumlar ağırlıklı olarak yayın içeriklerinin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Ayrıca, Kayseri ve ilçelerinde meydana gelen olaylar gazete tarafından haber olarak verilmektedir.

Gazeteniz bugünkü haliyle kaç sayfa yayımlanıyor? Basın İlan Kurumu’ndan resmi ilan ve reklam alıyor musunuz?

Gazetemiz 12 sayfa yayımlanmaktadır. Basın İlan Kurumu’ndan resmi ilan almaktadır. Resmi ilanın sayfa sayısı olarak fazla olduğu günlerde sayfa sayısı artmaktadır.

Gazetenizin günlük tirajı hakkında bilgi verebilir misiniz?

1000 bayi satışı ve 300 abonemiz var.

Yayımladığınız haberlerin oransal olarak ne kadarı özgün haberdir? Kendi muhabirleriniz tarafından yapılan haberler de yayımlıyor musunuz?

Muhabirlerimizin yaptığı haberleri yayımlıyoruz. Gazetemizin 12 sayfasının en az 3 sayfası özel haberlerden oluşmaktadır.

Bir haberin sizin gazetenizde yayımlanabilmesi için hangi özelliklere sahip olması gerekir?

Haber değeri olması, kamuyu ve halkı ilgilendirmesi, siyaset, ekonomi, sağlık ve spor olayları açısından önem olması gerekir.

Gazetenizin internet sitesini nasıl kullanıyorsunuz?

Gazetenin gazetekayseri.com.tr isimli internet sitesi güncellenmekte ve gazete haberlerimiz sitemizde de değerlendirilmektedir.

Bugüne kadar yayımladığınız haber ve yazılar nedeniyle başınız hukuksal anlamda derde girdi mi? Dava edildiniz mi?

Hukuksal olarak derde girmedi, Yazdığım yazılarda hukuksal olarak derde girmeden, habere ya da köşe yazıma konu olan insanı hukuksal açıdan haklı duruma düşürmeden eleştiririm.

Gazetenizin okur sayısı (basılı ve internet) hakkında bilgi verebilir misiniz?

İnternet günlük 5000, gazete okur 1300 kişi.