Genç İletişimciler Yarışmasında Üsküdar İletişim’den üç finalist
11.09.2023 13:37

Genç İletişimciler Yarışmasında Üsküdar İletişim’den üç finalist


Haber Üsküdar

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Aydın Doğan Vakfı tarafından bu yıl 33.sü düzenlenen Genç İletişimciler Yarışması’nda Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden üç öğrenci ilk üçe girerek finalist oldu. Öğrencilerin dereceleri 15 Eylül’de açıklanacak.

Üsküdar İletişim’de 3 finalist

33. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’nda Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Esma Helen Sarıgül, “Kürtaj Yolculuğu” isimli röportaj sitesiyle; Hande Serra Keskin, “Çiftçi Dünyası” isimli haber sitesiyle; ve Sefa Mert Kahraman da “Meslek Rehberim” isimli internet sitesiyle finalist oldu.

Son beş yılda 20 ödül

29. Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’nda bir ikincilik ve bir üçüncülük; 30. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’nda bir birincilik, iki ikincilik ve bir üçüncülük; 31. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’nda bir birincilik ve üç ikincilik; 32. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’nda bir birincilik, dört ikincilik ve iki üçüncülük olmak üzere toplam 17 ödül kazanan Üsküdar İletişim’in üç öğrencisi 33. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’nda finalist oldu ve ödül almaya hak kazandı.

18 üniversiteden 62 öğrenci ödül alacak

Gazetecilik mesleğini sevdirmek, nitelikli gazetecilerin yetişmesine katkıda bulunmak ve gazeteciliğe gönül veren gençlerin önünü açmak amacıyla düzenlenen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’na her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun bir katılım oldu. Aydın Doğan Vakfı tarafından ilan edilen finalistler listesine göre, Yazılı, İşitsel, Görsel ve İnternet Yayıncılığı olmak üzere 4 ana kategoride 18 üniversiteden 62 öğrenci finalist olarak ödül almaya hak kazandı.

2023 yılı Şubat ayında yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi nedeniyle bu yıl yarışmada dereceye girenler için ödül töreni düzenlenmeyecek.

Aydın Doğan Vakfı’ndan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan'a gönderilen bilgilendirme yazısında şu ifadeler yer alıyor: “Yılın başında yaşadığımız yüzyılın deprem felaketi, bizleri farklı duygulara ve düşüncelere, aynı zamanda sorumlu davranmaya sevk etti. Bu duygu ve düşüncelerin yönlendirdiği ortak düşünceyle, Yarışma Organizasyon Komitemiz bu yıl özelinde ödüllendirme formatında bir değişikliğe gitme kararı aldı. Buna göre, Genç İletişimciler Yarışması'nı kazanan tüm gençlerimizi bir mentorluk sistemiyle, Doğan Şentürk, Deniz Zeyrek, Ferhan Kaya Poroy gibi sektörün önde gelen isimleriyle eşleştirerek kendi kazandıkları dallarda deprem farkındalığına yönelik bir proje geliştirmeye davet edeceğiz. Amacımız, bir yandan iletişim mesleğinin genç profesyonellerine mesleklerini çağın geçerli iletişim kodları ve araçları ile icra etmeleri ve kariyerlerine önde başlamaları için değerli bir teşvik ortamı yaratırken, öte yandan deprem bölgesinde hayatın normale dönmesi adına toplumsal hafızayı canlı tutmaya katkıda bulunmak.”

Prof. Dr. Süleyman İrvan: Aldığımız ödüller verilen eğitimin kalitesini gösteriyor

Türkiye’de gazetecilik eğitiminin en önemli yarışması niteliğindeki Genç İletişimciler Yarışması’ndan son 5 yılda 20 ödül kazanmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, Genç İletişimciler Yarışması’nda her yıl ödül almalarının verdikleri eğitimin kalitesini gösterdiğini ifade etti. İrvan, “Finalist olan öğrencilerimi kutluyorum ve kendilerine meslek yaşamlarında başarılar diliyorum” dedi.