Herkes fenomen olabilir ama fark yaratmak için çok çalışmak gerekir
22.12.2020 21:50

Herkes fenomen olabilir ama fark yaratmak için çok çalışmak gerekir


Haber Üsküdar - Feyza Kübra Ağırtmış 

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan Savaş Yılmaz, sosyal medya platformlarında Savaş Divit kullanıcı adıyla tanınıyor. Profesyonel olarak sosyal medya yöneticiliği yapan Savaş Divit, aynı zamanda influencer olarak da sosyal medyada faaliyet gösteriyor.

Bir sosyal medya fenomeni olarak sosyal medya ortamında kaliteli paylaşımlar yapmayı sevdiğini söyleyen Divit, fenomen olarak paylaştığı fotoğrafların farklı alanlarda, meselâ stüdyolarda çekimlerle üretildiğini, bu profesyonel fotoğrafları sosyal medya ortamında paylaşmanın kendisi açısından önemli olduğunu vurguladı. Pandemi sürecinde stüdyo çekimlerine gitmenin pek mümkün görünmediğini belirten Savaş Divit, vaktini sosyal medya üzerinden yalnızca canlı yayınlar yaparak ya da influencer özelliklerini kullanarak geçirdiğini söyledi. Divit, ilerleyen dönemlerde klip çekimi için hazırlık çalışmaları yaptığını da belirtti.

Sosyal medyada paylaşımlar yapmaya ilk olarak 2018 yılında başladığını, yaklaşık iki yıldır sosyal medya platformlarında olduğunu belirten Divit, başlarda sosyal medya platformlarında hesap açma taraftarı olmadığını, ancak internet üzerinden dinlediği bir şarkıcının sesinden etkilendiğini ve onun adına bir fan sayfası açarak sosyal medyaya girdiğini ifade etti. Divit, şarkıcının Feride Hilal Akın olduğunu ve bu fan sayfası üzerinden inanılmaz takipçi sayısı artışına tanık olduğunu ifade etti. İki ay gibi kısa bir sürede elli bin takipçiye ulaştığını ve bu sayfanın sanatçı adına açılmış ilk büyük fan sayfası olduğunu söyleyerek, bu artışın kendisini çok etkilediğini aynı zamanda o sayfadan aldığı reklamlar üzerinden gelir elde etmeye başladığını ifade etti. Sonrasında kendi adına bir hesap açmanın gerekli olduğuna karar verdiğini vurgulayan Savaş Divit, "Bu işi profesyonel olarak yapmak için kendi adıma, 'savasdivit' olarak sayfa açtım ve orada yaptığım paylaşımlar sayesinde profilimin takipçi sayısı büyüdü" dedi.

Takipçilerim 100 bini aştı

Günümüzde sosyal medya platformlarında sosyal medya fenomeni olmanın ciddi anlamda kolay hale geldiğini belirten Divit, isteyen kişilerin sosyal medya fenomeni olabilmelerinin ve kendilerini bu platformlarda bulabilmelerinin mümkün olduğunu dile getirdi. Bir kişinin ailesiyle oturup, sıradan bir video çekip sosyal medyada paylaştığında bile büyük kitlelere ulaşabildiğini, "Keşfet"lere düştüğü takdirde kullanıcıların kişiyi takibe alabileceklerini, sosyal medyada kendi yükselişinin de bu şekilde olduğunu ifade eden Divit, paylaştığı içeriklerin büyük kesimlere ulaştığını ve takipçi sayısının yüz bini aştığını belirtti. 

Sosyal medya fenomenleri iyi örnek olmalı

Bir sosyal medya fenomeni olarak kendisini sürekli takip eden bir kitleye sahip olduğunu dile getiren Divit, takipçilerin sizden güzel paylaşımlar beklediklerinin bilinmesi gerektiğini vurguladı. Bu büyük kitlenin dikkatini çekmek için fenomen olarak ilgi çekici içerikler paylaşmanın önemli olduğunun altını çizen Divit, bir sosyal medya fenomeninin iyi örnek olması gerektiğini vurguladı. Sosyal medya platformlarında bir fenomenin örnek davranış göstermesi gerektiğini belirten Divit, "Sizi seven kitleye güzel örnek olabilmeniz için sosyal medya üzerinden paylaşım yaparken biraz daha ciddi ve kendinize çekidüzen vermeniz ve aynı zamanda paylaştığınız içeriklerde güzel bir dil kullanmanız gerekir" dedi. 

Gelen mesajlar bazen bunaltıcı olabiliyor

Sosyal medyada çalışmanının zorlukları olduğunu dile getiren Divit, kendisinin sadece gelen olumsuz yorumlardan etkilendiğini aktardı. Divit, kendisini seven kitlenin 'Bu yorumlara kulak asma, sen yoluna devam et' gibi sözleri sayesinde olumsuz yanıtlara karşı tepkisiz kaldığını ifade etti. Kendisini zorlayan durumlardan bir diğerinin de dm kutusundan gelen talepler olduğunu söyleyen Divit, bu durumun bazen kendisini sıktığını ve sosyal medya hesaplarını kapatma isteği duyduğunu ifade etti. Ancak sosyal medyanın kendi mesleği olacağını düşünerek yoluna devam ettiğini belirtti.

Kişisel markalama ilk hedef olmalı

Sosyal medyada başarılı olabilmek için sosyal medyayı aktif kullanmanın, ilgi çekici ve faydalı içerikler üretmenin ve  profilindeki düzen ve çekiciliğin önemli olduğunu vurgulayan Divit, renk uyumunun dahi önemli olabileceğini, önüne gelen her şeyi paylaşmanın takipçiler tarafından itici gelebildiğini belirtti. Sosyal medya fenomeni olan bir kişinin dikkatli davranması gerektiğini ifade eden Savaş Divit, "milyonlarca farklı kullanıcı sizin muhatabınız olabilir ve zarar görebilirsiniz, iyi anlamda kullanmak isterseniz kişisel markanızı oluşturmanız gerekiyor" dedi. Divit, kişisel markalamadaki amacın, profesyonel yaşamda rakiplerden sıyrılmak olduğunu, bu noktada itibar kavramının önem kazandığını belirtti.