Üsküdar İletişim öğrencisine Genç İletişimciler Yarışması’ndan Üstün Başarı Ödülü
22.09.2023 14:02

Üsküdar İletişim öğrencisine Genç İletişimciler Yarışması’ndan Üstün Başarı Ödülü


Haber Üsküdar

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Aydın Doğan Vakfı tarafından bu yıl 33.sü düzenlenen Genç İletişimciler Yarışması’nın sonuçları açıklandı. 4 dal ve 14 kategoride verilen ödüllerden 3’ünü Üsküdar İletişim öğrencileri kazandı.

Kürtaj Yolculuğu’na üstün başarı ödülü

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Esma Helen Sarıgül, danışmanlığını Prof. Dr. Süleyman İrvan’ın yaptığı “Kürtaj Yolculuğu” isimli röportaj sitesiyle İnternet Yayıncılığı dalında Üstün Başarı Ödülü kazandı.

Çiftçi Dünyası’na ikincilik ödülü

33. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’nda Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Hande Serra Keskin, “Çiftçi Dünyası” isimli haber sitesiyle İnternet Medya Sitesi dalında ikincilik ödülü kazandı. Danışmanlığını Prof. Dr. Süleyman İrvan’ın yaptığı haber sitesinde çiftçilikle ilgili haber ve röportajlar yer alıyor.

Meslek Rehberim’e üçüncülük ödülü

Yarışmada Gazetecilik Bölümü öğrencisi Sefa Mert Kahraman da “Meslek Rehberim” isimli sitesiyle İnternet Sitesi dalında üçüncülük ödülü kazandı. Danışmanlığını Doç. Dr. Gül Esra Atalay'ın yaptığı internet sitesinde farklı mesleklere ilişkin röportajlar yer alıyor.

Son beş yılda 20 ödül

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri 29. Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’nda bir ikincilik ve bir üçüncülük; 30. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’nda bir birincilik, iki ikincilik ve bir üçüncülük; 31. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’nda bir birincilik ve üç ikincilik; 32. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’nda bir birincilik, dört ikincilik ve iki üçüncülük; ve 33. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’nda bir üstün başarı, bir ikincilik ve bir üçüncülük olmak üzere toplam 20 ödül kazandılar.

Ödül töreni yok

Her yıl genç gazetecilerle gazetecilik mesleğinin duayen isimlerini bir araya getiren ödül töreni yerine bu yıl farklı bir format geliştirildi. Buna göre, yarışmada ödül kazanan öğrenciler, bu yıl deprem farkındalığına katkı sağlayacak projeler geliştirmeleri için sektörün önde gelen isimleri tarafından mentorluk desteği alacak. Yıl sonuna dek geliştirecekleri bu projelerle gençler çağın iletişim trendleri ve araçlarıyla kariyerlerine başlamaları için bir teşvik kazanırken, deprem bölgelerinde toplumsal hafızanın canlı tutulmasına da katkıda bulunulacak.