Şevket Altuğ röportajı ses getirdi
16.04.2019 15:52

Şevket Altuğ röportajı ses getirdi


Haber Üsküdar - Elif Yeşilalioğlu & Yiğit İlker Arıkan & Seda Tezcan

Üsküdar Üniversitesi öğrencileri Elif Yeşilalioğlu, Yiğit İlker Arıkan ve Seda Tezcan’ın Türk tiyatrosunun ve sinemasının önemli ismi, Perihan Abla ve Süper Baba dizilerinin unutulmaz karakteri Şevket Altuğ’la yaptıkları röportaj medyada yankılandı.

Öğrencilerin gerçekleştirdiği video-röportajın haberinial.com uzantılı Youtube kanalında yayımlanmasından sonra, röportajı Hürriyet gazetesi yazarı Cengiz Semercioğlu köşesine taşıdı: “Neden sadece cenazelerde gördüğümüz konusunda Şevket Altuğ’dan yanıt geldi. Uzun bir aradan sonra Dostlar Tiyatrosu’ndan arkadaşı olan Dursun Ali Sarıoğlu’nun cenazesinde ortaya çıkmıştı Şevket Altuğ...Ben de 75 yaşındaki oyuncunun tıpkı Şener Şen gibi neden kendini seyirciden sakladığını sormuş, bunun haksızlık olduğunu söylemiştim.
Çok sevdiğim Şevket Abi konuyla ilgili yanıt verdi. Hem de ne yanıt... Bütün televizyon ve dizi sektörünün bu kısacık yanıttan çıkaracağı çok ders var. Haberinial adlı YouTube kanalında dün yüklendi bu görüntü... Elif Yeşilalioğlu ve Yiğit İlker Arıkan adlı iki genç meslektaşım Şevket Altuğ’un kapısını çalmış ve bu konuyu sormuşlar. Şevket Altuğ da ‘sizi neden göremiyoruz’ sorusuna aynen şu yanıtı vermiş: ‘Türk toplumunun değerleri değişti. Türk toplumuna sunulan işlerin içerikleri değişti. Yani ben şu andaki içeriklerle hiçbir dizinin içinde olamam.”

Neden dizilerde oynamıyor?

Cengiz Semercioğlu’nun yazısının ardından röportaja ilişkin haberler birçok gazetede ve internet sitesinde yayımlandı. Haber, Sözcü gazetesinde “Şevket Altuğ: Ben şu andaki içerikleriklerle hiçbir dizinin içinde olamam”; T24 haber sitesinde, “Şevket Altuğ anlattı; neden dizilerde rol almıyor?”; Haber Sol gazetesinde “Şevket Altuğ dizilerde neden rol almadığını açıkladı”; haberdetaylari.com haber sitesinde “Şevket Altuğ: Ben şu andaki içeriklerle hiçbir dizinin içinde olamam”; Diken.com haber sitesinde “Oyuncu Şevket Altuğ’un ‘uzaklaşma’ nedeni: Toplumun değerleri değişti, bu ortamda olamam”; Medyaradar.com internet sitesinde “Şevket Altuğ merak edilen soruyu cevapladı: Neden dizilerde oynamıyor?”; Medyatava.com internet sitesinde “Şevket Altuğ: Ben bu dizi ortamında olmam”; Medyafaresi.com internet sitesinde “Şevket Altuğ: Ben şu andaki içeriklerle hiçbir dizinin içinde olamam” başlıklarıyla yer aldı.

Röportaj ayrıca köşe yazılarının da konusu oldu. Habertürk’te Esin Övet, Yeni Akit gazetesinde Ali Osman Aydın ve Posta gazetesinde Mesut Yar, Şevket Altuğ’un röportajda yaptığı açıklamaları köşelerine taşıdılar.

Şevket Altuğ: Türk toplumunun beğenileri değişti

Medyada geniş yankı bulan röportajda Şevket Altuğ, günümüz dizilerinin öldürmeye dayalı olduğunu ve çok fazla şiddet içerdiğini söylüyor. Sanatçı , uzun süredir ekranlarda olmamasının nedenini ise şöyle açıklıyor: “Türk toplumunun beğenileri değişti. Türk toplumuna sunulan işlerin içerikleri değişti ve ben bu içeriklerin içinde olamam. Şimdi tüm yapılan işlerde, tabanca ve tüfek ile millet birbirini öldürüyor. Ben bu ortamda olamam, çünkü biz yaptığımız işlerde topluma sevgiyi, hoşgörüyü, toleransı, birlikte yaşamayı ve dayanışmayı öğretmeye çalıştık. Ama bahsettiğim şekilde bir senaryo ile karşılaşırsam, yaşıma rağmen hâlâ oynayabilirim.”