Anadolu Kent Haber gazetesi sahibi Halil Güler: Yayımlayacağımız haberin gerçek, güvenilir ve belgeli olması gerekir
05.01.2022 11:34

Anadolu Kent Haber gazetesi sahibi Halil Güler: Yayımlayacağımız haberin gerçek, güvenilir ve belgeli olması gerekir


Haber Üsküdar - Rabia Soy

Anadolu Kent Haber gazetesi imtiyaz sahibi ve sorumlu yazı işleri müdürü Halil Güler, Haber Üsküdar'ın sorularını cevapladı, gazete hakkında bilgiler verdi. 

Kendinizi tanıtır mısınız, gazeteciliğe ne zaman ve nasıl başladınız?

Halil Güler. 1959 Afyonkarahisar doğumluyum. Lise mezunuyum. Gazeteciliğe 1980 yılında İstanbul Anadolu Ajansı’nda kaşeli muhabir olarak başladım. 1993 – 2006 yılları arasında Tuzla Belediye Başkanı Basın Danışmanlığı görevinde bulundum. 1995 yılında ilk olarak Tuzla’da yerel gazete olan Gerçek Objektif gazetesini çıkardım. 2007 yılında Pendik’te Yerel Gazete olarak Anadolu Kent Haber gazetesini yayın hayatına başlattık ve devam ediyoruz.

Gazetenizin tarihçesi hakkında bilgi verebilir misiniz?

Gazetemiz, Pendik’te 2007 yılında yayın hayatına başladı. İlk önce 15 günde bir çıkardığımız yerel gazetemizi son zamanlarda aylık olarak düzenli bir şekilde çıkarmaya devam ediyoruz.

Gazetenizin yayın içeriği nelerden oluşuyor? Ne tür haberleri yayımlıyorsunuz?

Gazetemizin yayın içeriği tümüyle yerel haber içerikli. İlçemizde  ve çevre ilçelerde, kaymakamlık, belediye, emniyet müdürlüğü, müftülük, sivil toplum kuruluşları, dernekler, gibi kuruluşların sosyal ve kültürel haberleri yer almaktadır.

Gazeteniz bugünkü haliyle kaç sayfa yayımlanıyor? Basın İlan Kurumu’ndan resmi ilan ve reklam alıyor musunuz?

Gazetemiz yayın hayatına 12 sayfa tamamı renkli olarak çıkmaya başladı ancak bazı ekonomik şartlar nedeniyle şu anda 8 sayfa çıkarmaktayız. 1 ve 8 renkli diğer sayfalar siyah beyaz. Gazetemiz Basın İlan Kurumu’ndan ilan ve reklam almamaktadır. Basın İlan Kurumu İstanbul ilçelerinde günlük çıkmayan hiçbir gazeteye ilan ve reklam vermez. Bunun nedenini bu güne kadar anlamış değilim.

Gazetenizin günlük tirajı hakkında bilgi verebilir misiniz?

Gazetemiz aylık olarak çıkmakta ve tirajı 3 bin.

Yayımladığınız haberlerin oransal olarak ne kadarı özgün haberdir? Kendi muhabirleriniz tarafından yapılan haberler de yayımlıyor musunuz?

Gazetemizde yayınlanan haberlerin tamamı özgündür. Bunu nedeni ise biz hiçbir haberi belgesi olmadan yayınlamayız. Bu haberler yerel de olsa, yayınlanan haberlerin tümünün  belgeleri vardır. Kendi muhabirlerimizin de köşe yazarlarımızın da haberlerini özgürce yayınlamaktayız. Gazetemizde en çok önem verdiğimiz, insanların kişilik haklarına hiçbir zaman saldırıda bulunmadan doğru  ve güvenli haber yapmak.

Bir haberin sizin gazetenizde yayımlanabilmesi için hangi özelliklere sahip olması gerekir?

Bir haberin bizim gazetemizde yayınlanabilmesi için gerçek, güvenilir ve belgeli olması gerekir. Yalan ve asparagas haber olmaması gerekir. Haber fotoğraflı ve belgeli olmalı.

Gazetenizin internet sitesini nasıl kullanıyorsunuz?

Gazetemizin internet sitesi, ulusal ve yerel tüm haberlerin yer aldığı bir haber sitesidir. İnternet sitemiz Anadolu Ajansı’na üye olan bir sitedir. Günlük 100’e yakın haberin yayınlandığı ve yine bu haberlerin günlük  dört bin ile beş bin arasında okunma oranına sahip bir haber sitesidir. www.anadolukenthaber.com

Bugüne kadar yayımladığınız haber ve yazılar nedeniyle başınız hukuksal anlamda derde girdi mi? Dava edildiniz mi?

Hayır, gazetemizle ilgili hiçbir dava açılmadı. Hiçbir okurumuz şikâyetçi olmadı.

Gazetenizin okur sayısı (basılı ve internet) hakkında bilgi verebilir misiniz?

Gazetemiz internet üzerinden dijital olarak dört bin ile beş bin arasında okurumuz var.