Beykoz’un “efsane oteli” tanınmaz halde
29.11.2022 09:28

Beykoz’un “efsane oteli” tanınmaz halde


Haber Üsküdar – Yasemin Zeliha Karapınar

Beykoz Riva’da deniz manzarasıyla insanları mest eden, Türkçe anlamı efsane olan Legend Otel, tinercilerin ve hırsızların uğrak merkezi oldu. 2017’den beri mahkemelik olan otelde ciddi bir güvenlik sorunu yaşanırken, kimliği belirsiz kişiler oteli adeta talan ettiler.

186 odalı otel 2017’den beri mahkemelik

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na ait olan 186 odalı bu oteli 2009 yılından itibaren Metro Turizm sahibi Galip Öztürk işletiyordu. 2017 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı otel için 71 milyon TL bedelle ihaleye çıktı. Açılan ihaleye ikisi de tartışmalı olan Metro Turizm sahibi Galip Öztürk ile SBK Holding patronu Sezgin Baran Korkmaz da girdi. 

Odalar talan edilmiş durumda

2017 yılında bedeli 71 Milyon TL olarak belirlenen otelin ihalesi sonuçlanmadı. Galip Öztürk, 2009 yılında oteli işletmek için çok masraf yaptığını öne sürerek dava açtı. Bugün mahkemelik olan efsane otel hırsızların ve tinercilerin hedefi haline geldi. Biz de bu haber için korka çekine otelin birkaç odasına girerek görüntü almayı başardık, böylece otelde bir güvenlik sorunu yaşandığını da gözlerimizle görmüş olduk. 

  

Otelin terkedilmiş pilajına giren çıkan belli değil

Otele yakın bir bölgede oturan Ayşe Hanım, “Çocukluğumdan beri burada yaşıyorum. Burası çok güzel bir oteldi. Fakat yaklaşık 5 yıldır başıboş kaldı. Mahkemelik olduğunu biliyoruz. Şu an buralar çok güvenli değil. Tinerciler ve hırsızlar akşama doğru geliyorlar, tekin değil buralar, ama yazın sabahtan öğlene kadar insanlar buraya yüzmeye geliyor. Kim olduklarını bilmiyoruz” dedi.

Arkadaşlarıyla plaja gelen bir yurttaş ise, “Giriş ücretsiz, denizse harika, haberimiz yoktu. İnternetten terkedilmiş plaj olarak gördük, gelelim dedik. Gerçekten de harika bir denizi var” dedi.