Blender-3D Design Software semineri gerçekleştirildi
28.12.2022 15:32

Blender-3D Design Software semineri gerçekleştirildi


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerine yönelik 3D yazılım seminerine 3D Artist Yusuf Ulufer konuk oldu.

BrainPark TTO tarafından düzenlenen Blender-3D Design Software semineri, 3D Artist Yusuf Ulufer'in katılımıyla AR-GE ve Yenilik Politikaları Direktörü Meltem Bayraktar'ın moderatörlüğünde Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

Çizgi Film ve Animasyon ile Görsel İletişim Tasarımı bölümü öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Yusuf Ulufer oyunlar, sinematik sahneler ve evrenler ile 3D varlıklar hakkında detaylı bilgiler verdi.

Abaküs Yayınevi tarafından 2016 yayımlanan Çocuklar İçin Üç Boyutlu Tasarım isimli kitabın yazarı olan ve 1993 yılından bu yana sektörde aktif şekilde çalışan Ulufer, seminerin ilk bölümünde BLENDER programının ara yüzünü kısaca tanıttı. Daha sonra 3D çalışmalarını konuklarla paylaşan ve 3D varlık üretimine ilişkin süreci tüm detaylarıyla aktaran Ulufer, BLENDER programının render motoru hakkında da bilgi verdi. Kendi çalışmalarından aldığı renderları ve bu renderların püf noktalarını paylaşan Yusuf Ulufer, öğrenci iş birliğine dayalı çalışmalara verdiği önemden bahsederek semineri sonlandırdı.