Normalleşme planı 65 yaş üstü bireyleri sevindirdi
08.05.2020 17:52

Normalleşme planı 65 yaş üstü bireyleri sevindirdi


Haber Üsküdar – Arzu Ertağ

Koronavirüs salgınına ilişkin alınan tedbirler kapsamında 20 yaş altı ve 65 yaş üstü bireylerin sokağa çıkması yasaklanmıştı. Normalleşme planının açıklanmasının ardından kısıtlaması olan bireylerin haftada bir gün dışarı çıkmasına izin verildi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uzun bir süredir evden çıkmaları kısıtlanmış olan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların alınan kararla, bir sorun yaşanmadığı sürece haftada bir gün dışarı çıkabilecekleri duyuruldu. Mayıs ayı normalleşme planı olarak görülen bu esneme 20 yaş altındakilere iki grup halinde uygulanacak. 0-14 yaş grubu 13 Mayıs Çarşamba günü 11.00 ile 15.00 arası,15-20 yaş grubu ise 15 Mayıs Cuma günü 11.00 ile 15.00 arası dışarı çıkabilecek. 65 yaş üstü vatandaşlar ise 10 Mayıs Pazar günü 11.00 ile 15.00 arasında dışarı çıkabilecek.

“Arkadaşlarımla parkta buluşacağım”

65 yaş üstünde olması nedeniyle bir süredir evden hiç çıkmayan İhsan Ertağ’a alınan bu kararı nasıl bulduğunu sorduk. Ertağ, sorumuzu şöyle yanıtladı: “Dışarı çıkacağım için çok heyecanlıyım. Uzun zaman sonra sahile gidip denizi, boğazı, martıları izleyeceğim. İnsan gözünün önündeki şeylerin değerini bilemiyor. 70 yaşındayım. Bugüne kadar oturduğum semtin değerini bilememişim. Hem hafta sonu, hem yasak varken dışarıda olmak keyifli olacak. Sessiz sakin bir İstanbul'un tadını çıkartacağız desene! Arkadaşlarımla sahildeki parkta buluşacağım. Bazı arkadaşlarım kek, börek getirecek. İnşallah hava kötü olmaz da sessiz sakin İstanbul'un tadını çıkarırız.” Uzun zamandır yasağa uyarak dışarıya hasret kalan vatandaşlar Pazar gününü sabırsızlıkla bekliyor.