Üsküdar İletişim'de, tasarım dünyasında yapay zekâ konuşuldu
Haber-Fotoğraf: Ahmet Can Aras
Adobe Türkiye Teknik Satış Yöneticisi Niyazi Yıldırım ve Teknik Destek Uzmanı Aryen Hemvatan, “Adobe Generative AI & Adobe Express ile Tasarım Dünyasında Yapay Zekâ Çağı” etkinliğine konuk oldu.
Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşke Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda düzenlenen “Adobe Generative AI & Adobe Express ile Tasarım Dünyasında Yapay Zekâ Çağı” etkinliğine Adobe Türkiye Teknik Satış Yöneticisi Niyazi Yıldırım ve Teknik Destek Uzmanı Aryen Hemvatan konuk olarak katıldı. Etkinlikte, öğrencilerle Adobe programlarının yenilikleri ve yapay zekânın tasarım alanındaki kullanımına dair bilgiler paylaşıldı.
“Faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde yetkinlikleri geliştiriyoruz”
Etkinliğin açılışında sunum yapan Novantiq Teknik Destek Uzmanı Aryen Hemvatan, şirketin global vizyonunu ve hizmetlerini anlattı. Aryen Hemvatan, Novantiq’in hedefinin teknoloji alanında dünya çapında etkili bir firma olmak olduğunu belirtti ve şu ifadeleri kullandı: “Faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde alanında başarılı firmaları satın alıyor ve bu firmaların yetkinliklerini geliştiriyoruz”. Novantiq’in dijital dönüşümü desteklemek adına grafik tasarım, siber güvenlik ve teknoloji çözümleri gibi hizmetler sunduğunu belirten Hemvatan, müşteri odaklı yaklaşımlarıyla ilgili olarak, “Aynı ürünü daha uygun fiyatlarla sunarak destek sağlıyoruz” dedi.
“Adobe içerik geliştirme süreçlerini hızlandırıp daha yaratıcı sonuçlar elde edilmesine olanak tanıyor”
Adobe Türkiye Teknik Çözüm Yöneticisi Niyazi Yıldırım, sunumunda Adobe’un yenilikçi teknolojilerini ve yapay zekâ alanındaki çalışmalarını aktardı. Yıldırım, şu bilgileri paylaştı: “Adobe, üretken yapay zekâ tarafında kurumsal kullanıma uygun tek ürünü piyasaya sundu. Bu teknolojiler, telif hakkı sorunlarını tamamen ortadan kaldırıyor ve kullanıcılara güvenli bir alan sağlıyor”. Yapay zekanın tasarım ve içerik üretimi alanlarındaki rolünü vurgulayan Yıldırım, şu ifadeleri kullandı: “Adobe’un üretken yapay zekâ teknolojileri, tüm dünyada ticari içerik üretiminde standart oluşturuyor. Bu teknolojiler, içerik geliştirme süreçlerini hızlandırıp daha yaratıcı sonuçlar elde edilmesine olanak tanıyor.” ifadelerini kullandı.
“3D modelleme ve sinematik efektlerle geleceğe öncülük ediyoruz”
Adobe’un üretken yapay zekâ uygulamalarını geliştirirken sektör liderleriyle birlikte çalıştığını ayrıca belirten Yıldırım, video prodüksiyonunda Universal Stüdyoları gibi şirketlerin ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı: “3D modelleme ve sinematik efektler alanındaki çalışmalarımızla sektöre öncülük ediyoruz. Dijital içerik üretiminde yapay zekanın sağladığı avantajlar geleceği şekillendiriyor. Bu teknolojiler, geleceğin şekillenmesinde kritik bir rol oynuyor”.
Etkinlik, ödüllü yarışmanın ardından teşekkür belgesinin takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.