Belgeselci Hasan Özgen'e onur ödülü
24.02.2021 14:45

Belgeselci Hasan Özgen'e onur ödülü


Haber Üsküdar

20-21 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen Uluslararası Kültür Sanat Belgeselleri Film Festivali 2021’de Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlisi Belgesel Sinemacı-Yazar Hasan Özgen’e “Belgesel Ustası Onur Ödülü” verildi.

20-21 Şubat 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen Uluslararası Kültür Sanat Belgeselleri Film Festivali’nde festival komitesi, “Türkiye’de özgün belgesel sinema dilinin oluşmasına, Anadolu kültür ve sanatının belgesel sinema aracılığıyla hafızalara yerleşmesine ve filmleriyle geçmişten geleceğe aracılık etmesi nedeniyle” öğretim görevlimiz Belgesel Sinemacı-Yazar Hasan Özgen’i “Belgesel Ustası Onur Ödülü” ödülüne layık gördü.

Hasan Özgen 1968 yılında Hava Harp Okulu’ndan mezun oldu. 1974-1982 yılları arasında TRT Haver Merkezi’nde çalıştı. 1983 yılında Suha ARIN ile birlikte MTV A.Ş.’nin kuruluşuna katıldı. 1987’de kendi ajansını kurdu. Halen Nöbetçi Ajans Filmtel Reklamcılık Film Yapım Yönetim şirketinin kurucu ortağı ve yöneticisidir. TRT ile başlayan tv-sinema deneyimi ağırlıklı olarak belgesel filmlerin üretimine katılarak gelişti. Kameraman, görüntü yönetmeni, senarist ve yönetmen olarak çalıştı. Çalıştığı filmler pek çok ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödül aldı. Şubat 2011-2013 yıllarında BSB Sinema Eserleri Meslek Birliği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. 2013 yılında TRT Onur Ödülü’nün sahibi oldu.

Hocamızı kutluyoruz.