Doç. Dr. Yıldız Derya Birincioğlu Vural: “Yeni medyaya uzman yetiştiriyoruz”
18.07.2023 09:10

Doç. Dr. Yıldız Derya Birincioğlu Vural: “Yeni medyaya uzman yetiştiriyoruz”


Haber Üsküdar – Hakan Koluman

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yıldız Derya Birincioğlu Vural, Yeni Medya ve İletişim Bölümü öğrencilerinin eğitim süresince alanlarında uzmanlaştıklarını ve mezun olur olmaz sektörde çalışmaya başladıklarını söyledi.

Yenilikler müfredata ekleniyor

Yeni medya alanında sektörel ve teknolojik gelişmeleri sürekli takip eden bir müfredata sahip olduklarını belirten Doç. Dr. Yıldız Derya Birincioğlu Vural, “Yeni Medya ve İletişim Bölümü olarak sektör temsilcileri ve dış paydaşlarımız ile yaptığımız düzenli görüşmeler çerçevesinde alana dair tüm yenilikleri eğitim programına dahil etmeye çalışıyoruz. Yapay zekâ, veri analitiği, kodlama, sosyal medya yayıncılığı, içerik üretimi, dijital platformlar ve yayıncılık gibi derslerin çoğu farklı üniversitelerdeki Yeni Medya bölümlerinde yer almıyor. Bu sebeple Üsküdar Üniversite’sinde eğitim alan öğrenciler, yeni medyanın gerek teorik altyapısına gerekse kendi geliştirdikleri projelerle uygulama alanına dair uzmanlık kazanıyorlar. Uygulama derslerine ağırlık veren öğrenciler, bu derslerden edindikleri yetkinlikler sayesinde mezun olmadan kendilerine sektörde yer bulabiliyorlar” dedi.

Uygulama atölyeleri öğrencileri sektöre hazırlıyor

Fakültenin teknik olanakları sayesinde öğrencilerin uzmanlaşmak istedikleri alanlara yönelik uygulama yapma imkânlarına sahip olduklarını söyleyen Birincioğlu Vural, “Yeni Medya ve İletişim Bölümünde öğrenciler kodlamadan çekim tekniklerine, podcast yayıncılığından web tasarımına kadar farklı alanlarda uygulama dersleri alıyor. Özellikle bölüm öğrencilerimize kapıları her zaman açık olan radyo televizyon atölyesi, haber atölyesi, kurgu ve fotoğraf laboratuvarları gibi teknik imkânlar ile öğrendiklerini pratiğe dökme şansı sağlanarak önemli altyapı fırsatları sunuluyor” şeklinde konuştu. Söz konusu altyapı ile kendilerini geliştiren öğrencilerin kamu ve özel sektör kuruluşları olmak üzere iletişimin gerçekleştiği hemen her yerde çalışma imkânına sahip olduklarını belirten Doç. Dr. Yıldız Derya Birincioğlu Vural, mezun öğrencilerin iletişimin her alanında yer alabileceğini, bununla birlikte özel olarak sosyal medya uzmanı, podcast ya da YouTube yayıncılığı, kurumsal iletişim uzmanlığı, yönetmen, gazeteci, kurgu yönetmeni, kameraman, muhabir, senarist, spiker, editör gibi pek çok unvanla çalışabileceklerini söyledi. Birincioğlu Vural, ayrıca mezun olan öğrencilerin lisans üstü eğitimlerine devam ederek akademik kariyer de yapabileceklerini sözlerine ekledi.

Öğrenciler projeleriyle ulusal yarışmalara katılıyor

İletişim alanında düzenlenen ulusal yarışmalarda da yer aldıklarını ve bunlara yönelik çalışmaları desteklediklerini ifade eden Doç. Dr. Yıldız Derya Birincioğlu Vural, “Yeni Medya ve İletişim Bölümü öğrencileri özellikle uygulama dersleri için hazırladıkları haber ve projelerini TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması, İKSV Köprüde Buluşmalar ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması gibi yarışmalara gönderiyorlar. Bu yarışmalardan başarılar elde ederek sektörde kendilerine yeni yerler ediniyorlar” dedi.

Yeni Medya ve İletişim mezunlarını törenle uğurladık.