Semt pazarlarında sosyal mesafe unutuluyor
28.05.2020 15:02

Semt pazarlarında sosyal mesafe unutuluyor


Haber Üsküdar – Buğra Çilden

Üsküdar’da kurulan semt pazarlarında sosyal mesafe sorunu yaşanmaya devam ediyor. Biz de Haber Üsküdar ekibi olarak o anları fotoğrafladık.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve ülkemizde de yayılan COVID-19 salgını etkisini devam ettiriyor. Uzmanlar virüsün yayılımını yavaşlatmak ve tümüyle sona erdirmek için sosyal mesafenin korunması gerektiğini sık sık dile getiriyor. Ancak tüm uyarılara rağmen vatandaşların sosyal mesafeye pek dikkat etmedikleri görülüyor. Özellikle vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği semt pazarları, sosyal mesafenin ihlâl edildiği alanların başında geliyor.

Üsküdar’da kurulan ve yurttaşlara hizmet veren bir semt pazarında çekilen görüntülerde, Üsküdarlı yurttaşların tezgâh başındaki yoğunluğu ve bazı yurttaşların maske takmaması dikkatlerden kaçmıyor. Sosyal mesafeyi koruma amacıyla alınan önlemler doğrultusunda, tezgâhtan ürün seçimi ve maskesiz semt pazarlarına girişler yasaklanmıştı. Ancak alınan çoğu önlemin uygulanmadığı ve kurallara uymayan vatandaşların zabıtalar tarafından uyarıldığı görülüyor. Uyarılara aldırış etmeyen ve sosyal mesafeyi ihlal eden vatandaşların davranışları ise şaşırtmaya devam ediyor.