Türkiye’de ilk kez bir kadın, spor gazetesine genel yayın yönetmeni oldu
28.05.2024 10:06

Türkiye’de ilk kez bir kadın, spor gazetesine genel yayın yönetmeni oldu


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi ile Fotospor’un ortaklaşa düzenlediği “Spor Gazetecileri Yarışıyor” yarışmasında Fotospor’un genel yayın yönetmenliği görevini üstlenen Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü mezunu Elif Aksu, Türkiye’de ilk kadın spor gazetesi genel yayın yönetmeni oldu.

Üsküdar Üniversitesi ana sponsorluğunda, Fotospor’un gerçekleştirdiği “Spor Gazetecileri Yarışıyor” yarışmasında genel yayın yönetmenliği görevini devralan Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü mezunu Elif Aksu, Haber Üsküdar'a deneyimlerini paylaştı.

Elif Aksu: "İlk kadın genel yayın yönetmeni olmak bambaşka bir his"

Yarışma kapsamında bir günlüğüne genel yayın yönetmeni olan ve o günün gazetesindeki tüm kararları veren Elif Aksu, bir spor gazetesinde genel yayın yönetmenliği yapan ilk kadın olmak konusunda şu değerlendirmelerde bulundu: “Genel yayın yönetmeni olmak gerçekten kelimelerle tarif edilemeyecek bir his iken, bir kadın genel yayın yönetmeni olmak ise bambaşka bir his. Spor gazetelerinde genel yayın yönetmeni genelde erkeklerdir ve siz bir kadın olarak o koltuğa oturduğunuzda çevrenizdeki bakışlardan bile hissedebilirsiniz bir farklılık olduğunu. Bu süreçte sadece işime odaklandım. Ekibimle ve çevremdeki insanlarla iyi anlaşmaya çalıştım. Ama asıl önemli olan, düşüncelerinizi gazeteye yansıtabilmek. İlk yarıştığım günden itibaren, ‘Her spor dalına eşit yer vermek istiyorum. Herkes popüler spor dallarında yetenekli olmak zorunda değil, her insanın yetenekleri farklıdır. Ama o çocuk yetenekli olduğu spor dalında gelişmek istediğinde çevresinden gelebilecek olumsuz tavırları en aza indirgemek istiyorum. Medya ile toplum bilinçlenir' sözlerimi yarışmadaki son günüme kadar söylemeye devam ettim. Bu idealim ile de spor medyasında yer almak istiyorum.”

Elif Aksu, ilk elemenin birincisi oldu

Yarışmada, en yüksek puanları toplayan Elif Aksu, yarı finale kalmayı başardı. Yarışma formatına göre, yarı finale kalan dört öğrenci iki hafta yarışacak ve yarışmanın birincisi belli olacak.