Çamlık Mahallesi’nde çöpler sokakta
08.07.2022 10:52

Çamlık Mahallesi’nde çöpler sokakta


Haber Üsküdar – Rabia Gür

Çekmeköy’ün mahallelerinden biri olan Çamlık Mahallesi, yıllardır çöp sorunu ile uğraşıyor. Mahalle sakinleri sokaklarda çöp konteyneri bulunmadığı için çöplerini ağaçların, elektrik direklerinin dibine bırakıyor. Geçtiğimiz aylarda birkaç sokağa konteyner konulsa da bazı sokaklar hala bu dertten muzdarip. Bu problemle uğraşan sokaklardan biri de Kevser Sokak.

Kevser Sokak’a girildiğinde her apartmanın önünde bir çöp birikintisi görmek mümkün. Sokak sakinleri çöplerini sokak üzerindeki ağaçların dibine bırakmaya devam ediyor. Bazı sokak sakinleri bu durumdan oldukça şikayetçi. Yaşadıkları sokaktaki çöp sorunundan dert yanan mahalle sakini Nurten Ağrelim, sorunlarını şu şekilde dile getiriyor.

“Böyle bir çağda bu kadar basit bir şeyle uğraştığımıza inanamıyorum”

Birkaç sene önce Kevser Sokak’a taşınan Nurten Ağrelim, gördüklerini rezalet olarak adlandırıyor. Oturduğu sokağı sevdiğini ancak sokağa atılan çöpler yüzünden sokağın mahvolduğunu söyleyen Ağrelim, normalde çöp atma saatinin  akşam 18.00’dan sonra olduğunun belirtilmesine rağmen sokak sakinlerinin bu kurala uymadıklarını, günün her saatinde sokağa çöp attıklarını, biriken çöplerin kötü kokularının sokağa yayıldığını ifade ediyor. “Ben böyle bir şey görmedim. Yan sokakta çöp konteyneri var ama zahmet edip gitmiyorlar, kapılarının önlerine atıyorlar. Bu sorun tüm mahallede vardı. Geçtiğimiz aylarda bazı sokaklara konteyner koydular ama biz yine ortada kaldık. Böyle bir çağda bu kadar basit bir şeyle uğraştığımıza inanamıyorum. Bakınca çok basit bir sorun ama yıllardır çözülemiyor” diyor.

“Belediye bu sorunu çözmek için bir şey yapmıyor”

Sokağa atılan çöpleri hayvanların karıştırdığını ve böylece pisliklerin sokağa yayıldığını söyleyen Ağrelim, belediyenin de bu sorunu çözmek için bir şey yapmadığını ekliyor. Ağrelim sözlerini şöyle tamamlıyor: “Bu sokak sadece sizin değil, biz yan sokaktaki çöp konteynerine atıyoruz, bu kadar zor olmamalı. Oraya götüremiyorlarsa bari 18.00’den sonra çıkarsınlar ki sokaklar bu kadar pislenmesin. Belirli bir yer olsun herkes oraya atsın. Bir çöp bir ağacın dibinde, biri başka bir ağacın dibinde, insanlar o kadar arsız ki camdan aşağıya atıyorlar çöplerini, çöp toplayan çalışanlara da zorluk çıkıyor.”

“Sorun konteyner değil insanlar”

Çamlık Mahallesi’nin başka bir sokağında oturan N.G. mahallenin böyle bir çöp sorunu olmadığını, bu sorunu insanların yarattığını dile getiriyor. Kendi sokağında da senelerce çöplerin ağaçların altına atıldığını, çöp konteyneri konulduktan sonra da konteynerin yeri hakkında problemlerin başladığını söylüyor. “Geçtiğimiz yaz sokağımıza çöp konteyneri konulunca sevindik. Bu sefer de insanlar konteyneri oradan oraya taşımaya başladı. Kimse kendi apartmanının önünde durmasını istemiyor. Konteyner evlerinden azıcık uzak bir yerdeyse de çöplerini hemen ağaçların dibine bırakıyorlar” diye belirtiyor.