Kurbağalıdere'de ıslah çalışmalarında sona gelindi
17.06.2019 17:15

Kurbağalıdere'de ıslah çalışmalarında sona gelindi


Haber Üsküdar - Muhammed Enes Yılmaz

İstanbul’un üç kıyı ilçesini birbirine bağlayan Kurbağalıdere’de ıslah çalışmalarında sona gelindi. İSKİ’nin yürüttüğü faaliyetler sonucu derenin büyük bölümü özlenen mavi rengine kavuşurken, bazı bölümlerde kötü koku ve renk kirliliği hâ devam ediyor.

İstanbul’un üç önemli ilçesi Üsküdar, Kadıköy ve Ataşehir’i birbirine bağlayan Kurbağalıdere’de ıslah çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Derenin büyük bölümü İstanbul Su ve Kanalizasyon İşleri (İSKİ) tarafından yürütülen ıslah çalışmalarında son 6 aya girildi. 27 Eylül 2019 tarihinde tamamlanması öngörülen proje sayesinde Kurbağalıdere’deki kötü görüntülerin ve etrafa yayılan kötü kokunun tarihe karıştığı belirtiliyor.

İSKİ tarafından yürütülen ıslah çalışmaları son hızıyla devam ederken, dere ve çevresinin şimdiden estetik bir görüntüye kavuştuğu, çalışmalarla yıllardır sorun olan derenin artık özlenen mavi rengiyle de buluştuğu görülüyor. Ancak hâlâ derenin Kadıköy Belediyesi, Fikirtepe ve Göztepe Köprüsü’ndeki köprü geçiş noktalarından bakıldığında belli bölümlerinde sorunun devam ettiği görülmekte. Özellikle Ziverbey-Belediye-Söğütlüçeşme geçiş noktasında gözle görülür kirlilik ve aşırı derecede hissedilir bir koku olduğu rahat bir şekilde tespit edilebiliyor. İSKİ’nin bu bölümlerde de ıslaha yoğunlaşması ve Kadıköy’ün tam merkezi noktası denilebilecek bu bölüm ve devamına da müdahale etmesi bekleniyor. Zira su yüzüne çıkan atıkların yaydığı kirlilik gerek caddeden geçen gerekse de metrobüsün ilk durağı Söğütlüçeşme’de araç bekleyen vatandaşları rahatsız edecek nitelikte.