Aynur Ayaz: Doğruları yakalayıp insanlarla paylaşmamız gerekiyor
11.05.2019 00:02

Aynur Ayaz: Doğruları yakalayıp insanlarla paylaşmamız gerekiyor


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü ile Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya Kulübü'nün ortaklaşa düzenlediği Yeni Medya Sektörle Buluşuyor etkinliğinde konuşan TRT spikeri Aynur Ayaz günümüz gazetecilik anlayışına eleştiriler yöneltti.

İletişim Fakültesi Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Yeni Medya Kulübü Başkanı Sara Güller’in yaptığı söyleşide TRT spikeri Aynur Ayaz konuşmasına televizyon dünyasına geçiş sürecini anlatarak başladı. Hiçbir şeyin kolay kazanılmadığını ifade eden Ayaz, çok çaba harcadığını söyledi.

Sosyal medya tehdit altında

Aynur Ayaz, sosyal medyanın tehdit altında olduğunu çünkü sosyal medyada bilgi kirliliğinin ve kopyala-yapıştır haberciliğin en üst seviyeye geldiğini ifade etti. "Araştırma yok, hazır alma var. Hazır yemek yemekten ev yemeklerini ararsınız ya öyle bakın olaya. Hep aynı şeyleri görmek, aynı insanların aynı demeçlerini dinlemek yerine farklı kesimlerden farklı kalemlerin yazılarını okumak her zaman sizi besler, zenginleştirir” diyen Ayaz, her şeyin dijitale dönüştüğü günümüzde gazetecilerin daha dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Hayallerinizi geniş tutun

Öğrencilere hayallerini geniş tutmalarını ve sadece ülkemiz içinde değil dünyada insanlığa yön verebilecek çıkış noktaları bulmaları gerektiğini belirten Ayaz, günümüzde öğrencilerin imkânlarının geçmişe göre çok daha fazla olduğunu söyledi. Ayaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni medyada ya da dijital alanda olan arkadaşlarda soru sorma sıkıntısı var, soru sormaktan acizler, iki kelamı yan yana getirmekte, kendilerini ifade etmekte zorlanıyorlar. O kadar dolu Türkçe kelime hazinemiz varken üç kelime ile kendimizi anlatmaya çalışıyoruz. Sürekli tüketim içerisindeyiz. Bizim bulunduğumuz dijital alan daha çok tüketime açık fakat biz bu kaygan zeminde daha çok üretip, doğruları yakalayıp onları insanlarla paylaşmamız gerekiyor.” 

Söyleşi, Yeni Medya Kulübü danışman hocası Dr. Öğr. Üyesi Gül Esra Atalay’ın Aynur Ayaz’a plaket vermesiyle sona erdi.